Yazlığa Gitmeden Önce Mutlaka Yapılması Gereken 5 Tadilat Önerisi

yazar MAPFRE

Kimimiz yaz tatilimizi her şey dahil otellerde, kimimiz butik pansiyonlarda, kimilerimiz de yazlıkta geçirmeyi tercih ediyor. Haziran ayında gidilecek yazlık eviniz için ilkbahar döneminde hazırlık ve tadilata başlamanızda fayda var. Adı gibi yazdan yaza gidilen bir yer olsa da uzun bir süre gidilmeyince ve gidilmeyen dönem kış mevsimi olunca; bakım ihtiyacı doğabiliyor.

Bakım zamanında; bahçıvanlık; çim biçme, tamircilik, temizlikçilik ve türlü tadilat için gerekli yeteneklerimizi sergilememiz gerekir ? Eğer bu konularda tecrübeniz yoksa, bir bilene veya ustaya danışmanızda fayda var; zira yaz boyunca evin problemleriyle uğraşmak istemeyebilirsiniz.

Yazlığa Gitmeden Önce Mutlaka Yapılması Gereken 5 Tadilat Önerisi

Sonrasında ise gelsin keyifli kalabalık yemek masaları, hamak miskinliği, karpuz-peynir ikilisi, denizin tuzu, güneşlenmek ve mangal partileri!

İç ve Dış Cephe Bakımı

Kış mevsiminde rutubetten deforme olmuş iç ve dış cephenin boyanması gerekebilir. İç ve dış cephe bakımı yaptırmak için en iyi dönem ilkbahar ve sonbahar dönemidir: Sıcak ya da soğuk havalarda tadilat ve uygulama zor olacaktır.

Çatı İzolasyonu

Rüzgar, fırtına ve denizden gelen şiddetli lodosun ve yağışlı havanın etkisiyle çatınız uçmuş ya da iyi ihtimalle kırılmış olabilir. Yazlık ev çatı izolasyonunu dayanıklı ve iyi bir çatı kaplama malzemesiyle yaptırırsanız evinizin kapalı kaldığı kış mevsimi boyunca bakım gerekmeyecektir.

Kapı ve Pencere Yenileme

Kapı ve pencereleriniz ahşap ise, kış mevsimi boyunca rutubet ya da yağmur suyunun etkisiyle şişebilir. Yazlık evinizi hem ısı hem ses yalıtımı açısından izole etmek için çift camlı pencere ve kapı sistemlerini tercih edebilirsiniz: Her sene bakım yapmanıza gerek kalmayabilir.

Balkon ve Bahçe Bakımı

Balkon yaz aylarında en çok vakit geçirilen yer olabilir! Aynı zamanda kış mevsiminde en çok zarar gören bölümü de… Yazlık sezonunu açmadan önce, balkonun su akıtma ve gider sistemini mutlaka gözden geçirmeli ve tadilatını yaptırmalısınız.

Elektrik ve Su Tesisatı

Uzun süredir kullanılmadığı ve bakımı yapılmadığı için yıpranmış olabilecek elektrik ve su tesisatını da mutlaka tamir ettirmelisiniz. Tahmin edersiniz ki en tatsız şey keyifli bir akşam yemeğinden sonra bulaşıkları yıkarken suyun birden kesilmesidir!

Benzer Yazılar

Yorum Yap