Yaz Mevsiminin Sıcaklığını Evinize Getirecek Dekorasyon Önerileri

yazar MAPFRE

Güneşle birlikte motivasyonu yükselmeyen, yaşam enerjisi yerine gelmeyen var mı? Sanmıyoruz! Yaz mevsimi umut demek, yenilik demek, yeni mutluluklar ve heyecanlar demek. Şimdi, evinizi yaza uyarlamanın tam zamanı. Yazın enerjik ve pozitif ruhunu, yaşadığınız yere taşıyın.

İşe önce kapılardan başlayalım. Kapı, evinizin girişidir. Çoğu zaman daha eve girmeden kapıda başlar “evime geldim” huzuru. Kapınıza yazı anımsatan çiçeklerden bir kapı süsü edinebilirsiniz. Bu, hem size hem de evinizde ağırladığınız misafirlerine çok güzel bir karşılama olacaktır. Çiçekli kapı süslerini alabilir ya da bir silikon tabancası, tel ve yapay çiçeklerden sevdiklerinizi satın alarak kendiniz tasarlayabilirsiniz.

Evinize girdiniz, önceliğiniz yüksek ihtimal ayakkabılarını çıkarttıktan sonra oturma odasına “yayılmak”tır! ? Kış mevsiminin donuk renklerini bir kenara atın, renklenin. Kanepenizin üzerine yayacağınız renkli bir örtü/şal ya da renkli yastık kılıflarıyla oturma odanıza da yazı getirin.

Oturma odasında yeterince dinlendiniz, renkli yastıklarla ruhunuzu doyurdunuz ? Yemek masanızı taze çiçeklerle süslemeye ne dersiniz? Gelip geçerken, yemek yerken ya da çalışırken gözünüze ilişecek taze çiçekler size çok iyi gelecek!

Yaz Mevsimi Dekorasyon Önerileri

Bahçeniz varsa bahçenizi, balkonunuz varsa balkonunuzu renklendirmek için neyi bekliyorsunuz? İşten dönüşte bir çiçekçiye uğrayın; 1-2 saat kendinizi ekip-biçmeye ayırın. Bu uğraş hem psikolojinize iyi gelecek, hem de yaşam alanınızı güzelleştireceksiniz.

Halı, bizim için geleneksel bir alışkanlık biliyoruz ama… Yazın halılarınız için de dinlenme vakti! Halıları kaldırarak evinizi, odalarınızı ferahlatın.

Fotoğraflarınız sadece Instagram hesabınızda kalmasın, en sevdiğiniz fotoğraflarınızı duvarda da görmek çok güzel bir duygu! Yaz mevsiminin atmosferine uygun rengarenk çerçeveler edinin. Fotoğrafçıya giderek sevdiğini fotoğrafların çıktısını alabilir ya da bir tık öteye geçerek polaroid makinelerden satin alabilir, anında fotoğraf çekebilirsiniz. ?

Koyu renk perdeler mi kullanıyorsunuz? Ya da güneşlik diye tabir ettiğimiz kalın; gün ışığını içeri zar zor alan perdeleri mi? Bizce onları bir kenara atın, ince, ışığı geçiren bir tül/perde edinin! Hem gün ışığı evinizi aydınlatsın, hem de güneş sayesinde motivasyonunuz artsın.

Benzer Yazılar

Yorum Yap