MAPFRE Sigorta 75 Yaşında!

 “Güven bir aynaya benzer. Bir kez çatladı mı her zaman çizik gösterir.”  Bu sözün kaynağına baktığınızda Thomas Stearns Eliotun da aralarında bulunduğu farklı kişilere atfedildiğini görürüz. Ancak bizim için sözü kimin söylediğinden çok taşıdığı anlam daha önemli. Çünkü güven her türlü insan ilişkilerinin temelini oluşturur. Güven yoksa iletişim ve ilişkiler devam edemez. Evet, güven soyut bir kavramdır ama sonuçları bakımından oldukça somut getirileri ve götürüleri olur. 

İnsan ilişkilerinin temelini oluşturan bu kavram elbette kurum – insan ilişkilerini de derinden etkiler. Hepimiz iletişim içinde olduğumuz kurumlara/markalara güvenmek isteriz. Onların arkamızda olduğunu, yeterli olduklarını, beklentilerimizi karşılayacaklarını ve değer verdiklerimizi önemsediklerini hissetmek işte bu güveni oluşturur. Güven kavramının önem ve anlamını en çok hissettirdiği sektörlerin başında da sigortacılık sektörü yer alır diyebiliriz. 

Bu yıl Türk sigortacılık sektöründeki 75. yılını kutlayan MAPFRE Sigorta da işte bu güven duygusu üzerine temellendirdiği öyküsünü de bir asıra doğru yakınlaştırıyor. 75 yıllık bu sürece bakıldığında MAPFRE Sigorta’nın uluslararası deneyimi, yüksek mali gücü, sahip olduğu yaygın profesyonel acente ağı ve güven üzerine kurulu insan odaklı yaklaşımıyla fark yarattığını, sektörüne ve Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam etiğini görüyoruz. 

Peki bu 75 yıllık tarihin temelleri nasıl atıldı? 

1948 yılında, Türkiye Kredi Bankası A.Ş. ve dönemin bazı girişimcileri tarafından kurulan T.GENEL SİGORTA, 1975 yılında Çukurova Holding bünyesine katılıyor. 2007 yılında, İspanya ve Güney Amerika’nın en büyük sigorta grubu olan MAPFRE, Çukurova Holding hisselerinin %80’ini alarak şirketin hâkim ortağı durumuna geliyor.  Kurum bu tarihten sonra MAPFRE GENEL SİGORTA, 2016 yılından itibaren de MAPFRE Sigorta adı altında faaliyetlerini sürdürüyor. 

1948 yılında atılan sağlam temeller üzerine inşa edilen bu büyük kurum, Türkiye’de ve uluslararası arenada kazandığı deneyimlerle ilerlemeye devam etti. Özellikle geniş reasürans kapasitesi, yüksek hasar ödeme kabiliyeti ve hasar ödeme hızı sayesinde hem sigortalıları hem de tüm iş ortakları için güvenli bir liman konumuna geldi. 

Günümüzde MAPFRE Grup, MAPFRE Sigorta’daki  payını %99,75’e yükselterek, Türk sigortacılık sektöründeki etkinliğini ve yatırımını pekiştirdi. Sağlam özkaynak yapısıyla dikkat çeken MAPFRE, Fitch Ratings’ten aldığı AA+(TUR) finansal güçlülük notuyla da güven veriyor. 

MAPFRE Sigorta, sigortalılarının ihtiyaçlarının karşılanması, memnuniyetlerinin sağlanması ve operasyonel süreçlerde mükemmelliğin yakalanması açısından uluslararası denetim ve belgelendirme kuruluşları tarafından verilen ISO 9001, ISO 14001, ISO 14064 gibi kalite ve çevre yönetim sistemlerini uyguluyor.

İstikrarlı ve stratejik yönetim anlayışı, MAPFRE Sigorta’nın en güçlü yanlarından biri oluşturuyor. Bilgi birikimi ve tecrübenin yanı sıra geleceğe yönelik finansal ve teknik politikalar geliştiren yönetim kadrosu, daha etkin bir karar alma ve yönetim süreci sunuyor.

MAPFRE Sigorta aynı zamanda kadın istihdamının artırılması, çeşitlilik ve hem toplum hem de çevremiz için sürdürülebilir değer yaratma noktasındaki çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Kadın liderlerin gelişimi ve eşit hakların sağlanması konularında yapılan çalışmalarını; Brandon Hall HCM Mükemmellik Altın Ödülü, TEGEP Gümüş Ödülü, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliğiyle hayata geçirilen İş Yerinde Eşit Kadın Sertifikası gibi ödül ve sertifikalarla taçlandırıyor. 

Tüm bunları özetlersek MAPFRE Sigorta, 75 yıldır kendisine duyulan güveni korumak ve artırmak için;

  • Etik değerlere bağlı kalıyor.
  • Sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluklarının bilincinde hareket ediyor.
  • İş ortaklarının ve ailesinin bir ferdi olarak gördüğü sigortalılarının beklentilerini her zaman önceliği olarak görüyor.
  • Hizmet kalitesinden ödün vermeden, riskleri doğru analiz ederek ve en uygun fiyatlandırmayı sunarak her zaman en iyi hizmeti sunmaya odaklanıyor.

75 yıldır bu ilkelere sahip çıkan MAPFRE Sigorta, “güven aynası”nda tek bir çizik bile olmaması için var gücüyle çalışmaya devam edecek.