Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmak İçin 4 Neden

Seyahat etmek; kendinizi keşfetmek, motivasyonunuzu artırarak gerçek benliğinize yakınlaşmak, farklı kültürleri tanımak gibi birçok noktada sizlere katkı sağlar. Fakat bazen seyahatiniz umduğunuz gibi gitmeyebilir ve tatsız sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. İşte, hayatın karşınıza çıkarabileceği ve tatilinizi ya da bütçenizi olumsuz etkileyebilecek bu durumlar karşısında kendinizi güvence altına alabilmeniz için seyahat sağlık sigortaları yanınızda!

Haydi, gelin şimdi, seyahat sağlık sigortaları hakkında merak edilen başlıca soruları cevapladıktan sonra neden seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerektiğini detaylarla anlatalım.

Seyahat Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Seyahat sağlık sigortası olarak da bilinen bu sigorta türü, yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerinizde kaza veya hastalık nedeniyle aniden oluşan ve acil müdahale gerektiren sağlık sorunları yaşandığında tedavi masraflarını karşılayan sigorta ürünüdür. Fakat seyahat sigortaları, ek teminatlar sayesinde geliştirilebilir ve yurt dışında başınıza gelebilecek farklı kötü sürpriz senaryoları karşısında da kendinizi güvende hissetmenizi sağlayabilir. Kısacası “Seyahat sağlık sigortası neden yapılır?” sorusunun cevabı, seyahatinizde karşılaşabileceğiniz olumsuzluklardan en az şekilde etkilenmenizi sağlamaktır.

Dilerseniz “Akıllardaki Önemli Sorular: Seyahat Sigortası Nedir, Seyahat Sigortası Ne Kadar?” yazımızı okuyarak MAPFRE Sigorta’nın seyahat sağlık sigortası ürünleri dâhilinde sunduğu teminatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

Seyahate çıkacak pek çok insanın aklında oluşacak bu soruya sizi bekletmeden cevap verelim. Seyahat sağlık sigortasının zorunluluk durumu, gittiğiniz ülke için aldığınız vizeye göre değişebilir. Örneğin Schengen vizesine başvurmak için ihtiyacınız olan belgelerden biri seyahat sağlık sigortası poliçesidir. Bu nedenle bu sigorta türü “vize sigortası” olarak da adlandırılır.

Tabii vizesiz ülkelere ya da vize başvurusunda seyahat sağlık sigortası istemeyen ülkelere seyahat ederken de kendinizi güvenceye almanızda fayda var! Oldukça cüzi miktarlara, seyahatiniz esnasında başınıza gelebilecek durumlara karşı güvence oluşturan seyahat sağlık sigortasını yaptırmadan yola çıkmamanızı öneririz.

Peki, tam olarak neden seyahat sağlık sigortası yaptırmalısınız? Haydi, şimdi teminatlar doğrultusunda seyahat sigortası yaptırmak için 4 nedeni paylaşalım!

1. Hastalık ve Kaza Umulmadık Anlarda Gelir

Evet, sağlığınız her şeyden önemli; ama yurt dışında yapacağınız sağlık harcamalarının da bütçenizde büyük bir alan tutabileceği bir gerçek. Peki, cüzi bir miktara sağlığınızı güvence altına almak varken neden büyük meblağlar ödeyesiniz ki? İşte, seyahat sağlık sigortaları bunu sağlıyor!

Poliçe kapsamında olan yatarak ya da ayakta tedavi gibi teminatların yanı sıra dilerseniz poliçenize ilaç gönderimi teminatını da dâhil ettirebilir ve ihtiyaç durumunda ilaçlarınıza ulaşabilirsiniz.

2. Ailenizden Birine İhtiyaç Duyabilirsiniz

Seyahat sigortaları, ana ve ek teminatları sayesinde sizi hem maddi hem de manevi olarak güvence altına alır. Elbette başınıza gelmesini hiç istemeyiz, ama yaşadığınız bir kaza nedeniyle yatarak tedavi olmanız gerekiyor ve yalnızsınız… Bu durumda ailenizden birinin yanınızda olmasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer poliçenizde, aile üyelerinden birinin seyahati ve konaklaması ek teminatları varsa poliçede belirtilen limitler dahilinde ailenizden birinin size refakat etmesi konusunda yardımcı olabiliriz.

3. Seyahat Sürenizde Değişiklik Yapmanız Gerekebilir

Yaşadığınız bir kaza veya hastalık nedeniyle belirlediğiniz tarihte yolculuk yapamayabilir ve yurt dışında kalış sürenizi uzatabilirsiniz. Peki, bu durumda oluşan masraflarınızı nasıl karşılayacaksınız. İşte, “Seyahat sağlık sigortası neyi kapsar?” ve “Neden seyahat sigortası yaptırmalıyım?” sorularının cevaplarından biri de bu! Seyahat sigortası, pek çok teminatı sayesinde, karşılaştığınız olumsuz durumlarda maddi ve manevi olarak en az etkilenmenizi amaçlayan sigorta çeşididir.

Seyahat süresinin uzatılması dışında evinizde meydana gelen hasar ya da yakın aile bireylerinin vefatı gibi başınıza gelmesini hiç istemeyeceğimiz durumlarda da seyahat sağlık sigortası, teminatlar dâhilinde seyahat masraflarınızı karşılayabilir.

4. Bagajınız ile İlgili Sorunlar Yaşayabilirsiniz

Seyahatler sırasında en korkulan durumlardan birinin de bagajın kaybolması, gecikmesi ya da hasar görmesi olduğunun farkındayız. Hiç merak etmeyin; mağduriyetinizi giderme konusunda da dostunuz olarak biz yanınızdayız. Ek teminatlar sayesinde geciken bagajınızın size ulaştırılması ya da hasarın karşılanması gibi haklara sahip olabilirsiniz.

Yurt Dışı Eğitimi İçin de Sigorta Yaptırmayı Unutmayın

İster yurt içi ister yurt dışı seyahati olsun, sigortanızı yaptırmanız oldukça önemli. Peki, yurt dışına eğitim için gidiyorsanız ne yapacaksınız? Bu durumda dâhil olacağınız sigorta türü “Yurt Dışı Eğitim Sağlık Sigortası” olmalı. Yatarak ve ayakta tedavi masraflarından nakit avans desteğine, hatta ihtiyacınız olabilecek her anda 7/24 Türkçe müşteri hizmetlerine kadar pek çok önemli teminat ve hizmete bu sigorta sayesinde sahip olabilirsiniz.

MAPFRE Sigorta ile Hemen Seyahat Sağlık Sigortanızı Yaptırın

Belki uzun bir işlem gibi düşünüyorsunuz, ama hayır değil! Seyahat sağlık sigortası fiyat teklifi almanız oldukça kolay. Seyahat Sağlık Sigortası teklif sayfamızı ziyaret ederek hemen bilgilerinizi girebilir ve üç adımda fiyat bilgisi alıp sigortanızı yaptırabilirsiniz!

GeziİpucuSağlık