Yeni Mevsimi Ev Detoksuyla Karşılayın: Ev Düzenleme Tüyoları

yazar MAPFRE
Ev Detoksu

Evinizde nereye koyacağınızı bilmediğiniz, üstelik uzun süredir kullanmadığınız pek çok eşya mı var? Ev düzenini sağlamakta zorlanıyor musunuz? O halde evinizi düzenlemenin tam zamanı! Yeni bir mevsime merhaba dediğimiz bu günlerde ev düzeni için kolay uygulanabilir fikirleri hayata geçirebilir, daha temiz ve düzenli bir yaşam alanına kavuşabilirsiniz.

Şimdi, “ev detoksu” olarak da bilinen bu uygulamayı yapabilmeniz için ihtiyacınız olan ev düzenleme ipuçlarını paylaşalım.

Kullanmadığınız Eşyayı Ayırarak İşe Başlayın

Pek çoğumuzun evinde, uzun zamandır kullanmadığı eşya var. İster küçük olsun ister büyük, tüm bu kullanılmayan eşyanın yer kapladığı, hatta evinizin düzenini olumsuz etkileyebildiği ya da yaşam alanınızı daha dağınık gösterebildiği bir gerçek.

“Elbet kullanırım.” diye evinizin bir köşesinde bekleyen şeye belki de düşündüğünüz kadar ihtiyacınız yoktur! Belli bir süredir kullanmadığınız (örneğin 2 yıldır) ya da aynı kullanım amacını karşılayan başka bir ürün tercih ettiğiniz için uzun süredir beklettiğiniz ürünleri ayırmakla ev detoksu için ilk adımı atabilirsiniz. İster bir giysi olsun ister küçük el aleti, kullanılabilir durumda olan tüm eşyayı ihtiyaç sahiplerine verebilir ya da onları ikinci el eşya satışı yapmaya aracılık eden uygulamalar yardımıyla satabilirsiniz.

Kullanılamayacak eşyayı ise geri dönüşüm konteynerlerine atarak farklı bir amaçla kullanıma kazandırılmaları konusunda yardımcı olabilirsiniz.

İşte, eşya detoksuna yardımcı olabilecek diğer ipuçları:

  • Eski kitaplar, dergiler, ihtiyacınız olmayan notlar… Kitapları kütüphanelere veya okullara bağışlayabilir, geri kalanları geri dönüşüme kazandırabilirsiniz.
  • Biblo gibi dekoratif objelerin ev dekorasyonuna katkı sağladığı doğru, fakat bu objelerin sayıları fazlaysa evinizin kalabalık görünmesine sebep olabilirler. Bu sebeple evinizdeki bazı dekoratif ürünleri de detoks kapsamında ayırabilirsiniz.
  • Kullanmadığınız kavanozları ve mutfak eşyasını ayırıp ihtiyacı olanlara verebilirsiniz.
  • Bozulduğu ya da kullanılamaz durumda olduğu halde sakladığınız elektronik ürünleri de geri dönüşüm konteynerlerine atmanın tam zamanı!
Ev Düzenleme İpuçları

Depolama Alanı İhtiyacınızı Karşılama Yollarını Değerlendirin

İhtiyacınız olmayan eşyayı evinizden uzaklaştırdıktan sonra sıra düzeni sağlamakta! Eğer hâlâ nereye koyacağınızı bilemediğiniz eşya varsa ek depolama alanına ihtiyacınız var demektir.

Raflar bu konuda en büyük yardımcılarınızdan olacak! Örneğin küçük bir eviniz olduğunu varsayalım ve bitkilerinizi yerleştirebileceğiniz bir alan yaratmak istiyorsunuz. Bu durumda duvara bir raf monte edebilir ve saksılarınızı raflara konumlandırabilirsiniz.

Rafları düzenli tutmak da önemli! Raflardaki düzeni sağlayabilmek adına şık bir dekorasyona sahip olan saklama kutularından ya da sepetlerden destek alabilirsiniz.

Ev Düzeni

Düzenleyici Ürünlerden Yardım Alın

İster ev temizliği ürünleri, ister buzdolabı içerisindeki besinler, ister gardırobunuzdaki giysiler… Tüm bunlar düzenli bir şekilde yerleştirilmediğinde eviniz kalabalık, karmaşık ve düzensiz görünebilir. Bu sebeple ev dekorasyonunda saklama kutuları, dolap içi düzenleyiciler, askılar gibi ev düzenleme ürünlerinden yardım almanız oldukça önemli.

Şimdi, işinizi kolaylaştıracak ev düzenleme fikirlerini sizinle paylaşalım.

  • Her ne kadar detoks aşamasında giymediğiniz kıyafetlerinizi ayırmış olsanız da kıyafetleriniz hâlâ fazla olabilir. Gardırop içerisindeki düzeni sağlamak için çoklu askılardan, çamaşır düzenleyici ürünlerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca vakumlu poşetler de yer kazanma konusunda tercih edebileceğiniz ürünler arasında.
  • Kişisel bakım ürünlerini ve ev temizleyicilerini daha düzenli bir şekilde yerleştirmek için sepetlerden yardım alabilirsiniz. Sepetler içerisine yerleştirilmiş ürünler daha düzenli bir görünüm oluşmasına katkı sağlayacaktır.
  • Mutfaktaki bakliyat, baharat, çay gibi besinleri ambalajlarında saklamaktansa kavanozlara koyarak ve bu kavanozları dolap içerisine ya da raflara yerleştirerek daha düzenli bir alana kavuşabilirsiniz.
Ev Düzenleme Önerileri

Detoks Sonrası da Önemli

Detoks ve ev düzenleme uygulamalarının ardından yaşam alanınız daha ferah görünecek! Fakat yaptığınız bu uygulamaların yanı sıra sonrasında yapacaklarınız da önemli. İhtiyacınız olmayan ürünleri almayarak, tüketiminize dikkat ederek, ev düzenini sağlayacak uygulamalara devam ederek yaptığınız detoksun uzun süre etkili olmasını sağlayabilirsiniz.

Tüm bunların sonunda evinizin hafifleyeceğine ve dolayısıyla daha rahat hissedeceğinize emin olabilirsiniz! Şimdiden güle güle oturmanızı dileriz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap