Yeni Yıl, Yeni Ev: Evin Atmosferini Değiştirecek Uygun Fiyatlı Dekorasyon Fikirleri

Dönem dönem farklılığa ihtiyacınız olabilir, hayatınızda ufak da olsa bir değişiklik isteyebilirsiniz. Yaşam alanlarınızda yapacağınız değişiklikler ise kendinizi iyi hissetmenizi, evinizi daha şık bir hale getirmenizi sağlayabilir. O halde yeni planların, dileklerin sıraya dizildiği yeni yıla daha farklı bir evle girin! Merak etmeyin; yeni bir eve taşının demiyoruz, sadece oldukça uygun fiyatlı ev dekorasyonu önerileri vereceğiz. Evet; sanılanın aksine, büyük bir bütçe ayırmadan da evinizi güzelleştirmek mümkün!

Duvarlarda Değişim Rüzgârları Essin

Duvar dekorasyonunda yaptığınız değişiklikler, evinizin havasını anında değiştirebilir. Duvarlarınızı ve dolayısıyla evinizi güzelleştirmek için ise bizim önerimiz, ev dekorasyonu trendleri arasında yer alan büyük çiçek desenli duvar kâğıtları! Yalnız minik bir uyarımız var: Doğayı evinize taşıyacak olan bu duvar kâğıtlarını her duvara uygulamak alanı boğuk gösterebilir ve bu durum, istediğiniz hoş etkiye ulaşmanızı engelleyebilir. O nedenle üzerinde büyük çiçek desenlerinin bulunduğu duvar kâğıdını bir duvara uygulamak daha sağlıklı olabilir. Bu arada seçeceğiniz duvar kâğıdında bulunan renklerin, alanda kullandığınız renklerle uyum içerisinde olması şıklığın sırlarından; belirtmeden geçmeyelim.

Dilerseniz duvar kâğıtları yerine duvarlarınızı boyamayı da tercih edebilirsiniz. Duvarların geometrik bir şekilde boyanması son yılların en popüler uygulamalarından. Örneğin; duvarlarınızı siyah-beyaz, gri-sarı, gri-soft pembe gibi birbirleriyle uyumlu renkler ile şerit şerit boyayabilirsiniz. Kusursuz bir uygulama için duvarda ölçü aldıktan sonra, duvar maskeleme bandı yapıştırarak uygulama yapmayı unutmamalısınız.

Duvarlarınız Sizi Yansıtsın

Çerçeveler hiç kuşkusuz ki aklımıza ilk gelen uygun fiyatlı ev dekorasyonu ürünleri arasında. Ev dekorasyonu modasında ise duvarları çerçeveler ve tablolarla doldurmak, yani duvarlarda minimalizmden biraz olsun uzaklaşmak son zamanların en dikkat çeken uygulamalarından. Farklı boyutlardaki çerçevelerin içine yerleştireceğiniz fotoğraflarınız, sevdiğiniz şehirlerin tabloları, doğa resimleri, duvar panoları… Duvarlarınızı, zevklerinizi yansıtacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz duvarlara raflar monte ederek sevdiğiniz dekoratif objeleri de rafların üzerinde sergileyebilirsiniz.

Eviniz, Küçük Bir Bahçeye Dönüşsün

Bitkiler çoğu evin olmazsa olmazı. Ev dekorasyonu trendleri ise özellikle salon ve antre gibi alanların dekorasyonunda, bitkileri belirli bir alana konumlandırmanızın hoş bir atmosfer yaratacağını söylüyor. En doğal dekorasyon malzemeleri olan bitkileri, paletler ya da manavlardan bulabileceğiniz kasalar sayesinde zeminden biraz yukarıya konumlandırabilir ve ucuz ev dekorasyonunu hayata geçirebilirsiniz. Eğer bitkileriniz küçükse alternatif olarak duvar raflarını da tercih edebilirsiniz. Bu arada ilk kez bitki almayı planlıyorsanız ya da bitki bakımında çok başarılı olmadığınızı düşünüyorsanız evde bitki bakımı önerilerimize kesinlikle göz atmanızı öneririz!

Fon Perdeler ile Evinizin Havası Değişsin

Dekorasyon denildiğinde genellikle aklımıza gelmese de aslında perdelerin de ev dekorasyonuna katkısı büyük! Oturma grubunuz ya da odada kullandığınız renklerle kontrast oluşturabilecek, desenli bir fon perde evinizin görünümünü değiştirebilir. Eğer hangi renk ya da desenlerde fon perdesi tercih etmeniz gerektiğinden emin olamıyorsanız, perdesini yenilemek istediğiniz alanın fotoğrafını çekip satış danışmanından da öneri isteyebilirsiniz. Alacağınız öneriler, karar vermenizde yardımcı olabilir.

Dekoratif Kırlentler Evinizi Renklendirsin

Salon ve oturma odasındaki koltuk takımlarınızın tamamlayıcıları olan kırlentler de ucuz ev dekorasyonu için yararlanabileceğiniz ürünler. Farklı desenlere ve renklere sahip olan kırlentleri koltuklarınızın üzerine konumlandırarak alana sıcak bir hava katabilirsiniz. Fakat kullandığınız renklerin, alanda tercih ettiğiniz renk paleti ile uyumlu olması gerektiğini, bu sayede bütünsel bir dekorasyon uygulayabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim. Bu arada kırlentlere artı olarak koltuk şallarını da değerlendirebilirsiniz. Katlayıp bir koltuğun kol tarafına konumlandırabileceğiniz bu ev tekstili ürünü, sıcak bir atmosfer yaratmanıza katkı sağlayabilir. Koltuk şallarından, salon ve oturma odasının yanı sıra -eğer yatak odanızda koltuk varsa- yatak odası dekorasyonunda da yararlanabilirsiniz. 

Mobilyalarınız Evinizin Görünümünü Değiştirsin

Eğer evinizde, mobilya değişimi gibi daha radikal bir değişim istiyorsanız ama “Bu farklılığı uygun fiyatlarla yapsam iyi olur.” diye düşünüyorsanız mobilyalarınızı boyamaya ne dersiniz? Mobilyalarınızı boyayarak onları yenilerken aynı zamanda alanın görünümünü de değiştirmiş olursunuz. Bu arada dilerseniz mobilyalarınızı farklı renklerle boyayabileceğinizi hatırlatmadan geçmeyelim. Örneğin konsolun çekmecelerini farklı, geriye kalan alanları farklı renklerle boyayabilir ve alana, trendler doğrultusunda bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Eşya Detoksu ile Eviniz Ferahlasın

İtiraf edelim ki hepimizin evinde, aslında pek de ihtiyacımızın olmadığı ama atmaya da cesaret edemediğimiz birkaç eşya vardır. İşte, o eşyanızla vedalaşma vakti! Evinizdeki fazlalıklardan uzaklaşmak, eviniz için uygulayabileceğiniz dekorasyon önerilerinden en rahatlatıcısı; buna emin olun! Hatta eşyanızı mobil uygulamalardan satarak bütçenize de katkı sağlayabilirsiniz. Bize sorarsanız bu detoksu sadece mobilya odaklı değil, giysi odaklı da düşünebilirsiniz. Giysilerinizi satabilir ya da ihtiyaç sahiplerine verebilirsiniz.

Bu arada sadece ihtiyacınız olmayan değil, ihtiyacınızdan büyük boyutta olan mobilyaların satışını da gerçekleştirebilirsiniz. Daha küçük boyutlu, evinizin dekorasyonuna uygun bir mobilya evinizde farklılık yaratacaktır. 

Evinizi Güvence Altına Alın, Mutluluğunuza Gölge Düşmesin

Eviniz, en huzurlu olduğunuz ve vakit geçirmekten hoşlandığınız yerlerin başında geliyor. Yaşam alanınızda yaptığınız dekorasyon uygulamaları ise bu alanda geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirmenize katkı sağlıyor. Fakat ne yazık ki hayatın kötü sürprizleri olduğunu da unutmamak ve evinizi güvence altına almak şart! Bu konuda sizin yanınızda olan MAPFRE Sigorta ürünü ise elbette ki Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası! Dilerseniz konut sigortası neleri kapsar hemen göz atabilir ve konut sigortasını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Evde yaşanabilecek kazalara, hırsızlıklara karşı güvence sunan konut sigortası ayrıca, hayatınızı kolaylaştıracak ve bütçenizi koruyacak ayrıcalıklar da sunuyor. Örneğin her yıl kombi ya da klima bakımınızı ücretsiz olarak yaptırabilir ve bakım dışı hizmetlerden %30’a varan indirimler ile yararlanabilirsiniz.

Konut sigortası fiyat bilgisi almak, istek ve ihtiyaçlarınıza cevap verecek teminatların dâhil olduğu poliçenizi oluşturup evinizi güvence altına almak için hemen size en yakın acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz!

Poliçenizi yaptırarak kötü sürprizlerin hayatınıza gölge düşürmesini engellemek mümkün! Mutlu günler dileriz. 


Ev DekorasyonİpucuKendin Yap