Havanın Tadını Çıkarın: İlkbahar İçin Tatil Önerileri

Kış aylarında gün ışığına duyulan hasret sona erdi. Artık ilkbaharın tadını çıkarma vakti! Peki, çoğumuzun yaşam enerjisinin daha yüksek olduğu ilkbahar aylarını daha keyifli kılmaya ne dersiniz? Nasıl mı? Elbette güzel bir tatile çıkarak!

İlkbaharda Tatile Nereye Gidilir?: Yurt İçi Tatil Önerileri

İlkbaharın sunduğu o güzel enerjiden yararlanmak ve doğal güzelliklerin tadına varmak için bahar aylarında gezilecek yerler arıyorsanız, ama çok da uzaklaşmak istemiyorsanız elbette yurt içi seyahat önerilerini değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Üstelik çocuğunuz varsa nisan ayındaki ara tatilde güzel bir tatil yaparak ailece yenilenebilirsiniz!

1. Bozcaada

Ülkemizin popüler tatil destinasyonlarından biri Bozcaada. Fakat yaz aylarında oldukça kalabalık olması, son yıllarda pek çok kişinin şikayet ettiği bir durum haline geldi. Eğer Bozcaada’yı keşfetmek ya da bir kez daha tadını çıkarmak istiyorsanız ilkbaharı değerlendirmenizi öneririz. Evet, yaz aylarında bile soğuk olan Bozcaada’da denize belki giremeyeceksiniz, ama adanın güzel manzarasının keyfini çıkarmak için hiçbir engeliniz yok.

Bu arada eğer arabayla gidecekseniz bagajınıza kesinlikle kamp sandalyelerinden atmalısınız! Bu sayede adanın güzel yerlerinde durup müthiş manzaralar eşliğinde güneşi batırabilirsiniz.

2. Kaz Dağları

“İlkbaharda Türkiye’de nereye gidilir?” sorusunun cevabını arıyorsanız ve sessiz sakin bir tatilin hayalini kuruyorsanız size yemyeşil bir rüyayı önermek isteriz. Elbette Kaz Dağlarından bahsediyoruz!

Türkiye’nin bol oksijenli alanlarından olan ve Balıkesir’den Çanakkale’ye kadar geniş bir coğrafyada yer alan Kaz Dağlarında doğa ile iç içe, tüm yılın yorgunluğunu atabileceğiniz bir tatil yapabilirsiniz. Kaz Dağlarında gezip göreceğiniz yer elbette bol ama bizce Kaz Dağı Milli Parkı kesinlikle görmeniz gereken yerlerin başında. Kaz Dağı Milli Parkı Tanıtım Ofisi’nden bir rehber ile anlaştıktan sonra alanı keyifli ve bilgilendirici şekilde keşfedebilir, hatta burada kamp bile yapabilirsiniz! Unutulmaz bir deneyim yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın! Bunun yanı sıra Ayvacık ve Adatepe Köyü’nü de görmenizi öneririz!

Yapmanız gereken sadece istek ve ihtiyaçlarınıza uygun bir konaklama seçeneği bulmak! Tabii Kaz Dağlarına kendi aracınızla gidecekseniz seyahate çıkmadan önce yapmanız gereken kontrolleri ihmal etmemeniz gerektiğini de hatırlatalım.

3. Datça

Dinlenmek, huzur bulmak ve tarihin büyüleyici yansımalarıyla buluşmak için rota belli: Muğla’nın en gözde ilçelerinden biri olan Datça! Masmavi bir deniz, çiçek açmış badem ağaçları ve güneşi anımsatan papatyalarla sizi karşılayacak olan Datça’nın upuzun sahil şeridinde ve onlarca koyunda unutulmaz bir ilkbahar tatili yapacağınıza eminiz! Yani “Nisan ayında Ege’de nereye gidilir?” gibi ilkbahar planınıza yön veren sorularınızdan cevaplarından birinin kesinlikle Datça olduğuna emin olabilirsiniz.

Bu arada Datça’ya gitmişken doğayla buluşmanın yanı sıra Knidos Antik Kenti’ni de ziyaret etmenizi öneririz.

4. Gaziantep

Mutfağıyla ünlü Gaziantep, kış mevsiminde gitmek için çok soğuk, yazın keşfetmek için ise çok sıcak olabilir. İlkbahar ayları ise şehri keşfetmeniz için ideal! Birbirinden lezzetli yemekleri tadacağınız restoranların yanı sıra dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezmeyi de tatil planınıza dâhil etmelisiniz. 

Bu arada imkânınız varsa Gaziantep merkezden yaklaşık 1,5 saatlik uzaklıkta bulunan ve Şanlıurfa’nın ilçelerinden biri olan Halfeti’ye gidip tekne turu yapmanızı da öneririz. 

İlkbaharda Tatile Nereye Gidilir?: Yurt Dışı Tatil Önerileri

Bahar aylarında tatil yapmak istiyor, ama yapacağınız tatilin yeni kültürler tanımanıza da olanak sağlamasını istiyorsanız yurt dışı tatil seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Peki, baharda yurt dışına nereye gidilir?

1. Amsterdam, Hollanda

Biliyorsunuz, Amsterdam’ın sıcak olduğu ay sayısı oldukça sınırlı. “Yüksek sezon” olarak bilinen şehrin en çok ziyaret edildiği aylar olan yaz aylarına bir alternatif ararsanız ilkbahar mevsimini değerlendirebilirsiniz.

Bu arada 27 Nisan’ın “King’s Day” olarak kutlandığını ve bu dönemde şehrin oldukça kalabalık olduğunu not düşmekte fayda var. Eğer nisan sonunda şehri ziyaret etmek istiyorsanız bir an önce rezervasyonlarınızı yaptırmaya başlamalısınız.

2. Kotor, Karadağ

Balkanların cennet ülkelerinden biri olarak kabul edilen Karadağ, eğlence hayatıyla olduğu kadar huzur dolu sokaklarıyla da biliniyor. Tarihi evleri, tatlı sokak kedileri, muhteşem manzaralarıyla keyifli bir tatil yapmanızı sağlayacak Karadağ’ın Kotor şehrini değerlendirmenizi öneririz.

3. Saraybosna, Bosna Hersek

“Ben vize işlemleriyle uğraşmak istemiyorum. Çok uzağa da gitmek istemiyorum. Nisan, mayıs aylarında nereye gidilir?” diye soruyorsanız size önerimiz kesinlikle Bosna Hersek! Başkent Saraybosna’da tarih ve tanıdık bir kültür sizi karşılayacak, misafirperverliğin verdiği mutluluğu tüm seyahatiniz boyunca hissedeceksiniz.

Tabii bunun yanı sıra ülkenin ünlü bölgelerinden biri olan Mostar’ı da görülmesi gereken yerler listesine eklemenizi tavsiye ederiz. Hatta dilerseniz vizesiz ülkeler olan Bosna Hersek ve Karadağ’ın dâhil olduğu bir ilkbahar tatil rotası da oluşturabilirsiniz!

4. Petra, Ürdün

“Dünyanın Yeni 7 Harikası” arasında yer alan ve Ürdün’ün en gözde keşif noktalarından biri olan Petra Antik Kenti için dünyanın en büyüleyici açık hava müzelerinden biri desek abartmış olmayız. M.Ö. 400 ila M.Ö. 106 yılları arasında inşa edildiği düşünülen ve kayaların oyulmasıyla oluşturulmuş tapınak, tiyatro, mezar gibi farklı yapıların bulunduğu Petra, sizi en çok etkileyen destinasyonlardan biri olacak.

5. Kopenhag, Danimarka

Muhteşem mimarisi, huzur verici atmosferi ve limandaki renkli evleriyle bilinen Kopenhag’ın yılın genelinde soğuk olduğu inkar edilemez bir gerçek. Bize sorarsanız, Kopenhag’a gitmek için en doğru zaman ise nisan ve mayıs ayları. Ama dilerseniz ilkbaharın yanı sıra yaz aylarında da şehri keşfedebilir; hatta haziran sonu- temmuz başında şehre giderek Avrupa’nın en ünlü müzik festivallerinden biri olan Rosilde’nin de tadını çıkarabilirsiniz!

Seyahat Sağlık Sigortası ile Kendinizi Güvence Altına Almayı İhmal Etmeyin

İtiraf edelim ki tatil planı yaparken aklımıza kötü ihtimalleri pek getirmiyor, heyecan verici deneyimlere odaklanıyoruz. Ama ne yazık ki kötü sürprizler de hayatın bir gerçeği. Seyahatiniz sırasında yaşayabileceğiniz olası risklere karşı güvence sağlamak için ise çözüm, seyahat sağlık sigortası! İster yurt içi ister yurt dışı tatiline çıkıyor olun, seyahat sigortası yaptırmadan tatilinizi planlamayın!

Seyahat sağlık sigortası, seyahatiniz sırasında yaşayabileceğiniz olumsuz durumlara karşı poliçenizde belirtilen teminat ve limitler dâhilinde güvence oluşturur. Örneğin tatilinizde yaşadığınız ani bir sağlık sorununun giderleri sigortanız tarafından karşılanabilir ya da kayıp bavulunuzun bulunması ve size iletilmesi sağlanabilir. Seyahat sağlık sigortası hakkında daha fazla bilgi almak için yazımızı okuyabilir ve MAPFRE Sigorta teklif sayfası sayesinde anında fiyat bilgisi alabilirsiniz!

Şimdiden iyi tatiller dileriz!

DeneyimGezi