Seyahate Çıkarken Yanınıza Alabileceğiniz Sağlıklı Atıştırmalıklar

yazar MAPFRE

Yaz tatili planları yapmaya başladınız mı? Birkaç arkadaş kendi arabanızla şahane yollardan geçecek, camları açıp temiz havayı içinize çekeceksiniz; arka planda da güzel bir playlist çalacak değil mi?

Hepimizin başına gelmiştir ve gelmeye devam edecek: Yakın zamanda seyahate çıkacaksınız ama yanınıza almanız gereken eşyalar hakkında bir fikriniz yok! Seyahate çıkarken yanınıza almanız gerekenler yazımıza ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, seyahat boyunca düşünmemiz gereken bir konu daha var: Yemek! Mola noktaları, dinlenme tesisleri ve cafelerin olduğunu biliyoruz ama, “yolluk” hazırlığının tadı başkadır!

Sadece kendi arabanızda değil; uçakta, trende, otobüste, feribotta veya gemide seyahat ederken de yolda geçireceğiniz uzun saatlerde alüminyum folyo, streç film sarıp ya da kapaklı saklama kaplarına koyup muhafaza edebileceğiniz atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Yol boyunca acıkacağınızı göz önüne alarak seyahatiniz boyunca tüketeceğiniz yiyecekleri kişi sayısı ve zamanı hesaplayarak evde hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem yolda daha az para harcarsınız hem de daha sağlıklı besinlerle etkilenmeden bir yolculuk geçirirsiniz. Özellikle çocukları ve bebekleri olanlar, onlar için özel atıştırmalıklar hazırlarsa sağlıkları için çok daha faydalı olacaktır.

Lavaş hem çok lezzetli, hem de ince yapısıyla taşıması kolay bir ekmek! Peynir, domates, marul, salatalık, zeytin… Ne seviyorsak lavaşın içine doldurarak sarıyoruz, ta-taa lezzet dürümümüz hazır! ?

Seyahate Çıkarken Yanınıza Alabileceğiniz Sağlıklı Atıştırmalıklar

Mercimek köftesi!

Mercimekli köfte hem pratik hem de besleyici. Yol boyunca hem rahatça muhafaza ederek yanınızda taşıyabilir, hem de kolayca tüketebilirsiniz.

Yıllardır bizimle; herkesin gözdesi mücver! Arzu ettiğiniz kadar patates, maydanoz, dereotu, kıvırcık, havuç ve baharat kullanarak hazırlayabileceğiniz mücver, yol boyunca sizin lezzetli arkadaşınız olacak.

Tatlısız yapamayanlara: Elmalı kurabiye! Yolculuk öncesi hazırlarken bile evinizi saracak kokusuyla sizi mest edecek, elmalı tarçınlı kurabiye seyahatinize de tat katacak.

Asla öğün seçmez: Puf puf poğaça! Kahvaltıda, öğle yemeğinde ve akşam yemeğinde farketmez, poğaça her zaman gözdemiz! Yanında peynir, zeytin, domates ve kahvaltılıklarla poğaça keyfinizi şenlendirebilirsiniz.

Sevmeyeni yok: Kuru köfte! Çocukluğumuzdan beri ekmek arası köfte en büyük kurtarıcımızdır. Kuru köfte, yolculuğu çekilebilir kılacak, acıkma anlarınıza bir süper kahraman gibi yetişecek.

Afiyetle! ?

Benzer Yazılar

Yorum Yap