Sıfır Araba Mı, İkinci El Araba Mı?

yazar MAPFRE

Eviniz neyse, arabanız da zamanla onu ifade ediyor sizin için, biliyoruz. Kimileri için yerden ayağını kesen bir araç; kimileri içinse prestij unsuru olan arabalar, günümüz şartlarında hepimizin ihtiyacı haline gelmiş durumda.

Araba almayı düşünen hemen herkesin muallakta kaldığı, aklını karıştıran bir sorunsal:
“Sıfır araba mı, yoksa ikinci el araba mı?” ?

Bu sorunun cevabı için, ikinci el otomobilin de sıfır otomobilin de avantaj ve dezavantajlarını düşünmeniz ve tartmanız gerekiyor.

Bütçe! ?

Araba için ayırdığınız bütçe ne kadar?
Aslında ne alırsak alalım, ilk düşünmemiz gereken şey bütçedir. Tamam, araç alıyorsunuz ama bu alışverişin sizi zora sokmaması da gerekiyor.

Eğer beğendiğiniz otomobil, planladığınız bütçeyi aşıyorsa ve buna gücünüz yetmeyecekse, aynı aracın ikinci elini alabilirsiniz.

Bakım! ?

İkinci el araç alacaksanız, mutlaka satın almadan önce aracı teknik servise götürmelisiniz. İşinde uzman kişiler tarafından yapılacak kontrol, kaliteli bir alışveriş yapmanızı sağlayacaktır. Arabanın panellerinin hizası, egzozun durumu, kapı lastiği, egzoz dumanının mavi çıkması bile karara varmanız için yardımcı olabilir.

Aynı zamanda sağlıklı kullanılmış ve iyi bakılmış bir ikinci el araç, hızlı bir şekilde satılabilir.

Ne Kadar Eski? ?

Eski modellerin bakım masraflarının göz korkuttuğunu ve bu eski otomobillerin benzini su gibi içtiğini göz ardı etmemelisiniz.

Ya sıfır otomobiller? ?

Sıfır araç aldıktan sonra, arabayı çalıştırdığınız anda o aracın değer kaybettiğini bilmenizi isteriz!

Fazla bütçem yok ama… ?

Sıfır araç yerine, ikinci el otomobilleri inceleyerek aradığınız güce ve donanıma sahip modelleri daha uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Sıfır Araba Mı, İkinci El Araba Mı?

Hangisi daha karlı? ⚖️

İkinci el araba alınırken en büyük korku, aracın geçmişiyle ilgilidir. Aracın kaza, tamir ve bakım geçmişi size önünüzdeki dönemde ne kadar masraf çıkartacağının ipucunu verebilir.

Oysa sıfır arabalarda böyle bir risk söz konusu değildir: Kaza ve bakım gibi konularda siz sorumlusunuzdur!

2. el araba satın alırken, güvenilir ve kendini kanıtlamış bir kurum aracılığıyla ekspertiz raporu hazırlatmanızı önerebiliriz: Aracın değişen parçalarına kadar bilgi temin edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap