Soğuk Havalar Yaklaşırken Evinizi Sıcak Tutacak Önlemler

yazar MAPFRE

Yazın bittiğini kabullenmek zor da olsa, soğuk havalar kapıda! Havaların değişmesi ile birlikte, günlük rutinlerinizde ve kıyafetlerinizde olduğu gibi, evinizde de ufak önlemler almanız gerekli. Kışla beraber gelen sert hava evinizin içerisine yavaş yavaş girmeden önleminizi almanızda fayda var.

Bu yazımızda kışın evinizi soğuktan nasıl koruyabileceğinizden, alternatif ısınma yöntemlerinden ve ufak tasarruflarla evinizi sıcacık bir yuva haline getirebilmenin yollarından bahsedeceğiz.

Her Evin Olmazsa Olmazı: Isı Yalıtımı! ??

Yalıtım işlemi, ilk bakıldığında maliyetli gibi gözükse de aslında uzun vadede oldukça ekonomiktir. Çünkü yalıtım malzemeleri, kışın evinizi ısıtmak için harcadığınız masrafı düşürür ve bu sayede ev ekonominize katkı sağlar. Isı yalıtımı evinizi sadece kışın soğuktan korumakla kalmaz, yazın da aşırı ısınmaya engel olarak evinizin serin kalmasına yardımcı olur.

Pencerelerinizin Soğuk Geçirmediğinden Emin Olun!

Evinizdeki tüm pencereleri kontrol edin. Pencereler arasından sızan soğuklar evinizin sıcaklığını sandığınızdan da fazla düşürüyor. Eğer sızıntı varsa, nalburdan temin edeceğiniz bir silikon tabancası ile soğuk sızan noktaları kapatabilir ve evinizi sıcak tutabilirsiniz.

Kombi Bakımınızı Yaptırın!

Kombiler, özellikle yazın kullanılmadıkları için kışa girerken mutlaka bakıma sokulmalıdır. Havalar çok fazla soğumadan, mutlaka kombinizin markasına ait servis numarasını arayarak bakım talep etmenizi öneririz. Eğer merkezi ısıtma sistemli bir binada oturuyorsanız, bina yönetimi ile görüşüp petek bakımı yaptırabilirsiniz.

Tasarruflu Olmaya Özen Gösterin!

Şimdi size birkaç alternatif ev ısıtma yöntemi önerimiz olacak. Hayır, size Pablo Escobar gibi şöminede dolar yakmayı önermeyeceğiz!

 

Elektrikli Aletlerden İstifade Edin! ?

  • Fırınınızda güzel bir yemek pişirdikten sonra, fırının kapağını açık bırakarak sıcaklığın içeri dolmasını sağlayabilirsiniz. ??‍?
  • Ocak, çamaşır kurutma makinesi, fön makinesi gibi elektrikli aletlerin çalıştığı zamanlarda bu odaların kapısını açık bırakmak, evinizi daha da ısıtacaktır.

Odaların Kapılarını Kapalı Tutun! ?

Kullanmadığınız odaların kapısını kapalı tutun. Böylece sıcaklık daha küçük bir alanda hapsolacak ve evin sıcaklığı daha yüksek kalacaktır.

Evinizi Kışa Uygun Dekore Edin! ?

  • Yazın kaldırdığınız halıları geri çıkarmanın vakti geldi! Halı kullanımı zeminden gelen soğuk havayı önlemenin en iyi yöntemidir. Her ne kadar giyeceğiniz kalın çoraplar ya da ev ayakkabıları, ayaklarınızın soğuk zeminle doğrudan temasını engellese de bu tek başına yeterli değildir.
  • Kalorifer peteklerinizin önlerini herhangi bir eşya ile kapatmamaya özen gösterin.

Peteklerinizin üzerine, onlara temas etmeyen raflar koyarak ısının yükseldiği yolu kısaltıp, evinizin daha hızlı bir şekilde ısınmasını sağlayabilirsiniz.

  • Geceleri kullanacağınız kalın perdeler soğuk havayı kesecektir. Fakat gündüzleri, gün ışığından yararlanmaya özen gösterin. Güneşin olduğu saatlerde perdelerinizi açarak evinize güneş ışıklarının girmesine izin vermeniz hem moralinizi düzeltecek hem de evinizi ısıtacaktır.
  • Üşüdüğünüz zaman evin sıcaklığını arttırmak yerine daha kalın giyinmeyi tercih edebilirsiniz.
  • Favori koltuğunuzun üzerinde sıcak tutan bir battaniye bulundurmanızı da tavsiye ederiz!

Evinizle ilgili yaptığınız bu küçük değişikliklerden sonra; gün içerisinde sıcak bitki çayları tüketmek, sıcak su torbaları kullanmak, pelüş terlikler ve pijamalar giymek de üşümenizi engellemeye yardımcı olacaktır. Güzel, keyifli bir kış dileriz! ?☕

Benzer Yazılar

Yorum Yap