Ailece Keyifli Bir Tatil İçin: Çocuklarla Kamp Yapmanın Püf Noktaları 

Doğayla buluşmanın en güzel yolu tabii ki kamp yapmaktan geçer. Güne kuş sesleriyle başlamak ve doğanın tam merkezinde konaklamak sadece bir etkinlikten öte bir tutku. Ancak bu tutkunuzu çocuğunuz olduktan sonra ihmal etmiş olabilirsiniz. Çünkü doğal şartlar içerisinde kalmayı gerektiren kamp, bazen yetişkinler için bile zorlayıcı olurken çocuklar için daha da zor hale gelebilir. Bu zorlukları düşündüğünüzde de tatil planları için kamp seçeneğini ertelemek tabii ki kaçınılmaz olabilir. 

Ancak bu zevkinizi ertelemek yerine sadece birkaç unsura dikkat ederek çocuklarınızı da kamp yapmanın eşsiz hissi ile tanıştırmanız mümkün. Detaylı bir hazırlık süreci ile ailece kamp deneyiminizi kusursuz hale getirebilirsiniz. “Peki, nasıl?” diyorsanız çocuklarla kamp yapmanın püf noktalarını sizin için derledik. Bu püf noktalar ile çocuklarınızın da sizin gibi kampsever olmasına yardımcı olabilirsiniz

O halde gelin, çocuklarınızla rahatlıkla kamp yapmak ve ailecek keyifli bir deneyim yaşamak için dikkat etmeniz gerekenleri incelemeye başlayalım. 

Çocukları Kamp Şartları Hakkında Bilgilendirin

Kamp şartları, tabii ki otelde konakladığınız tatil şartlarından oldukça farklı. Çocuğunuz kamp yapmayı bir tatil olarak görse de kamp alanına gittiğinizde sorun yaşamamak için çocuğunuza gitmeden önce kamp şartları hakkında bilgi vermenizde fayda var. Çünkü unutmayın ki doğa içinde kalmak, çadırda veya karavanda konaklamak çocuğunuz için yepyeni bir deneyim. 

Kamp deneyimini ve doğa şartlarını anlatarak çocuğunuzun kampa gitmeden bu konu hakkında fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. Tabii ki sadece anlatmakla sınırlı kalmayıp, çocuğunuzun kampa gitmeden bu deneyimi test edebileceği bir alan da yaratabilirsiniz. Evinizin ya da bir arkadaşınızın evinin bahçesi varsa bahçeye çadır kurarak çocuğunuza küçük bir kamp deneyimi yaşatabilirsiniz. Bahçe seçeneği bulunmuyorsa kamp deneyimi için evinize yakın ve çadır kurmaya uygun sahil ya da ormanlık bir alanda tercih edebilirsiniz. Unutmayın ki önemli olan çocuğunuzun çadır kurma ve çadırda kalma hakkında fikir sahibi olabilmesi. Bu sayede kampa gitmeden çocuğunuzun kamp yapma hakkında tepkilerini ölçmeniz mümkün. 

Çocuklarınızın İhtiyacı Olan Tüm Malzemeleri Yanınıza Alın

Kamp şartlarını anlattığınızda veya küçük bir kamp deneyimi yaşattığınızda olumlu tepkiler aldıysanız şimdi, hazırlık aşamasına geçebiliriz. 

Kamp yaparken biliyorsunuz ki her türlü doğa şartına hazırlıklı olmanız şart. El feneri, uyku tulumu, kamp sandalyesi gibi kamp malzemelerinin eksiksiz olması, kusursuz bir kamp deneyimi için oldukça önemli. Ancak çocuklarla kamp yaparken sadece kamp malzemelerine değil, çocuklarınızın ihtiyaçlarına göre de hazırlık yapmalısınız. 

Farklı hava şartlarına göre kıyafetler, doğa yürüyüşlerinde rahat edebileceği ayakkabılar, okumaktan zevk aldığı kitaplar ve oynamayı sevdiği oyuncaklar ile çocuklarınızın kamp deneyimini daha keyifli ve konforlu hale getirebilirsiniz. 

Yanınıza Bol Su ve Yiyecek Almayı Unutmayın

Kendi başınıza kamp yaparken tabii ki kendinize göre yiyecek ve içecek stoku yapıyor olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki çocuklarla kamp yapmak, aynı zamanda bu stoku genişletmeniz ve çeşitlendirmeniz anlamına geliyor. 

Kamp yaparken seçtiğiniz kamp alanına göre yakınlarda açık market bulmak zor olabilir. Kalabalık olunca da tahmininizden erken bir şekilde yiyecek ve su stokunuz bitebilir. Böyle bir durumun yaşanmaması için kendi kamp deneyimlerinizden öte çocuklarla kamp yapacağınızı göz önünde bulundurarak yanınıza bol bol yiyecek ve su almalısınız. Buna ek olarak çocuklarınızın kampta yemek problemi yaşamaması için sevdiği yiyecekleri ve atıştırmalıkları da yanınıza almanızda fayda var. 

Aileler İçin Uygun Kamp Alanlarını Tercih Edin 

Kamp için yapacağınız hazırlıklar kadar gideceğiniz kamp alanı da çocukların bu deneyimde sorun yaşamaması için oldukça önemli. Bu nedenle kamp alanı seçerken özellikle çocuklu aileler için uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

Kamp alanı seçiminde alanın içerisindeki tuvalet, duş, internet gibi imkanların yanı sıra çevresindeki yerleri de iyice araştırmanızda fayda var. Çünkü böylece kamp alanının eczane, market, hastane gibi yerlere ne kadar uzaklıkta olduğu hakkında fikir sahibi olarak olası bir ihtiyaç durumuna karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

Olası Risklere Karşı Önlem Almayı İhmal Etmeyin

Tabii ki tüm hazırlıklarınız eksiksiz olsa da seyahatiniz sırasında tatsız sürprizlerle karşılaşmanız her zaman mümkün. Doğanın zor koşullarında çocuklarınız veya siz sağlık problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Böylesi durumlara karşı önlem almak istediğinizde MAPFRE Sigorta her zaman yanınızda. 

MAPFRE Sigorta 3S Özel Sağlık Sigortası ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi risklere karşı güvence altına alabilirsiniz. Türkiye genelinde yaygın anlaşmalı sağlık kurumlar ağımız ile olası sağlık sorunları nedeniyle yaşayabileceğiniz ekonomik endişeleri ortadan kaldırabilirsiniz. Sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak ve ihtiyaçlarınıza en uygun şekilde poliçenizi oluşturmak için size en yakın MAPFRE Sigorta acentesi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Çocuklarınızla birlikte, arkadaşlarınızla ya da tek başınıza yapacağınız çadır veya karavan tatilinizde hayatınızı kolaylaştıracak kamp uygulamalarını keşfetmek isterseniz de “Kamp Yaparken Kolaylık Sağlayacak 5 Kamp Uygulaması” yazımızı okuyabilirsiniz. 

MAPFRE Sigorta

İpucu