2019 Kış Gardırobu Nasıl Hazırlanır?

yazar MAPFRE
kış alışverişi

Mevsimlerle birlikte değişen şeylerin başında, gardırobumuz geliyor. Katlayıp bazaların altına bir köşeye kaldırdığımız kalın giysileri ortaya çıkarmanın vakti geldi. Peki, bu mevsimde gardırobumuz nasıl olmalı? İşte 2019 kış alışverişinde, sepetinizde bulunması gereken trend parçalar.

Renkli “Oversize” Palto

Oversize Palto

Son dönemin yükselen trendi olan renkli giyimi, bol bir palto ile birleştirerek, modayı yakalamak mümkün. Üzerinizde biraz büyük duran “oversize” palto, birkaç yıldır çok tercih edilen parçalar arasında. Mağazalarda gezerken mutlaka dikkatimizi çeken bu paltolar; renk tercihleri ile iyiden iyiye çeşitlenerek, modaya ayak uyduruyor.

Yün Kaban ?

Klasik görünüşünden ödün vermek istemeyenler, büyük beden yerine, çift düğmeli yün kabanları dolaplarında bulundurabilir. Genel olarak gri ve siyah renklerde tercih edilen bu parçalar, soğuktan korumakla kalmıyor; asil bir görüntü çizerek, tarzınızı şıklığın zirvesine taşıyor.

Trençkot

Her ne kadar soğuktan şikayet etsek de; bazı günlerde hava sıcaklıkları, mevsim normalleri üzerine çıkabiliyor. Böyle günlerde palto veya kabanların içinde bunalmak, tercih edeceğimiz bir durum değil. Aslında, bahar aylarından kendisini tanıdığımız ve çok sevdiğimiz trençkot, tam da bu noktada devreye giriyor. Bej ya da taba rengindeki trençkotunuzun, dolabınızın derinliklerinde yok olmasına izin vermeyin ve ona kış mevsiminde de şans tanıyın.

Desenli “Oversize” Atkı ?

Renk modasına palto ile katılmak istemeyenler için, harika bir seçenek daha bulunuyor. Bunlar, yine son yıllarda, gerek mağazalarda, gerek gardıroplarda sıklıkla kendine yer bulan; desenli, boynu tam sarmayıp bol üzerimizde duran, “oversize“ atkılar ve şallar. Sade bir görünüşü tercih edip, yine de trendleri yakalamak isteyenler, bu atkılar ile görünüşlerine renk katıyor.

Blazer Ceket

Sabah toplantıda, akşam yemekte olmanız gerekiyor ve üstünüzü değiştirme fırsatınız olmayacak. İşte blazer ceket bu durumların kurtarıcısı! Gün içinde, size istediğiniz kurumsallığı sağlayıp, akşam olunca sizinle birlikte geceye karışabilecek bu parça, kış dolaplarının da vazgeçilmezi.

Kaşmir Kazak

Kaşmir Kazak

Kışlık giyimin vazgeçilmezi, tabii ki kazaklar! İster V yaka, ister bisiklet yaka, ister boğazlı olsun; kazaklar hepimizin kurtarıcı parçası. Soğuğa karşı bizi koruyan ve sıcacık tutan kaşmir kazakları, kumaş ya da jean pantolon ile kolayca kombinlemeniz, pek çok sabahın “acaba ne giysem” derdini ortadan kaldırıyor.

Uzun Kollu Çizgili Üstler

Ceketlerin ve paltoların içinden görünecek, uzun kollu çizgili üstleri anmadan, doğru bir kış dolabı hazırlamak, pek mümkün olmayacaktır. Çizgili üstleri; hem modası geçmeyen, hem de her mevsim bulunabilen parçalar olarak tanımlamak mümkün. Üstelik çizgili üstler, her tarz kıyafete farklı bir hava katıyor. Hal böyle olunca; mevsime uygun bir çizgili üst, kış dolabının kilit parçalarından biri oluyor.

Dar Pantolon?

Dar pantolonlar her mevsim kullanılan bir alternatif. Bol kazak veya hırka ile kombinleyip, kolayca şık bir görünüm elde edebiliyorsunuz. Spor ayakkabı ile giyerseniz rahat bir tarz sağlayan bu pantolonlar; topuklu ayakkabı ile giyerseniz de size şık bir hava katıyor.

Yün Etek

Yün etekler de kışın sıcak bir alternatifi. Kalem boylarda, beyaz gömlekle birleştirilmiş bir yün etek, toplantıya giderken size eşlik edebilir ya da midi boy bir yün etek, kombinlediğiniz kazak ve botla gündelik yaşantınızın tamamlayıcı bir parçası olabilir.

Uzun Pilili Etek

70’lerden aşina olduğumuz pililer; önce podyumlarda, sonra sokaklarda tekrardan yerini almaya başladı. Kışın; bol, boğazlı kazaklar ile oldukça şık bir görünüm imkanı sağlayan pilili eteklere, kış dolabınızda yer açmanızı öneririz.

Yün Elbise

Yazın incecik elbiselerini giymeyi özleyenler, elbet olacaktır. Kışlık elbise denilince ise, akla ilk gelen yün elbiseler oluyor. Gün içinde rahat bir şıklığın peşinde olanlar, gardırobunda yün elbiseleri bulundurabilir. Özellikle düz siyah bir elbise; diğer bilinen tabiriyle, her şeye uyum sağlayan o meşhur “Little Black Dress”, pek çok günün kurtarıcısı olacaktır.

Opak Külotlu Çorap

Kış mevsiminde, yün elbiselerinizin daimi tamamlayıcısı olan opak çoraplar, 2019’da iyice renkleniyor. Hardal rengi, koyu yeşil gibi tonlarla sade bir görünümü canlandırabiliyorsunuz. Etek ve elbiselerin bu eğlenceli tamamlayıcısı, kış alışverişinin bir parçası haline geliyor.

Metalik Parçalar

Metalik Parçalar

Metalik ve parlak kumaşlar ile hazırlanmış etekler, ceketler, paltolar, ayakkabılar… Kışın gri rengine ve puslu havasına inat, ışıltı saçmayı ve dikkatleri üzerine çekmeyi sevenler bu parlak görünüşü değerlendirmeli. Çok iddialı bir tarzınız yoksa, bu göz alıcı trendi yalnızca aksesuarlarınızda da kullanabilirsiniz.

Neon Parçalar

Tarzında sadelikten uzaklaşmak isteyenlerin çok seveceği bir diğer trend; neon renkler. Çarpıcı ve göz alıcı renklerdeki kıyafetler, 2013’e kadar hayatımızda ve göz önündeydi. Kendini hızlıca tekrar eden bu tarzın sevildiğini söyleyebiliriz. Neon bir parçaya sahip olmak, kış dolabınıza renk katacaktır.

Hayvan Desenli Parçalar

Hayvan desenli ayakkabı, çanta ve kıyafetler; moda dünyasının daimi öğeleri. Son dönemde ise leopar, yılan gibi farklı desenlerin bir arada kullanıldığını görüyoruz. Bu desenleri karıştırıp, kullanarak cesur ve trend bir görüntü elde edebilirsiniz.

Çizme ?

Üzerinden yıllar geçse de, moda dünyasının asla terk edemediği şeyler var; mesela çizmeler! Aynı anda hem spor, hem şık olmanızı sağlayan bu parçalar; kombinleri tamamlamanın en klasik ve gösterişli yolu.

Bot

Kış Botu

Şık görüntü; tepede başlayıp, ayaklara kadar uzanıyor. Özellikle yağışlı günlerde; hem yağmurdan korunmak, hem de stilinizden taviz vermemek adına, “bootie” olarak da adlandırılan, bu botlar; ilk tercih oluyor. Dar pantolon ve bot ise kışın en şık ikilisi olmaya aday!

Aksesuarlar

Kış Aksesuarları

Takılar; her zaman bir görünüşün son noktasını koyan en asil detaylar. Her kombine uyabilecek ince yüzükler ve şık saatler görünümünüzü tamamlamak için, ideal olacaktır. Bunların yanı sıra büyük motifli küpeler ve zincir kolyeler ile de farklı bir tarza sahip olabilirsiniz.

Son olarak, soğuk havaların olmazsa olmazı bere, atkı ve eldivenlerinizi de eklediğinizde, gardırobunuzun 2019 kış sezonuna hazır olduğunu söyleyebiliriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap