Zorunlu Trafik Sigortası Nedir? Neden Yaptırmalıyız?

yazar MAPFRE

Trafik sigortası, Türkiye Cumhuriyeti’nde tüm araç sahiplerinin yaptırmakla yükümlü olduğu bir araç sigortasıdır. ?

Zorunlu trafik sigortası, hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır. Zorunlu trafik sigortası yapıldığı aracın zararını karşılamaz, sadece zarar verdiği diğer aracın zararını karşılar.

Kısacası zorunlu trafik sigortasıyla birlikte olası bir kazada diğer araç veya 3. şahıslara verebileceğiniz zararlar güvence altına alınır.

Araç sahipleri, zorunlu trafik sigortasını yaptırmak; sigorta süresi bitmeden yeniletmekten bizzat kendisi sorumludur. Zorunlu trafik sigortası olmayan ya da süresi sona eren araçların trafiğe çıkması engellenir ve ceza kesilir.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçlar trafiğe çıkamazlar.

Zorunlu trafik sigortası yaptırılmamış araçları, trafik polisleri tarafından trafik şubelerinin otoparklarına götürülerek aracın trafikte bulunması hemen engellenir. Trafik sigortasını yaptırarak araç teslim alınabilir ancak, araç sigortasız olarak trafiğe çıktığı için para cezası ve aracın otoparkta kaldığı her gün için de ceza ödenmesi gerekir.

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortası yaptırmanın mecburi olduğunu ve devlet tarafından denetlendiğini unutmamalısınız: Kasko yaptırmak isteğe bağlıdır ve dileyen araç sahibi zorunlu trafik sigortasına ek olarak, istediği şartlarla ve teminat oranlarında kasko yaptırılabilir.

Mapfre Sigortanın Hızlı Trafik Teklifi ekranıyla, her yerden teklif almanıza, fiyat kıyaslaması yapmanıza gerek kalmadan trafik sigortası hesaplamanızı güvenli ve hızlı bir şekilde yaparken aracınıza uygun fiyatları görebilirsiniz.

Mapfre Sigorta’dan aldığınız teklif 3. Kişilerle paylaşılmaz ve üst düzey güvenlik önlemleriyle korunur. Aldığınız teklife sonradan göz atabilirsiniz: Teklifiniz oluşturulurken SMS ya da e-Posta olarak anında gönderilir.

Mapfre Sigorta’nın MixTrafik paketini biliyor musunuz? ?

MixTrafik, Zorunlu Trafik Sigortası’na ek olarak birçok farklı güvenceyi tek pakette birleştirir. Genişletilmiş yol yardımı hizmetleri ile aracınızı güvence altına alır. Anlaşmalı servislerde arıza ve hasar tespit ile onarım desteği, ikame araç, mini onarım, lastik tamiri, otocam değişimi ve çok daha fazlasını size sunar. Ayrıca, yaralanma ya da ani hastalık durumunda hastaneye nakil hizmeti de MİXTRAFİK’te pakete dahildir. MixTrafik aldığınız andan itibaren Zorunlu Trafik Sigortası’nın sağladığı tüm güvenceye ilave olarak başka avantajlardan yararlandığınızdan trafik sigortası almanıza gerek yoktur.

Benzer Yazılar

Yorum Yap