Ev Taşıma Sürecine Yönelik İpuçları

Yeni bir yaşam alanına taşınmak heyecan verici! Tabii taşınma sürecinin oldukça meşakkatli olduğu da bir gerçek. Peki, ev taşımayı daha kolay hale getirmeye ne dersiniz? İşte, yeni evinize taşınırken işinizi kolaylaştıracak pratik taşınma önerileri:

Taşınmadan Önce Yeni Evinizde Tadilata İhtiyaç Var mı, Kontrol Edin

Eminiz ki yeni evinize bir an önce taşınmak için heyecanlanıyorsunuz. Fakat plansız bir şekilde bunu gerçekleştirmek sizi sandığınızdan daha fazla yorabilir. Örneğin yeni evinizde ihtiyaç olan tadilatı taşındıktan sonra yapmanız, yaşam alanınızdaki düzeni daha geç sağlayacağınız anlamına gelebilir. Taşınma ve taşınma sonrası sürecini en kolay ve hızlı şekilde halledebilmek için öncelikle yeni evinizde tadilata ihtiyaç olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer tadilata ihtiyaç varsa siz taşınacağınız evinizdeki eşyayı toparlarken tadilatı yaptırabilir ve zamanı efektif bir şekilde kullanabilirsiniz.

Nakliyat Firması Araştırın 

Elbette taşınma sürecinde evden eve nakliyat firmalarından yardım alacaksınız. Doğru nakliyat firmasını seçmek ise oldukça önemli. Bu konuda daha önce taşınmış ve yardım aldığı nakliye firmasından memnun kalmış tanıdıklarınızın önerilerini değerlendirebilirsiniz.

Eğer içinize sinen bir öneri yoksa ve nakliyat firması araştırması için siz kollarınızı sıvadıysanız bu durumda en pratiği internetten araştırma yapmak. Fakat nakliye hizmeti alacağınız firmanın seçiminde ince eleyip sık dokumak oldukça önemli. Yardım alacağınız nakliye firmasından hizmet almış kişilerin yorumlarını okuyabilir ve bu doğrultuda karar verebilirsiniz. Ayrıca internette ne yazık ki nakliye şirketi gibi görünen pek çok dolandırıcı olduğunu da hatırlatalım. Bu nedenle sıkı bir araştırma yapmak şart!

Nakliyat firması seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise hangi alanlarda hizmet verdikleri. Bazı firmalar sadece taşıma işlemini gerçekleştirirken bazıları buna ek olarak eşyanızı toplayıp yerleştirebiliyorlar da. Hizmet detaylarını öğrendikten sonra farklı firmalardan fiyat alabilir ve sizin için en uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.

Taşınmak İçin İhtiyacınız Olan Malzemeleri Edinin

Giysiler, mutfak gereçleri, kitaplar, mobilyalar ve daha fazlası… Tüm bunları kolay ve güvenli bir şekilde taşıyabilmek için bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. Farklı boyutlardaki koliler, koli bantları, baloncuklu naylonlar, eski gazeteler, kolilerin üzerine not alabilmek için keçeli kalemler, mobilyalarınızı ve beyaz eşyanızı koruyabilmek için straforlar, streç filmler… Nakliyat firmasıyla yaptığınız anlaşmaya göre eksiklerinizi alabilir ve taşınma gününe hazırlanabilirsiniz. Örneğin beyaz eşya ve mobilyaları koruyan malzemeler nakliyat firması tarafından getirilecekse bunun için gerekli olan malzemeleri almanıza gerek yok.

Taşınmak için gerekli malzemeler arasında yer alan koliler, hiç kuşkusuz en çok ihtiyaç duyacağınız ürünler. Kolileri çevrenizdeki dükkânlardan isteyebilirsiniz. Eğer bulamıyorsanız da hiç merak etmeyin; internet üzerinden taşınma kolisi siparişi vermeniz mümkün.

Eşyanızı Toplamayı Son Güne Bırakmayın

İşte, kolay taşınmanın püf noktalarından biri tam olarak bu! Evdeki eşyanızı yavaş yavaş kolileyip toplanma işlemini son günlere bırakmayarak daha kolay bir taşınma süreci geçirebilirsiniz. Mesela öncelikle mevsimi olmayan giysileri, mutfak malzemelerini, kitaplarınızı kolileyebilirsiniz. Bu arada kolileme sırasında ihtiyacınız olmayan ve uzun süreden beri kullanmadığınız eşyayı ayırarak ihtiyacı olanlara verebilir ya da mobil uygulamalar aracılığıyla satabilirsiniz. Böylece hem bir nevi eşya detoksu yapabilir hem de yeni evinize yerleşme sürecini daha pratik kılabilirsiniz.

Doğru Kolileme Tekniğini Uyguladığınıza Emin Olun

Evet; taşınacağınız evi son ana bırakmadan toplamak önemli, ama eşyayı koliye nasıl yerleştirdiğiniz de dikkat edilmesi gerekenlerden. Ne de olsa eşyanıza zarar gelsin istemezsiniz, öyle değil mi? Şimdi, taşınırken ev toplama teknikleri hakkında bilmeniz gerekenleri sıralayalım.

  • Eşyayı karışık bir şekilde kolilere yerleştirmemek, işinizi kolaylaştıracak ev taşıma önerileri arasında. Örneğin yazlık-kışlık giysilerinizi ayrı ayrı koyabilirsiniz ya da mutfak gereçlerini toplarken bir koliye bardakları, diğerine tabakları yerleştirebilirsiniz.
  • Tüm kolilerin üzerine, hangi odaya ya da alana ait olduğunu ve kolilerin içerisinde kırılacak eşya varsa bu bilgiyi not düşebilirsiniz. Böylece hem taşınacak eşyanın güvenliğini sağlar hem de yerleşme sürecini hızlandırabilirsiniz.
  • Giysileri kolilere yerleştirmeden önce kolinin içerisine geniş bir çöp poşeti koyabilirsiniz. Giyecekleri bu poşetin içinde muhafaza etmek, giysilerin zarar görmesini ya da ıslanmasını engelleyebilir.
  • Tabak, biblo gibi eşyayı kolilere yerleştirmeden önce gazete kâğıtlarına sarmak kırılmalarını engelleyebilir. Eşyanın kırılmasını önlemek için en ağır olanları en alta yerleştirmek ve kolinin içine baloncuklu naylonlardan koymak da sağlıklı olabilir.
  • Yorgan, battaniye gibi çok yer kaplayan tekstil ürünlerini vakumlu hurçlara koymak, yer tasarrufu yapmanızı ve bu ürünlerin daha kolay taşınmasını sağlayabilir.
  • Elektronik aletleri, beyaz eşyayı ve mobilyaları taşımadan önce karton, baloncuklu naylon, strafor gibi yardımcılarla çevreleyip streç filmle sarmak tüm eşyayı koruma altına almanıza yardımcı olabilir.
  • Bozulacak besinleri kolilemek yerine taşınmadan önce tüketmek ya da sokak hayvanlarıyla paylaşmak uygun olabilir.
  • Son olarak kolileme yaparken kolilerin taşınamayacak kadar ağır olmamasına dikkat etmelisiniz.

Abonelikler İçin Başvuru Yapın

Elektrik, su, doğal gaz ve internet aboneliklerinin taşınması için yapacağınız başvuruyu da yeni adresinize taşınmadan önce gerçekleştirmeniz gerekiyor. Dilerseniz elektrik, su, doğal gaz abonelik başvurusu hakkında yazdığımız yazıya göz atabilir ve izlemeniz gereken adımları öğrenebilirsiniz.

Yeni Eve Taşınmadan Önce Temizlik Yapın

Nakliyat süreci ve eşyayı yeni eve yerleştirme aşaması zaten oldukça yorucu. Bir de o gün temizlik yapmak sizi çok yorabilir. Bu nedenle eve taşınmadan birkaç gün önce temizlik yapmanız daha sağlıklı olabilir.

Değerli Eşyanızı Mümkünse Siz Taşıyın

Bilgisayarınız, ziynet eşyanız, kameranız… Bu ve bunun gibi değerli eşyayı nakliyat firmasına taşıtmak yerine mümkünse siz özel arabanızla taşıyabilirsiniz. Bu sayede zarar görmelerini engellemek için ekstra önlem almış olursunuz.

Evinizi Güvence Altına Almanın Yolu: Konut Sigortası

Hayatın binbir türlü hali var. Bu tatsız sürprizleri engellemek bazı zamanlarda mümkün olmasa da alacağınız önlemlerle maddi-manevi kaybınızı en aza indirebilirsiniz. MAPFRE Sigorta’nın Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası’nın hırsızlıktan cam kırılmasına, yangından taşıt çarpmasına kadar pek çok teminatı bulunuyor. Yani MAPFRE Sigorta ile eviniz güvende!

Yaşam alanınızda şimdiden mutlu ve güvenli günler dileriz!

Ev Dekorasyonİpucu