Planlar Yapılsın: Avrupa’nın En Ünlü Müzik Festivalleri

Hepimizin keşfetmek için planlar yaptığı, ara sıra ucuz uçak bileti bulmak umuduyla uçak bileti arama motorlarında fiyatları karşılaştırdığı, fotoğraflarına dalıp gittiği ülkeler var. Peki, hayallerinizi süsleyen ülkeleri keşfederken tatilinizi daha eğlenceli hale getirmeye ne dersiniz? Nasıl mı? Tabii ki müzik festivalleri sayesinde!

Şehri isterseniz festival öncesinde, isterseniz de festival sonrasında keşfedebilirsiniz. Düşünmesi bile heyecan verici, değil mi? Planlar yapılsın! İşte, sevdiğiniz sanatçı ve gruplarla buluşmanızı sağlayabilecek, size unutulmaz bir tatil yaşatacak Avrupa’da düzenlenen müzik festivalleri:

Glastonbury Festival

Nerede: Glastonbury, İngiltere

Ne Zaman: 24 – 28 Haziran 2020 (her yıl haziran ayının son haftası)

The Cure, Coldplay, Beyonce, Adele, Kanye West, Metallica, Radiohead… İlk olarak 1970 yılında “Pilton Festival” adıyla düzenlenen ve 1971 yılında “Glastonbury Free Festival” adını alan bu festivalde müzik dünyasının en önemli isimleri sahne aldı ve almaya da devam ediyor. Hippi ve özgürlük akımının etkisiyle düzenlenmeye başlanan ve rap’ten pop müziğe, elektronikten rock müziğe kadar farklı müzik türlerini buluşturan Glastonbury Festivali, Avrupa’nın en iyi müzik festivallerinden biri. Bu arada ona sadece “müzik festivali” demek de haksızlık olabilir. Çünkü bu köklü festivalde tiyatro, dans, kabare gibi daha pek çok etkinlik alanı var!

Glastonbury 2020’ye katılacak sanatçılardan bazıları ise Paul McCartney, Taylor Swift, Diana Ross… Güncellenen sanatçı listesini ise festivalin resmi sayfasının “Line-Up” bölümünden takip edebilirsiniz.

Tomorrowland

Nerede: Boom, Belçika

Ne Zaman: 17 – 19 Temmuz 2020 ve 24 – 26 Temmuz 2020
Sadece Avrupa’nın değil, dünyanın en ünlü festivallerinden biri olarak kabul edilen Tomorrowland sizi, eşi benzeri masallarda bulunabilecek bir atmosfere davet ediyor! 2005 yılından beri düzenlenen Tomorrowland, elektronik müzikseverlerin hayallerini süsleyen bir organizasyon. 2020 yılında iki hafta sürecek bu festivalin biletleri kısa sürede tükenebildiği için Tomorrowland resmi web sitesini takipte kalmakta fayda var!

Sziget Festival

Nerede: Budapeşte, Macaristan

Ne Zaman: 5 – 11 Ağustos 2020

Kim derdi ki 1993 yılında bir öğrenci festivali olarak doğmuş Sziget, en iyi Avrupa müzik festivalleri arasında yer alacak! Düzenlendiği dönemde Budapeşte’de turist sayısını artıran ve elektronik müzikten pop müziğe kadar farklı müzik tarzlarını buluşturan Sziget Festivali’nin bu zamana kadar ağırladığı isimler, onun ne kadar büyük bir organizasyon olduğunu kanıtlar nitelikte. Iggy Pop, Prince, Foo Fighters, Sia, Rihanna, Robbie Williams bu uzun listeden sadece birkaç isim!

Bu yıl ağustos ayında düzenlenen Sziget Festival’e bilet almak ve 2020’de sahne alacak isimleri takip edebilmek için Sziget Festival resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Roskilde Festival

Nerede: Roskilde, Danimarka

Ne Zaman: 27 Haziran 2020 – 4 Temmuz 2020

Global festivallerden biri olarak kabul edebileceğimiz organizasyonlardan bir diğeri de Danimarka’da düzenlenen Roskilde! 1971 yılından beri düzenlenen bu festivalde farklı tarzda müzik yapan dünyaca ünlü isimler sahne alıyor. 100’den fazla müzisyene ev sahipliği yapan Roskilde Festival’de şimdiye kadar sahne alan efsane isim ve gruplardan bazıları ise Bob Marley and The Wailers, Ray Charles, Bob Dylan, Iron Maiden, Guns N’ Roses, Nirvana… Organizasyon hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz adresiniz Roskilde Festival’in resmi sayfası

Exit Festival

Nerede: Novi Sad, Sırbistan

Ne Zaman: 9 – 12 Temmuz 2020

Eğer “Ben vizeyle uğraşmak istemiyorum.” diyorsanız size Exit Festival’i öneriyoruz! Vizesiz ülkelerden biri olan Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde düzenlenen bu festivalde çok eğleneceğinizden eminiz! Hip-hop, punk, rock, elektronik… Pek çok tarzda sanatçı ve grubu buluşturan bu festivalde 2020 yılında Fatboy Slim, David Guetta, Tyga gibi ünlü isimler ana sahnede! Festival hakkında ayrıntılı bilgi almak ve güncellenen sanatçı listesini takip etmek için Exit Festival resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Rock am Ring ve Rock im Park

Nerede: Nürnberg

Ne Zaman: 5 – 7 Haziran 2020

Almanya’nın ve dünyanın en ünlü rock festivallerine dâhil olmak ister misiniz? Aynı günlerde farklı lokasyonlarda düzenlenen, fakat iki festivalde de farklı günlerde aynı isimlerin sahne aldığı Rock am Ring ve Rock im Park size bambaşka bir deneyim yaşatacak! 1985 yılından beri düzenlenen Rock am Ring ve 1995 yılından beri düzenlenen Rock im Park hakkında bilmek istediğiniz her şey web sayfalarında!

Donauinselfest

Nerede: Viyana, Avusturya

Ne Zaman: 26 – 28 Haziran 2020

Hayaliniz yurt dışında bir müzik festivaline katılmaksa ama festival biletleri bütçenizi aşıyorsa üzülmeyin; çünkü 3 günde 3 milyon ziyaretçi ağırlayan, Avrupa’nın en büyük açık hava festivali olan Donauinselfest ücretsiz! Onlarca sahnede performans sergileyecek ünlü sanatçılarla keyifli bir tatil sizi bekler. Ayrıntılar için adresiniz Donauinselfest resmi internet sayfası!

Aman Dikkat: Tatsız Sürprizlere Karşı Önleminizi Almayı Unutmayın

Unutulmaz bir tatil sizi bekliyor; bundan hiç şüphemiz yok! Fakat ne yazık ki hiç ummadığınız anda zorlu bir durumla karşılaşabilirsiniz. Havalimanında bavulun gecikmesi, acil sağlık sorunları gibi durumlar hem maddi hem de manevi olarak sizi etkileyebilir. Hayatın kötü sürprizlerine karşı yapmanız gereken şey ise seyahat sağlık sigortası ile önleminizi almak! Schengen vizesi almak için sizden seyahat sağlık sigortası zaten isteniyor, fakat vizesiz ülkelerde bu zorunluluğun olmaması seyahat sigortasının unutulmasına neden olabiliyor. Aman unutmayın!

Umarız ihtiyacınız olmaz, ama biz yurt dışı tatilinizde yaşayabileceğiniz olumsuzluklar için her zaman yanınızdayız! Dilerseniz hemen seyahat sağlık sigortası teklif sayfamızdan fiyat bilgisi alabilir ve sadece üç adımda sigortanızı online olarak yaptırabilirsiniz!

Şimdiden iyi eğlenceler dileriz!

DeneyimGeziKültür Sanat