Düşleyip Başarmak İçin Yola Erken Çıkanlar: Dünyanın En Genç Rekortmenleri

Kurduğumuz hayaller ve onları gerçekleştirmek için çalışmak, hiç kuşkusuz ki hayatın daha güzel olmasını sağlıyor. Önemli olan hayaller için izlenmesi gereken adımları bilmek ve asla pes etmemek! Hayalleri gerçekleştirmek için yaş önemli bir kriter olmasa da çok çalışıp kurduğu hayali genç yaşta gerçekleştirenler de var. İşte, Guinness’e göre genç yaşta rekor kıranlar:

Kürekle Okyanusu Tek Başına Geçen En Genç İnsan: Callum Gathercole

La Gomera’dan Antigua’ya, yani Atlantik Okyanusu’nu doğudan batıya kürek çekerek tek başına geçen en genç insan olan Callum Gathercole, 1995 doğumlu! 20 Aralık 2015’te çıktığı ve 58 gün, 15 saat, 15 dakika süren yolculuğu 16 Şubat 2016’da son buldu. Çok sevdiği o mavi okyanus ise onun 20 yaş 219 günlükken dünya rekoru kırmasını sağladı. Elbette bu rekoru kırmak için büyük bir hazırlık yapılması gerektiğini, Callum’un hayaline tutku ile bağlandığını söylememize gerek yok!
Kaynak

En Genç NBA Oyuncusu: Andrew Bynum

Basketbol oynayan kişilere “En büyük hayalin ne?” diye sorsak çoğunun “NBA’de oynamak.” diye cevap vereceğinden eminiz. İşte; Andrew Bynum, bu hayali gerçekleştirmekle kalmayıp 2 Kasım 2005 yılında Los Angeles Lakers-Denver Nuggets maçında oynayarak NBA’de oynayan en genç isim oldu. Bu alandaki dünya rekoru sahibi Andrew Bynum bu maça çıktığında 18 yaş 6 günlüktü.

En Genç Formula 1 Pilotu: Max Verstappen

Tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlarının en prestijlisi olan Formula 1’in, 2015 yılında düzenlenen Malezya Grand Prix’inde 1997 doğumlu bir genç rekor kırdı! Rekoru kırdığında 17 yaş 180 günlük olan Max Verstappen, bir yıl sonra 2016 İspanya Grand Prix’te ise şampiyon olarak başarısını bir kez daha kanıtladı!

Bu arada Formula 1’de kırılan rekorlar sadece bununla sınırlı değil! Kırılması zor ve şaşırtıcı F1 rekorlarına göz atmak isterseniz yazımızı okuyabilirsiniz.
Kaynak

Amerika Listelerinde 1. Sırada Yer Alan En Genç Sanatçı: Stevie Wonder

İlk profesyonel kaydını 11 yaşında yapan ve en çok Grammy Ödülü kazanan isimlerden biri: Stevie Wonder… Fakat Stevie Wonder’ı özel kılan başka şeyler de var. Wonder, efsane olmak için engel tanımayan müzisyenlerden biri. Üstelik bunu 13 yaş 103 günlükken Amerikan müzik listelerinde zirvede yer almış en genç şarkıcı olarak da dünya rekoru kırarak bir kez daha kanıtlamış! 
Kaynak

Dünyanın En Genç Profesyonel Davulcusu: Julian Pavone

Her enstrüman gibi davul çalmak da yoğun ve disiplinli bir çalışma istiyor. Peki, sizce dünyanın en genç davulcusu, bu rekoru kırdığında kaç yaşındaydı? 6, 7, 8? Hayır; Julian Pavone dünyanın en genç davulcusu unvanına sahip olurken sadece 4 yaş 319 günlüktü! Üstelik bu rekora imza atması için 20 konsere çıkması gerekiyordu ve kendisi, 29 Mart 2009’da 20. konserine çıkarak rekoru kırdı!
Kaynak

Dünyanın En Genç Profesyonel Film Yönetmeni: Saugat Bista

Çocukların sağlıklı neden-sonuç ilişkisi kurabilmeleri ve sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için belirli bir zamana ihtiyaç var. Peki, size 7 yaş 340 günlük bir çocuğun, sinemada gösterilen bir filmde yönetmenlik yaptığını söylesek ne dersiniz? Evet; Saugat Bista, 2014 ‘te Nepal yapımı “Love You Baba” filminin yönetmenliğini yaparak dünyanın en genç film yönetmeni oldu!
Kaynak

En Genç Nobel Barış Ödülü Kazanan Kişi: Malala Yousafzai

Pakistanlı bir insan hakları aktivisti olan ve kız çocuklarının okuma haklarını savunan Malala Yousafzai, 2014 yılında Nobel Barış Ödülü’nü alarak bu ödüle sahip olan en genç insan oldu. Malala, ödülü aldığında 17 yaş 90 günlüktü!
Kaynak

Bireysel Olarak Olimpiyatlarda Altın Madalya Kazanan En Genç İnsan: Marjorie Gesting

Başarılı bir sporcu olan ve bu başarısını, Berlin’de düzenlenen 1936 Olimpiyatları’nda kanıtlayan Marjorie Gestring, sıçrama tahtasından atlayıp havuza daldığında ve bunun ardından dünya rekora imza attığında 13 yaş 268 günlüktü. Aradan yıllar geçmesine rağmen spor dünyasında bu rekor henüz kırılamadı.
Kaynak

Sıraladığımız genç yaşta başarı kazanmış kişiler, aslında hiçbir şeyin yaşının olmadığının kanıtı. Fakat bu rekortmenler size “Bazı şeyleri yapmak için geç kaldım.” diye düşündürebilir, biliyoruz. Kesinlikle böyle düşünmeyin, çünkü başarının yaşı yok! İlk eserlerini ileri yaşlarda vermiş yazarlar ise bu söylediğimizin bir kanıtı. Siz pes etmeyin yeter!  

DeneyimKariyer