“Nereye Gitsem?” Diye Düşünenlere: 2019’un En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri

Farklı kültürlerden insanlarla tanışmak, tarihe ya da doğanın güzelliklerine tanıklık etmek, kendinizi geliştirmek… “Neden seyahat etmeliyiz?” sorusuna verilecek cevap çok. Eminiz ki sizin de bu soruya verecek bir cevabınız ve cevabınızın etkisiyle gitmek istediğiniz bir şehir vardır. Fakat henüz nereye gitmek istediğinize karar vermediyseniz, ama bir tatil planı yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Çünkü şimdi, yapılan bir araştırma doğrultusunda dünyanın en çok turist çeken şehirleri 2019 listesini sizinle paylaşacağız. İşte, dünyada 2019 yılında en çok turist çeken 10 şehir:

10. Antalya, Türkiye

Türkiye turizm bakımından oldukça zengin bir ülke. Tarih, doğa, kış turizmi, deniz-kum-güneş… Ülkemiz tatil yapmak isteyen bir insanın aradığı her şeyi sezon doğrultusunda sunabiliyor. Yaz turizminde ise sadece bizim değil, dünyadaki pek çok insanın aklına gelen seçeneklerden biri Antalya oluyor! Tabii Antalya’nın o muhteşem sahillerinin yanı sıra tarihî pek çok noktası sayesinde de sizi zaman yolculuğuna çıkarabildiğini not düşmekte fayda var. Antalya’nın büyüsünü yaşayan turist sayısı ise 2019 yılında 12.41 milyon!

9. Tokyo, Japonya

Japonya’nın başkenti Tokyo hem gelişmiş bir şehir olması hem de farklı bir kültüre şahit olma imkânı vermesiyle tercih ediliyor. Bu arada Japonya’da ilkbahar aylarında muhteşem doğa manzaraları ile buluşabileceğinizi de belirtelim. Mart-nisan ayları “Sakura Zamanı” olarak geçiyor ve bu dönemde kiraz çiçekleri açıp huzur dolu bir tatil yapmanıza katkı sağlıyor. Tokyo’ya giden turist sayısı ise 2019 yılında 12.93 milyon!

8. İstanbul, Türkiye

Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, atılan her adımda sizi bambaşka bir tarihi dönemle buluşturan bir şehirden bahsediyoruz: İstanbul! Türkiye’de en çok turist çeken şehirlerden biri olmasına tabii ki şaşırmamak lazım! ,2019’da dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri sıralamasında 8. olan İstanbul’u ziyaret eden turist sayısı ile 13.4 milyon!

7. New York, Amerika Birleşik Devletleri

Rengârenk sokaklar, ışıl ışıl caddeler, her tarza hitap edebilecek mekânlar… New York’un pek çok insanın hayallerini süsleyen bir destinasyon olduğu sır değil! New York’ta modern, şaşırtıcı ve bir o kadar da unutulmaz bir tatil sizi bekliyor olabilir! Tıpkı 2019’da 13.6 milyon turistin yaşadığı gibi…

6. Kuala Lumpur, Malezya

2019 yılında 13.79 milyon turistin ziyaret ettiği Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yapacağınız tatilden hem modern hem de geleneksel bir tat alabilirsiniz. 2004 yılında Burj Khalifa inşa edilene kadar dünyanın en yüksek yapısı olan Petronas İkiz Kuleleri, yüzyıllar önce inşa edilen ve dünyanın en büyük mağara tapınağı olma özelliğiyle dikkat çeken Batu Caves… Mükemmel bir tatil geçireceğinize emin olabilirsiniz. Hatta seyahatinize Penang Adası gibi rotaları dâhil ederek deniz tatili de yapabilirsiniz.

5. Singapur

Şehir devletlerden biri olmasına rağmen dünyanın en gelişmiş ülkelerinden kabul edilen Singapur, oldukça planlı şekilde inşa edilmiş bir ülke. Botanik bahçeler, tema parklar ve açık hava müzesini andıran mekânlarıyla dünyada en çok ziyaret edilen ülkelerden biri olan Singapur, ailenizle keşfedebileceğiniz bir destinasyon. 2019 yılında Singapur’u ziyaret eden turist sayısı ise 14.67 milyon.

4. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Çölün ortasına inşa edilen ve en çok merak edilen şehirlerden biri… Elbette Dubai’den bahsediyoruz! Dünyanın en yüksek yapısı Burj Khalifa’ya ev sahipliği yapan, Palm Cumeyra adındaki dikkat çekici yapay adaların bulunduğu, bir alışveriş cenneti olan Dubai’deki tema parklar da oldukça dikkat çekici; bizden söylemesi. 2019’da Dubai’ye giden 15.93 milyon insan yanılıyor olamaz, değil mi?

3. Londra, Birleşik Krallık

Dünyanın en çok turist çeken ülkeleri listesinde İngiltere’nin de bulunduğunu tahmin etmişsinizdir diye düşünüyoruz. İngiltere’nin en çok ziyaret edilen şehri ise elbette ülkenin başkenti olan ve 2019’da 19.09 milyon turistin ziyaret ettiği Londra! Genellikle bulutlu bir gökyüzüyle tasavvur edilse de Londra’nın tarihle el ele vermiş sokakları, dillerden düşmeyen mekânları ve müzeleri sayesinde sıcacık bir hisle tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz!

2. Paris, Fransa

Romantizm denildiğinde akla gelen şehirlerden biri olan Paris, 19.1 milyon turist ile listede ikinci sırada! Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi gibi ikon yapıların bulunduğu Paris’in ülkemize yakınlığı da düşünülürse gitmemek için hiçbir neden yok!

1. Bangkok, Tayland

Çoğu kişiyi şaşırtabilir; ama Tayland’ın başkenti Bangkok, en çok ziyaret edilen şehirlerin yer aldığı listede ilk sırada! Tapınakları, akşam pazarı, canlı gece hayatı ve kültürel noktalarıyla dikkat çeken Bangkok’u 2019 yılında 22.78 milyon kişi ziyaret etmiş! Eğer Bangkok’u keşfetmek istiyorsanız listede 14. olan Phuket ve 15. olan Pattaya’yı da rotanıza dâhil etmenizi öneririz! Bu arada Bangkok’a aktarmalı uçuşlarla da gidebileceğinizi ve hatta bu yolun daha uygun fiyatlı olabileceğini belirtmeden geçmeyelim. Aktarmalı uçuşlar hakkında merak ettiklerinize ise yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Güzel Bir Tatil İçin Seyahat Sağlık Sigortasını Unutmayın!

Çoğu vizeli ülke, vize vermek için seyahat sağlık sigortasını zorunlu tutuyor; ama vizesiz ülkelere seyahat ederken bu konu es geçilebiliyor. Oysa seyahat sağlık sigortası, tatilinizde başınıza gelebilecek pek çok olumsuzluğa karşı bir güvence! Acil sağlık harcamaları, kayıp bavul gibi durumlar karşısında güvence oluşturan seyahat sağlık sigortasını yaptırmak ise oldukça kolay. MAPFRE Sigorta seyahat sağlık sigortası teklif sayfamıza buyurun, fiyat bilgisi alın ve hemen online olarak sigortanızı yaptırın!

Gezi