Dolu Yağışlarına Karşı Alınabilecek Önlemler

yazar MAPFRE
Aracı Doludan Korumak

Geçtiğimiz yıllarda ve içinde bulunduğumuz sene gerçekleşen şiddetli dolu yağışı, bazı araçlarda maddi hasara neden oldu. Bu nedenle özellikle hava sıcaklıklarının ani değişim gösterdiği dönemlerde pek çok insan “Acaba dolu yağar mı?” diye düşünmeye ve doluya karşı alınacak önlemler hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, dolu yağışında araba nasıl korunur? İşte, aracı dolunun neden olabileceği olumsuz etkilerden korumak için yapabilecekleriniz:

Hava Durumunu Takip Edin

Ne yazık ki hava güneşliyken bir anda keskin bir değişim yaşanabiliyor ve bu sıcaklık değişimi de fırtına, hortum, dolu gibi doğa olaylarını beraberinde getirebiliyor. Hem kendinizi hem de aracınızı olası bir doludan korumak için ise dolu yağışı uyarılarını dikkate almanız şart. Bu konuda Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarıları dinleyebilir, mobil uygulamalar yardımıyla saatlik hava durumunu belirli aralıklarla kontrol edebilirsiniz. Bunlara ek olarak televizyon ve radyodaki hava durumu bültenleri de bu konuda size yardımcı olabilir.

Doludan Korunmak İçin Kapalı Alanları Tercih Edin

Bildiğiniz üzere dolu yağışında hasar gören araçlar oluyor. Haliyle siz de aracınızın hasar görmesini istemiyor ve bu doğrultuda alabileceğiniz önlemleri hayata geçirmek istiyorsunuz. Araç sahiplerinin böyle günlerde yapması gereken şeylerden biri mutlaka aracı kapalı alanlara park etmek. Hatta dolu yağma riski olan günlerde mümkünse arabanızı kullanmamaya ve kapalı bir alanda bırakmaya özen göstermelisiniz. Eğer gideceğiniz yere aracınızla gitmeniz gerekiyorsa dolu yağma ihtimali olan saatleri değerlendirmeli ve aracınızı kapalı park yerlerine bırakmalısınız. Bu sayede dolu tanelerinin neden olabileceği maddi hasarı engelleyebilirsiniz.

Peki, oldu da aracınızla yola çıktınız ve doluya yakalandınız. Bu durumda ne yapmalısınız? Benzin istasyonu, kapalı otopark, kapalı dinlenme tesisi gibi aracınızı doludan korumanıza yardımcı olabilecek en uygun ve en yakın alana çekip dolunun geçmesini bekleyebilirsiniz. Eğer kapalı bir alan bulamıyorsanız en uygun yere aracınızı park etmeli ve güvenliğiniz için dolu bitene kadar kesinlikle araçtan çıkmamalısınız.

Araba Doludan Nasıl Korunur

Kapalı Otopark Yoksa Çözüm Araba Brandası

Yaşadığınız yerde kapalı otopark yoksa arabanız için doludan koruyan branda satın alabilirsiniz. Arabayı doludan koruyan kılıf sayesinde aracınızı dolu hasarından korumak için önemli bir adım atabilirsiniz.

Eğer siz arabanızla açık havadayken dolu yağışı başlamak üzereyse arabanın üzerine brandayı gerebilirsiniz. Tabii siz de dolu dinene kadar kapalı bir alanda vakit geçirebilirsiniz.

Aracınızdan Battaniyeyi Eksik Etmeyin

Tabii ki her zaman kapalı bir alan bulmak mümkün olmayabilir. Bu durumda aracınızı korumak için bir alternatif de battaniyelerden yardım almak. Aracınızda bulunduracağınız battaniyeleri aracın üzerine, aracın kaportasına ve camlarına güvenli bir şekilde yerleştirerek oluşabilecek göçükleri ya da cam kırılmalarını önleyebilirsiniz. Eğer battaniye yoksa araç içi paspaslar da bu konuda size yardımcı olabilir.

MAPFRE Sigorta Kasko Sigortası ile Aracınız Güvende

Dolu hasarına karşı alınacak en güvenli önlem, aracınızı sigortalatmak! Kasko Sigortası’nın ek teminatları sayesinde aracınızı dolu, fırtına gibi doğal afetlere karşı güvence altına alır ve oluşabilecek maddi zararları düşünmek zorunda kalmazsınız. Dilerseniz online teklif sayfamız sayesinde hemen kasko prim hesaplaması yaparak fiyat teklifi alabilir ve aracınızda oluşabilecek pek çok hasara karşı önlem alabilirsiniz.

Aracınızı doludan nasıl koruyabilirsiniz, anlattık. Bu önlemlerin hem maddi hem manevi olarak korunmak adına oldukça önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Güvenli sürüşler dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap