Yeni Yıl Heyecanı Evinize Gelsin: Yılbaşı Dekorasyon Fikirleri

Kışı mevsiminin soğuk günlerinde içimizi ısıtan yeni yıl heyecanı, sokaklardan mekanlara her yanı sarmaya başladı. Işıl ışıl sokaklar, yılbaşı süsleri ile renklendirilmiş ağaçlar, yeni yıl temalı süslemeler ile yılbaşı ruhunu her yerde hissetmek mümkün. Peki, bu ruhu evinize taşımak ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise yılbaşı dekorasyon fikirleri ile evinizi yeni yıla hazırlamanın zamanı geldi.

Sevdiklerinizle bir araya gelerek yılbaşı gecesini evde geçirmeyi planlıyorsanız küçük detaylarla yeni yıl heyecanını evinize getirecek dekorasyon fikirleri tam size göre. O halde gelin, sizler için hazırladığımız yılbaşı dekorasyon önerileri ile evinizi yeni yıla hazırlayalım.

Yılbaşı Ağacı İçin Güzel Bir Köşe Seçin

Yılbaşı denilince akla ilk gelen seçenek tabii ki yılbaşı ağacı oluyor. Bu nedenle yeni yıl ruhunu tam anlamıyla evinize taşımak için süslemeye yılbaşı ağacı ile başlayalım. 

Evinizin büyüklüğüne göre istediğiniz ebatta bir ağaç seçerek yılbaşı süsleri ve ışıklarla ağacınızı süsleyebilirsiniz. Unutmayın ki ağacınız küçük bile olsa ağacı gösterişli göstermenin yolu süslemeden ve hediye paketlerinden geçiyor. Önemli olan ağacın küçük ya da büyük olması değil, yılbaşı ağacı süsleri ve ağacın altına koyacağınız hediye kutuları ile yeni yıl ruhunu ağaca yansıtmak. Bu nedenle ağaç süslerinin yanı sıra hediye paketlerini de yılbaşı konseptine uygun seçmenizde fayda var. 

Yılbaşı ağacı süslemesi için pek çok farklı süs seçeneği bulabileceğiniz gibi süsleri kendiniz de yapabilirsiniz. Renkli kağıtlardan farklı şekiller çıkararak tamamen kendi ellerinizle hazırladığınız ağaç süsleri oluşturabilirsiniz. Hatta ağaç kurmak istemiyor ama yılbaşı ağacı konseptini evinize taşımak istiyorsanız yeşil fon kağıdını çam ağacı şeklinde keserek duvara yapıştırabileceğiniz küçük bir ağaç görseli oluşturabilirsiniz.

LED Işıklarla Işıltılı Bir Ortam Yaratın

Yılbaşı süslemesi tabii ki ışıksız olmaz. Sokaklardan, mağazalara, restoranlardan alışveriş merkezlerine kadar her yer ışıkların büyülü ambiyansı ile süslenirken bu ışıltılı ortamı, evinize taşımanın tam zamanı. Evinizde ışıltılı bir ortam yaratmak için de LED ışıklardan yardım alabilirsiniz. 

İster renkli isterseniz tek renk LED ışıklarla evinizinde farklı ışık süslemeleri yapmanız mümkün. Şerit LED ışıklarla salon duvarlarınızı ve camlarınızı kaplayabilirsiniz. Yılbaşı ağacının altına koyduğunuz hediye kutularından görsel bir şölen yaratmak için güzelce paketlenmiş hediyelerin etrafını ışıklarla süsleyebilirsiniz. Hatta dilerseniz şerit LED ışıklardan yılbaşı konseptine uygun olacak şekilde bir ağaç figürü oluşturabilirsiniz. Işıklarla yapacağınız bu yaratıcı süslemeler tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. 

Evinizde oluşturduğunuz bu ışıltılı ortamı yılbaşı sofranıza da taşımak istiyorsanız masaya koymak için mumları da unutmayın.

Yılbaşı Renklerinde Aksesuarları Tercih Edin

Yılbaşı konsepti sadece ışıklar ve yılbaşı ağacı ile değil, renkleriyle de özel. Kırmızı, beyaz ve yeşilin sıklıkla tercih edildiği bu özel günde siz de evinizde bu renklerde aksesuarlar kullanarak evinizi yılbaşı konseptine daha uygun hale getirebilirsiniz. 

Koltukların üzerine kırmızı battaniyeler serebilir, yılbaşı konseptli kırlentler ve küçük biblolar ile yılbaşı dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz. Kısacası bu küçük detaylar ile sıcak yuvanızı, yılbaşı kutlamaları için büyülü bir atmosfere çevirmek oldukça kolay.

Gösterişli Bir Yılbaşı Sofrası Kurun

Yılbaşı renkleri ve aksesuarları ile evinizin atmosferini yeni yıl konseptine uygun hale getirirken bu renkleri, sevdiklerinizle keyifli sohbetler edip lezzetli yemekler yiyeceğiniz yılbaşı sofranıza da taşımayı unutmayın. Koyu kırmızı bir masa örtüsü, beyaz tabaklar, çam ağacının dalları ve yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina ile yılbaşı sofranızda görsel bir şölen yaratabilirsiniz. 

Yılbaşı sofranızın daha da dikkat çekici olmasını istiyorsanız LED ışıklar ve mumlardan yardım alarak gösterişli bir yılbaşı sofrası hazırlayabilirsiniz. Ayrıca sofra süslemesine ellerinizle yaptığınız lezzetl bir dokunuş için yeni yıl konseptinin olmazsa olmazı yılbaşı kurabiyelerini de sofranıza eklemeyi unutmayın. 

Kapınızın Önünü de Süslemeyi Unutmayın

Yılbaşı ağacı, süslemeler ve ışıklar ile evinize adım attığınız anda yılbaşı ruhunu hissedeceğiniz bir ortam yarattık. Ama evin dış kapısını da unutmamak gerek. Çünkü tasarımları ile birbirinden etkileyici yılbaşı kapı süsleri, misafirlerinize keyifli bir “Hoş geldin” demenin en güzel yolu. 

Yılbaşı kapı süsleri için isterseniz hazır seçenekleri tercih edebilir, isterseniz de kendi zevkinize göre bir kapı süsü hazırlayabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay yılbaşı kapı süsü için ihtiyacınız olan temel malzeme ise bükebileceğiniz metal bir tel ya da birkaç ağaç dalı. Dalları ya da teli bükerek bir çember oluşturduktan sonra bu çemberi, kozalak, kokina, çam ağacı dalları ve kurdeleler ile süsleyebilirsiniz. 

Ayrıca el yapımı kapı süsünü sadece kendiniz için değil, sevdikleriniz için de yaparak onlara eşsiz bir hediye sunabilirsiniz. “Ama ben daha farklı bir hediye arıyorum.” diyorsanız da “Klişelerden Uzak Yılbaşı Hediye Rehberi: Yılbaşı Hediye Fikirleri” yazımızı okuyabilirsiniz. 

Yılbaşına özel tüm bu dekorasyon önerileri ile evinizi yeni yıl heyecanının bir parçası haline getirmeniz mümkün. Büyük umutlarla gireceğiniz bu yeni yılda sevdiklerinizle birlikte keyifli anılar biriktirdiğiniz evinizde yaşanabilecek olası risklere karşı da bir adım atarak eviniz için konut sigortası yaptırabilirsiniz. 

Evde oluşabilecek tüm risklerin düşünüldüğü kapsamlı bir güvence arıyorsanız MAPFRE Sigorta, Konutlar için Çağdaş Güvence Sigortası ile her zaman yanınızda. Siz de yeni yılda yaşam alanınız olan evinizde oluşabilecek risklere karşı önlem almak isterseniz satış kanallarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Mutlu yıllar dileriz.

MAPFRE Sigorta

Ev Dekorasyonİpucu