8 Soru ile Seyahat Sağlık Sigortaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tatil, iş ya da eğitim… Hangi sebeple seyahat ederseniz edin, hayatta karşınıza çıkabilecek aksiliklere karşı önlem almak şart! Bu önlemlerden biri de elbette ki seyahat sağlık sigortası yaptırmak!

Eğer aklınızda, sizi hem maddi hem de manevi olarak güvence altına alan ve güvende hissetmenizi sağlayan seyahat sigortaları ile ilgili herhangi bir soru varsa tam yerindesiniz! Çünkü bu yazımızda, seyahat sağlık sigortası hakkında en çok merak edilen sorulardan bazılarını yanıtlayacağız. Haydi, başlayalım!

1. Neden Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmalıyım?

Seyahat sağlık sigortası, yurt dışına çıktığınızda, yurt içinde seyahat ettiğinizde ya da yurt dışına eğitim amaçlı gittiğinizde poliçenize dâhil olan teminatlar ve belirtilen limitler doğrultusunda sizi güvence altına alır. Örneğin hastalık ya da kaza sonucunda acil müdahale edilmesi gereken durumlarda sağlık masraflarınız, teminatlarınız doğrultusunda sigortanız tarafından karşılanır. Yararlanabileceğiniz teminat sayesinde maddi ve manevi olarak kendinizi güvende hisseder, oluşabilecek harcamalarınızı minimum seviyede tutabilirsiniz. Ayrıca “Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmak İçin 4 Neden” yazımız sayesinde “Neden seyahat sigortası yaptırmalıyım?” sorusuna daha detaylı yanıt bulabileceğinizi belirtelim.

2. Seyahat Sağlık Sigortasının Teminatları Nelerdir?

Seyahat sağlık sigortaları, başınıza gelebilecek olumsuz durumlara karşı size güvence altına alır. Ana teminatlar arasında; ayakta tedavi harcamaları, yatarak tedavi harcamaları, vefat halinde cenazenin ülkeye nakli ve ferdi kaza teminatı bulunur. “Seyahat Yardım Hizmetleri” adı verilen ve poliçenize dâhil edebileceğiniz ek teminatlar sayesinde ise kayıp bagajın bulunması ve size teslim edilmesinden evde meydana gelen bir kaza nedeniyle oluşacak seyahat masraflarının karşılanmasına kadar pek çok güvenceye sahip olabilirsiniz. Fakat bu noktada, ek teminatların sigorta şirketlerine ya da tercih ettiğiniz sigorta ürününe göre değişebileceğini belirtmemizde fayda var.

Bugünü yaşamanız ve karşınıza çıkabilecek olumsuzluklardan minimum derecede etkilenmeniz için yanınızdayız! Sigorta çeşitlerimizi ve teminat kapsamlarını detaylıca incelemek için yazımıza mutlaka göz atın.

3. Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

Özellikle yurt dışı seyahatleri için yapılan hazırlıklar aşamasında en çok sorulan sorulardan biri de “Seyahat sağlık sigortası gerekli mi?” oluyor. Aslında bu sorunun cevabı, gideceğiniz ülkeye ya da bölgeye göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin Schengen vizesi ve Kanada vizesi için gerekli belgeler arasında seyahat sağlık sigortası poliçesi de yer alıyor.

Tabii vizesiz ya da vize belgeleri arasında seyahat sağlık sigortası poliçesi istemeyen ülkelerde de bu sigortayı yaptırmanızın önemli olduğunu hatırlatalım. Çünkü bazı ülkeler, pasaport kontrollerinde seyahat sağlık sigortanız olup olmadığını sorabiliyor. Böyle bir olay yaşanmasa bile seyahat sigortası teminatları sayesinde kendinizi güvence altına alabileceğinizi unutmamalısınız. Ne de olsa -başınıza gelmesini hiç istemesek bile- hayatta kötü sürprizler de var ve önlem almak şart!

4. Kaç Günlük Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmalıyım?

Seyahat sağlık sigortaları genellikle gidiş tarihinin bir gün öncesinde başlıyor ve dönüş tarihinin bir gün sonrasına kadar aradaki süreyi kapsıyor. Fakat eğer sürekli seyahat ediyorsanız ve her seyahatiniz öncesinde seyahat sağlık sigortası yaptırma işlemini tekrarlamak istemiyorsanız seyahat sağlık sigortasını yıllık olarak yaptırabilirsiniz. Yani bu konuda, ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçim yapabilir ve bu sayede hem zamandan hem de bütçenizden tasarruf edebilirsiniz.

5. Seyahat Sağlık Sigortası Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Bu sorunun cevabı hangi ülkeye seyahat edeceğinize göre değişir. Seyahat sigortalarında iki teminat bölgesi bulunur:

  • 1. Bölge: Avrupa ve Schengen ülkeleri
  • 2. Bölge: Avrupa ve Schengen dâhil tüm dünya ülkeleri

Örneğin eğer Almanya’ya gidecekseniz Avrupa ve Schengen ülkelerini kapsayan 1. Bölge’yi seçebilir, sigortanızı bu doğrultuda yapabilirsiniz. Avrupa ülkeleri dışında bir yere örneğin Güney Afrika Cumhuriyeti’ne gidecekseniz bu durumda tüm dünyayı kapsayan 2. Bölge’yi tercih etmelisiniz.

Bu arada teminat bölgeleri konusunda minik bir öneride bulunalım: Eğer sık seyahat ediyorsanız ve bu nedenle yıllık seyahat sigortası alacaksanız 2. Bölge’yi tercih edebilirsiniz. Bu sayede Avrupa sınırları dışında bile ihtiyacınız olduğu durumlarda poliçe kapsamındaki hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

6. Seyahat Sağlık Sigortası Yaş Sınırı Nedir?

0-80 yaş aralığındaki herkes seyahat sigortası yaptırabilir ve kendini güvence altına alabilir. Fakat ileri yaşlarda yaptırılacak seyahat sigortaları için ek primler alınabileceğini not düşelim. 66-69 yaş aralığında %50, 70-75 yaş aralığında %100, 76-80 yaş aralığında ise %200 ek prim ödeyerek seyahat sağlık sigortası teminatlarından yararlanabilirsiniz.

7. Seyahat Sağlık Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Seyahat sigortası için net bir fiyat vermek ne yazık ki mümkün değil. Çünkü seyahat sağlık sigortası ücretleri; seyahat edeceğiniz teminat bölgesine (Schengen-Avrupa veya tüm dünya), seyahat edeceğiniz tarih aralığına, poliçenizde yer almasını istediğiniz teminatlara ve yaşınıza göre şekillenir.

8. Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Seyahat sağlık sigortası teklifi almak da bu sigortayı yaptırmak da düşündüğünüzden çok daha kolay! Dilerseniz acentelerimiz yardımıyla dilerseniz de Seyahat Sağlık Sigortası Teklif sayfamız sayesinde hızlıca sigortanızı yaptırabilirsiniz.

GeziİpucuSağlık