Klişelerden Uzak Yılbaşı Hediye Rehberi: Yılbaşı Hediye Fikirleri

yazar MAPFRE
Yılbaşı Hediye Önerileri

Yeni dilekler, gerçekleştirilmek üzere planlanan hedefler, en önemlisi de umut… Yeni yıla pek çoğumuz böyle giriyoruz. Tabii, yeni yıla girerken sevdiklerimizi mutlu etmek de önemli. Hediyeler ise tam da bu konuda bize yardımcı oluyor. Bu yılbaşında klişeleşmiş hediye fikirlerinin dışına çıkıp sevdiklerinize unutamayacakları deneyimler hediye etmek için hazır mısınız?

O halde, yeni yıl hediyelerinizi almadan önce ister aileye, ister arkadaşa, ister sevgiliye yılbaşı hediyesi alacak olun, sizler için hazırladığımız yılbaşı hediye önerilerine mutlaka göz atın! 

Heyecanlı Yılbaşı Hediyesi: Yerçekimsiz Ortam Deneyimi

Görsel kaynak

Artık uzay turizminin neredeyse sıradan bir aktivite haline gelmesine sayılı yıllar kala, herkes aynı sorunun cevabını arıyor: ”Uzayda nasıl bir yaşam var?” Hepimiz, turistik amaçlarla Ay’ı ziyarete gidecek olan ilk araçta koltuğunu ayırtan Japon milyarder Yusaku Maezawa kadar şanslı olmasak da hala ümit var! 

Önümüzdeki birkaç yıl içinde, bu hayalin gerçekleşmesi pek mümkün olmasa bile, güzel bir haberimiz var. İzmir’de, uzay deneyimini katılımcılara yaşatmayı vaad eden bir “Uzay Kampı” bulunuyor. Uzay kampı, eğlenerek öğrenmeyi ve unutulmaz bir macera yaşamayı mümkün kılıyor. Uzay kamplarının yanı sıra, “Zero Gravity – Yer Çekimsiz Ortam” deneyimi yaşatan etkinlik alanları da bulunuyor. Arkadaşınıza “Yer Çekimsiz Ortam” deneyimi hediye ederek, ona bir ilki yaşatabilir ve sıradışı bir yılbaşı hediyesi armağan edebilirsiniz.

En İlginç Yılbaşı Hediyesi: Westeros’ta Bir Gün

Hediye alacağınız kişi Game of Thrones hayranı ise ona Westoros’u gezebileceği bir tur bileti hediye edebilirsiniz. Tabii ki bu muhteşem hediyeyi değerlendirmesi için arkadaşınızın vize ve pasaporta sahip olması gerekiyor. 

Kuzey İrlanda’da düzenlenen bu tur kapsamında Winterfell ve Riverrun gibi dizinin çekildiği 15 farklı lokasyon ziyaret edilebiliyor. Serinin 300 yıl öncesini anlatan House of the Dragon dizisi de başlamışken bu heyecanı ikiye katlamanın tam zamanı.

En Canlı Yılbaşı Hediyesi: Yenileyen Bir Spa Randevusu

Su, doğal ve şifalı taşlar, aromatik yağlar ile yapılan masajlar… Günün stresinden uzaklaşmak, canlanmak ve rahatlamak için spa randevusu, yaratıcı yılbaşı hediyelerinden biri olabilir. Bu hediyenizle sevdiğiniz kişinin yeni yıla ruhunu ve bedenini dinlendirerek zinde başlamasına yardımcı olabilirsiniz. 

Üstelik bu masajların Bali, İsveç gibi farklı tekniklere sahip birçok çeşidi bulunuyor. Bu nedenle rezervasyon yaptırmadan önce sevdiğiniz kişi için en uygun masaj çeşidini araştırmanızı öneririz.

En Eğlenceli Yılbaşı Hediyesi: Atölye (Workshop) Bileti 

Hayatın yoğun temposu içinde, çoğu kişi hobilerine zaman ayırmayı ihmal edebiliyor. Neyse ki; internet üzerinden kolaylıkla biletleri alınabilen yağlı boya, heykel, çikolata yapımı, pastacılık, sushi yapımı, seramik atölyesi gibi çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Bu aktiviteler, katılımcıların kendilerini geliştirmesine olanak sağlıyor. Arkadaşınıza, sevgilinize veya aile üyelerinize, ilgilerine göre bir “workshop” bileti hediye ederek yeni yılda hobilerine ve dolayısıyla kendisine vakit ayırması için destek verebilirsiniz.

En Kültürel Yılbaşı Hediyesi: MüzeKart+

Yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olan sanat, ruhun şifası değil midir? Arkeoloji, tarih, coğrafya, denizcilik, müzik, etnografya ve modern sanat gibi birçok müze türüne ev sahipliği yapan ülkemiz de MüzeKart+ ile ziyaretçilerini yıl boyunca sanata ve tarihe davet ediyor.  Hediye alacağınız kişi bu tarz etkinliklerle ilgili ise ona bir MüzeKart+ hediye edebilirsiniz.

MüzeKart+ ile bir yıl boyunca T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan 350’den fazla müze ve ören yerini gezmek mümkün.

En Zinde Yılbaşı Hediyesi: Yoga Üyeliği

Yoga, zihni gündelik hayatın karmaşasından arındırıyor ve bedeni rahatlatıyor. Düzenli olarak yapılan pratiklerle kaslar ve omurga güçlenirken beden esneklik kazanıyor. Bu nedenle arkadaşınıza, evine veya ofisine yakın bir yoga merkezinden üyelik armağan ederek, onu şehir hayatının hızlı temposundan uzaklaştırabilirsiniz.

En Macera Dolu Yılbaşı Hediyesi: Bembeyaz Bir Tatil

Kış mevsiminin ve soğuk havaların gelmesiyle beraber birçok kişi seyahat etme fikrinden uzaklaşıp evlerine kapanmayı tercih edebiliyor. Oysa Türkiye’de kışın ziyaret edilebilecek birbirinden büyüleyici yerler bulunuyor. 

Şehir hayatının yoğun temposundan yorulmuş olan arkadaşınıza bir uçak bileti hediye edebilirsiniz. Mesela karlar altındaki Peribacaları’nın manzarası, yeni yıla huzurla başlamak için harika bir seçenek olabilir. Arkadaşınız için kayaların içine oyulmuş şömineli bir konaktan rezervasyon yaparak, yaşayacağı deneyimi daha da keyifli kılabilirsiniz. 

Alternatif olarak uzun çam ağaçlarının gölü çevrelediği, kar yağdığında tıpkı bir kartpostalı andıran Abant Gölü de, doğanın içinde kaybolup, kafa dinlemek için doğru adrestir. Ülkemizin nefes kesici bölgelerden biri olan Bolu-Yedigöller, Sapanca veya Ayder Yaylası’nı veya Doğu Ekspresi ile Kars’a yapacağı bir yolculuğu da tercih edebilirsiniz.

En Keyifli Yılbaşı Hediyesi: Sesli Kitap Servisi Üyeliği

Elinize bir kitabı alıp sayfalarını karıştırmanın, kokusunu duyarak kitap okumanın verdiği haz elbette bambaşka. Fakat evde temizlik yaparken, yürüyüş ya da spor yaparken geçirilen zamanı daha verimli kullanmanın yollarından birinin de podcast ya da kitap dinlemek olduğunu unutmamak gerek.

Online yılbaşı hediyesi olarak alabileceğiniz sesli kitap uygulaması üyeliği sayesinde sevdikleriniz; istedikleri türde kitaplar ve podcast’ler dinleyebilir. Ayrıca bu uygulamalarda bazı kitapların e-kitap formatında da sunulduğunu es geçmeyelim.

En Eğitici Yılbaşı Hediyesi: Online Kurs Platformu Üyeliği 

Her gün yeni bir şeyler öğrendiğimizi ve kişisel gelişimimizin hayat boyu sürdüğünü düşünürsek aslında öğrencilik, ömrümüz boyunca devam eden bir yolculuk! Yaratıcı hediye fikirleri alternatiflerini değerlendirmek istiyorsanız ve hediye vereceğiniz kişi de kendini geliştirebileceği hediye seçeneklerinden mutlu olacaksa tercihinizi kesinlikle online kurs platformu üyeliklerinden yana kullanabilirsiniz. 

Bu konuda hazırladığımız hediye fikirlerini, online kurs platformu önerileri yazımıza göz atarak öğrenebilirsiniz.

En Dijital Yılbaşı Hediyesi: Dijital TV Platformu Üyeliği

Netflix, BluTV, Amazon Prime, Disney+… Artık pek çoğumuz televizyon kanallarında yayımlanan içeriklere bağlı kalmaktansa daha özgür olmayı, izleyeceğimiz içeriği kendimiz seçmeyi tercih ediyoruz. Siz de kullanışlı ve güzel yılbaşı hediyelerini değerlendirmek istiyorsanız sevdiklerinize dijital TV platformlarından üyelik almayı düşünebilirsiniz.

En Hareketli Yılbaşı Hediyesi: Oyun Platformu Hediye Kartı

Oyun oynamayı seven biri için yılbaşı hediye fikirleri araştırıyorsanız size önerimiz oyun platformlarından alacağınız hediye kartlarını değerlendirmenizdir. PlayStation ve XBox gibi konsol oyunlarının platformlarının yanı sıra Google Play, App Store, Steam gibi platformlardan da hediye çeki alabilirsiniz. Böylece sevdiklerinize diledikleri oyunda, hatta uygulamada kullanabilmeleri için hediye edebilirsiniz.

En İşlevsel Yılbaşı Hediyesi: Online Alışveriş Hediye Kartı

Hediyenizin beğenilmemesinden çekiniyorsanız ya da hediye alacağınız kişiyi özgür bırakmak istiyorsanız size önerimiz, sevdiklerinizin kendi hediyelerini seçmesini sağlamanızdır. Artık pek çok marka ve e-ticaret sitesi, online bir şekilde kullanılabilecek hediye kartlarını satışa sunuyor. Siz de bu kartlardan birini alıp içerisine para yükleyerek ailenize ya da arkadaşlarınıza yılbaşı hediyesi olarak verebilirsiniz.

En Sportif Yılbaşı Hediyesi: Online Spor Salonu Üyeliği

Ev konforunda spor yapmak isteyen bir sevdiğinize hediye verecekseniz online spor salonlarından üyelik alıp onları mutlu edebilirsiniz. Bazı stüdyoların bu imkânı sunmasının yanı sıra dilerseniz üyelikle kullanılabilen spor mobil uygulamalarını da bu anlamda değerlendirebilirsiniz.

En Sosyal Yılbaşı Hediyesi: Online Etkinlik Bileti 

Oturduğunuz yerden dünyanın diğer ucundaki müzeyi gezebilmek, bir konser ya da tiyatro oyununu izleyebilmek, resim atölyesine katılmak online etkinliklerle mümkün olabiliyor. Online etkinlik takvimlerine bilet satış platformlarından ulaşabilirsiniz.

En Özel Yılbaşı Hediyesi: Not Defteri

Sınıf arkadaşınıza, komşunuza veya iş arkadaşınıza; ona değer verdiğinizi gösterecek ve işlevsel bir hediye almak hayal değil. Üzerine ismini yazdırabileceğiniz not defterleri bu konuda ilginizi çekebilir. Alternatifi olarak kişiye özel baskılı kupa bardak, yastık veya tükenmez kalem hediyelerini de düşünebilirsiniz.

En Samimi Yılbaşı Hediyesi: Termos

Kış ayları denilince akla ilk gelen içecekler sıcak bir çay ve iyi demlenmiş bir kahvedir. 

Dostunuz kış aylarında kahvesini hep sıcak içsin istiyorsanız onu termos hediyenizle mutlu edebilirsiniz. Üstelik termos hediyenizi koyduğunuz kutuya farklı kahveler ya da enfes çikolatalar da ekleyebilirsiniz

“Yılbaşında ne hediye alınır?” sorusunu sizin için cevapladık. Yeni umutların doğacağı bir yıla daha geri sayım başlamışken bizim için de en iyisini dileme zamanı. Umarız her şey dilediğiniz gibi olur.

Şimdiden keyifli bir yıl dileriz!

MAPFRE Sigorta

Benzer Yazılar

Yorum Yap