Az Bütçeyle Seyahat İçin İlk Adım: Ucuz Uçak Bileti Bulma Yolları

Bir yolculuğun en zor yanı nedir? Alfabesini bile bilmediğiniz bir yerde adres bulmak mı, yoksa yerel halkla iletişim kurmak mı? Özgür ruhunuzun sınır tanımadığını, yurt içi ya da yurt dışında her yeri adımlamak için heyecan duyduğunuzu biliyoruz. Bu yüzden tüm bu soruların size engel oluşturmayacağının da farkındayız. Yolculuğa çıkmayı zorlaştıran şey genellikle ilk adım yani uçak bileti almak olabiliyor; kimi zaman yüksek uçak bileti fiyatları yolculuktan caydırabiliyor. Siz de yeni yerler keşfetmek istiyorsanız ve “Ucuz uçak bileti nasıl bulunur?” sorusunun cevabını arıyorsanız, siz seyahatseverlere özel olarak derlediğimiz uçak biletini ucuza almanın yollarına göz atabilirsiniz!

Avantajlı Tarihleri Araştırın

“Ocak ayında kayak tatili yapmak ya da haziran ayında yaz sıcağında denizde serinlemek istiyorum.” demiyorsanız esnek yolculuk tarihleri belirleyebilirsiniz. Çünkü “Ucuz uçak bileti ne zaman alınır?” sorusunun cevabı, gidilecek lokasyonun öne çıkan özelliğine göre değişebilir. Örneğin sahil şehirlerinden birisine gitmeyi düşünüyorsanız denizlerin ısındığı zamanları değil ilkbaharı ya da kışı tercih edebilirsiniz. Eğer amacınız o şehri ve tarihini görmekse yerli ve yabancı turist yoğunluğunun olmadığı tarihleri seçerek bu dönemlerde uygun fiyatlı bilet bulma şansını yakalayabilirsiniz. Ayrıca resmi tatillerde de uçuş fiyatları yükselebilir. İş ve tatil başlangıç ile bitişlerine denk gelen pazartesi, cuma ve pazar günleri de uçak fiyatlarının yüksek olduğu dönemlerdendir. Bu gibi belirli tarihlerde bilet bulabilmek için de yolculuğunuzdan birkaç hafta önce bilet rezervasyonu yaptırmanız gerekebilir. Unutmayın; ucuz uçak biletini bulmak için sizin gibi uygun tarihli fiyatları yakalamaya çalışan pek çok kişi olabilir!

Kampanya Dönemlerini Takip Edin

Hava yolu firmalarının bazı dönemlerde gerçekleştirdikleri kampanyalar, hayalinizdeki yerlere gitmeyi daha uygun fiyatlı hale getirebilir! Kampanya dönemlerinde uçak biletlerini normalden çok daha ucuz bir şekilde alabilirsiniz. Peki, kampanya dönemlerinden nasıl haberdar olabilirsiniz? Bunun en direkt yolu hiç kuşkusuz ki hava yolu firmalarını sosyal medyadan takip etmek ve e-bültenlerine kayıt olmak. Dilerseniz belirli aralıklarla hava yolu şirketlerinin web sitelerine de girerek hangi destinasyonlara kampanya düzenlediklerini görebilirsiniz.

Gizli Modu Kullanarak Fiyat Artışını Engelleyin

Gitmek istediğiniz lokasyonu seçtiniz, hatta uçuş tarihini de belirlediniz. Şimdi, sıra bileti satın almakta! Hava yolları arasındaki fiyat farkını karşılaştırmak için birkaç kez aynı rota ile ilgili arama yaptıktan sonra nereden bilet alacağınıza da karar verdiniz. O da neyin nesi? Aynı firmanın aynı tarihli saatleri tekrar arama yaptığınızda daha mı yüksek çıktı? Uygun uçak bileti bulmaya çalışırken birkaç kez aynı lokasyon ve firma araması yapmak, fiyatları yükseltebiliyor. Bu durum, kullandığınız tarayıcıdaki çerezlerden kaynaklanır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için her uçuş aramanızda tarayıcınızın gizli modunu açabilirsiniz. Aynı rota için arama yaparken sayfayı kapatabilir ve tekrar gizli mod açarak, gitmek istediğiniz yere uçak bileti arayabilirsiniz.

Kredi Kartı Puanlarınızdan Faydalanın

Bir yandan alışveriş yapmaya, bir yandan da uçuşunuz için para biriktirmeye ne dersiniz? Bazı bankaların kredi kartları alışverişlerinizde biriktirdiğiniz puanları uçuşunuzda kullanmanıza imkan tanır. Ayrıca hava yolu firmalarının da uçuş puanı biriktiren üyelik kartları bulunur. Bu kartlarla da uçuş yaptıkça puan toplayarak ileriki yolculuklarınızdan birinin biletini bedavaya alma şansını yakalayabilirsiniz. 

Tek Yön Biletleri Kontrol Edin

Uçak bileti fiyatlarını araştırdınız ve gideceğiniz lokasyon için en uygun fiyatlı bileti buldunuz. Şimdi, sıra dönüş uçuşunu seçmekte. Bu seçimi doğru yapmak size çok daha ekonomik bir seyahat sağlayabilir. Nasıl mı? Gidiş dönüş biletinizi aynı hava yolu firmasından almak yerine alternatif bilet fiyatlarını kontrol edebilirsiniz. Gidiş ve dönüş uçuşlarında farklı firmaları tercih ederek havayollarının en uygun fiyatlarından faydalanmış olabilirsiniz. 

Tercihinizi Yapın: Konfor mu, Ekonomi mi?

Uzun mesafeye mi, yoksa kısa mesafeye mi uçuyorsunuz? Eğer birkaç saatlik kısa mesafelere uçuş yapacaksanız bazı uçuş konforlarından vazgeçmeyi düşünebilirsiniz. Belki diz mesafesi biraz dar olabilir, check-in yaptırıp cam kenarına oturamayabilirsiniz ya da yemek ikramı bulunmayabilir. Ama uçak bileti alırken yaptığınız bu tercihleriniz, ucuz bilete ulaşmanızı sağlayabilir. Bazı ayrıcalıklardan vazgeçerek ucuz biletinizi alırken göz önünde bulundurmanız gereken belki de en önemli konu valiz ağırlığınızdır. Uygun ücretli bazı uçuşlarda kabin hakkı düşük olabilir ve ekstra bagaj için ücret verilmesi gerekebilir. Uçak bileti satın almadan önce bilet sınıfınızın şartlarını okumayı ihmal etmeyin.

Uçuş Arama Motorlarını Kullanın

Ucuz uçak bileti alma yöntemi denildiği zaman akla ilk gelen şeylerden birisi de arama motorlarını kullanmaktır. Uçak biletinizi sadece hava yolu firmalarının web sitelerinden değil, aynı zamanda uçuş arama motorlarından da aramalısınız. Özellikle yurt dışı ucuz uçuş bulma fırsatını yakalayabileceğiniz uçak bileti arama motorları size fiyatları da karşılaştırma imkanı sunar. Hava yolu firması çeşitliliğinin bulunduğu bu web sitelerinde aktarmalı uçuşları da bulabilirsiniz. Eğer zaman konusunda esnek davranabiliyorsanız aktarmalı bir seferi tercih edebilirsiniz. 

Hiçbir Şeyi Şansa Bırakmayın

Tasarruflu ve bütçenizi aşmayacak bir seyahat için ucuz uçak bileti tabii ki olmazsa olmazlardan. Ancak sadece uçuşunuzu değil, uçaktan indikten sonrasını da şansa bırakmayın ve hemen MAPFRE Seyahat Sigortası yaptırın! “Yurt içi gezi yapacağım, Seyahat Sağlık Sigortası’na neden ihtiyacım olsun?” diyorsanız unutmayın ki aksiliklerin sizi nerede ve ne zaman bulacağı belli olmaz! 

Ülkeler, fiziki sınırlarla belirlense de keşfetme tutkumuz bu sınırları aşmaya, benliğimiz ise keşfin sunduğu mutluluğu sonuna kadar yaşamaya kararlı! Fakat bunun yanı sıra, aksilikler de ne yazık ki sınır tanımıyor. Yurt içi gezilerinizde hastalandığınız ya da talihsiz bir kaza yaşadığınız zaman tek yapmanız gereken MAPFRE Sigorta güvencesini hissetmek olacak. Yurt içi ya da yurt dışı uçuşlarınızdan önce seyahat sağlık sigortası yaptırın. Teminatınız kapsamında ayakta ya da yatarak tedavi masraflarınız karşılansın. Zor durumlar karşısında size maddi-manevi güvence sağlayacak olan seyahat sağlık sigortası hakkında bilmeniz gereken detaylara yazımızdan ulaşabileceğinizi de hatırlatalım.

Rotadan Emin Değilseniz Şansınız Daha Yüksek

Amacınız belirli bir lokasyonda gerçekleşecek iş toplantısına ya da eğitime gitmek değilse ucuz uçak bileti almak sizin için çok daha kolay olabilir. Yalnızca gezmek ve rahatlamak için önünüzde uzun bir destinasyon listesi olacak. Bu destinasyonlardan en uygun fiyatlı olanını seçerek ekonomik yolculuk yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. Ancak varış yerine karar vermek için son dakikayı beklemeyin. Çünkü seyahat tarihinin birkaç gün hatta birkaç hafta öncesinden tarihi yaklaşan bir uçuş için ucuz bilet bulmanız mümkün olmayabilir. Bu arada, ilk defa yurt dışına çıkacaksanız da dikkat etmeniz gerekenler var! seyahatinizin öncesinde ilk defa yurt dışına çıkacaklar için önerilere göz atmanızda kesinlikle fayda olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim!

Geziİpucu