Her Sürücünün Telefonunda Olması Gereken Uygulamalar

yazar MAPFRE
Akıllı Saat

Büyük şehirde araba kullanıyorsanız, kimi zaman gün içinde en çok vakit harcadığınız zaman dilimi trafik olabiliyor. Sabah işe, gün içinde toplantılara ve akşam vaktinde de eve dönerken; trafik, hayatınızın büyük bir kısmını işgal ediyor. Hal böyle olunca, yeni bir sektör doğmuş oldu ve trafikle ilgili hayatımızı kolaylaştıracak birçok yazılım şirketi ücretsiz uygulamalar geliştirdi. Trafikte fazla zaman harcayan kişiler için de birbirinden farklı ve pratik uygulamalar, yazılım markettlerde yerini aldı. Bu yazımızda, her gün trafiğe çıkan sürücülerin telefonunda olması gereken faydalı uygulamalardan bahsedeceğiz.

Google Maps

Google Maps, güncelliği sebebiyle akıllı telefonlarda mutlaka olması gereken bir uygulama. A noktasından B noktasına nasıl gidilir gibi, sadece navigasyon olarak değil; anlık trafik yoğunluğunu ve yol durumunu da gösterdiği için trafikte hayat kurtarıcı bir rol oynuyor. Ek olarak her gün yaptığınız aynı yolculuğu (ev-iş gibi) kaydederek kendi profilinizi oluşturabiliyor ve zamandan tasarruf da sağlayabiliyorsunuz. Konum paylaşımı özelliği sayesinde de, diğer kişilerle trafikte hangi konumda olduğunuz bilgisini iletebiliyorsunuz. Eğer Google Maps kullanmak istemezseniz, Apple Maps veya Yandex’i de alternatif olarak telefonunuza indirebilirsiniz.

Mobil Kaza Tutanağı

Olası kötü durumlara karşı, cep telefonunuzda kaza tutanağı ile ilgili bir uygulama bulundurabilirsiniz. Yasa gereği artık sürücüler kaza tutanağını kendileri tutabiliyor ve gerekli yasal işlemleri daha sonrasında yaptırabiliyor. Böylelikle, hem trafikte daha az süre harcanıyor, hem de işler daha da kolaylaşıyor. Uygulama üzerinde tutulan tutanak, online bir ortamda saklanıyor ve sigorta şirketleri de anlık olarak kaza bilgilerini görebiliyor. Bu sayede, sürücü, araç sahibi, sigorta şirketi ve polis ilişkisinde de zamandan tasarruf ediliyor. Bu uygulama sayesinde, ruhsat ve kimlik gibi bilgilerin fotokopisinin alınmasının da önüne geçiliyor. Telefonunuzun kamerasıyla, bu bilgileri uygulamaya yüklemeniz sadece saniyeler sürüyor.

HGS

Aracınızda HGS bulunuyorsa, telefonunuza HGS uygulamasını indirmenizi öneriyoruz. Zira, her gün trafikte olan sürücüler sadece ücretsiz yolları kullanmıyorsunuz. Trafiğin akışına göre veya gidilecek yere göre otoyollar da tercih edebileceğinizi göz önünde bulundurarak, bu uygulamayı telefonunuzda kullanmanızı öneriyoruz. HGS uygulaması sayesinde, geçiş yaptığınız gişeleri kontrol edebilir veya bakiye sorgulayabilirsiniz. Dilerseniz alarm kurarak, bakiyeniz azaldığında uygulamanın sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz.

BenzinLitre

Yakıt; trafikte harcanan zamanı düşündüğümüzde, en büyük giderlerden biri. Bu uygulama sayesinde yakınınızdaki benzin istasyonlarını, istasyonlardaki litre fiyatlarını ve hangi firmada hangi kampanya olduğunu görebiliyorsunuz. BenzinLitre, bu anlamda birçok bilgiye tek ekrandan ulaşabileceğiniz harika bir uygulama. İstasyonlara ek olarak dinlenme tesislerini de uygulama üzerinde görebilirsiniz. Özellikle uzun mesafe yolculuklarda faydalı olacağını düşünüyoruz.

KGM – Türkiye Trafik

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama, Türkiye’deki tüm yol durumunu göstermek amacıyla hizmet veriyor. Bu uygulamanın en avantajlı yanlarından biri tüm Türkiye’nin trafik bilgilerine ulaşabiliyor olmanız. Böylelikle şehirler arası yolculuk yapacaksanız, yol güzergahındaki akış ile birlikte bakım ve onarım çalışmalarını da görebiliyorsunuz. Ayrıca, otoyol geçiş ücretleri bilgisine de uygulama üzerinden ulaşabiliyor ve geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı takip edebiliyorsunuz.

İspark

İstanbul’da her gün araba sürüyorsanız, otopark konusunda da yardıma ihtiyacınız olabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otopark hizmeti olan İspark’ın uygulaması güncel otopark bilgilerine ulaşmanızı sağlıyor. Size en yakın otoparkı, konumuyla birlikte görebiliyor; kaç araçlık boş yer olduğu ve fiyat bilgisi gibi önemli detayları da uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap