Bir Uçak Kadar Yakın: Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

yazar MAPFRE

Vize alma zorunluluğu pek çok seyahatseverin en sık karşılaştığı ve hiç hoşlanmadığı zorluklardan biri. Ancak sırf bu nedenden dolayı hayallerinizi ertelemenize, gezmekten vazgeçmenize hiç gerek yok. Neden mi? Çünkü vize almaya gerek duymadan, bavulunuzu hazırlayıp gidebileceğiniz birçok ülke, eşsiz güzellikleri ile mükemmel bir tatil ve eşsiz deneyimler vadediyor. Ayrıca vizesiz gidilen ülkeler sanıldığından daha fazla! “İyi de nereye gideceğim?” diye düşünüyorsanız Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile vizesiz olarak gidebileceğiniz en güzel destinasyon önerilerimize göz atın:

Bosna Hersek: Vizesiz Balkan ülkeleri arasında yer alan Bosna Hersek; geçmişte atlattığı tüm badirelere rağmen; oldukça iyi biçimde korunmuş tarihi eserleri, el değmemiş doğası, kültürel bağlarımızın olduğu sıcakkanlı insanları ve yakın bir destinasyon alternatifi olmasıyla cazip hale geliyor. Saraybosna, Mostar gibi birbirinden güzel şehirlere sahip olan ve diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha ekonomik bir tatil vadeden ülke, dünyanın pek çok ülkesinden milyonlarca turisti ağırlamaya devam ediyor.

Sırbistan: Vizesiz Avrupa ülkeleri arasında bulunan Sırbistan, Balkanlar’ın en güzel yerlerinden biri. Başkent Belgrad’ın renkli gece hayatı, yemyeşil doğası ve tarihi müzeleriyle hareketli ve eğlenceli bir tatil sunan ülke, Novi Sad gibi huzurlu ve sakin bir şehre de sahip. İster dinlenmek ister eğlenmek için tercih edebileceğiniz Sırbistan, her isteğe ve ihtiyaca cevap verebilen yapısıyla turistleri ağırlamaya devam ediyor.

Gürcistan: Hemen yanı başımızda bulunan bu doğa harikası ülke; yemyeşil yaylaları, engin dağları, hırçın denizi ve güzel insanları ile en cazip tatil yerlerinden biri oluyor. Sınır komşumuz olan Gürcistan’da, neredeyse yurt içi tatilinizle aynı bütçeye sahip bir tatil yapabilirsiniz. Batum’da korunmuş bir doğa ve Tiflis’te modern bir yaşam sunan ülke, vizesiz gidilebilecek en güzel rotalardan biri. Üstelik Gürcistan’a gidebilmek için pasaporta bile ihtiyacınız yok, sınırdan nüfus cüzdanınızla geçebilirsiniz!

Makedonya: Vizesiz Balkan ülkeleri içinde en güzel rotalardan bir tanesi de kesinlikle Makedonya. Sokaklarında Türkçe pek çok kelime duyup kültürümüzden izler görebileceğiniz bu kardeş ülkede hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Misafirperver ve yardımsever Makedonya halkı size kucak açacak, samimi bir tatil yapmanıza yardımcı olacak. Başkent Üsküp ve doğa harikası Ohrid gibi şehirlerinde keyifli günler geçireceğiniz Makedonya, Avrupa’nın vizeye ihtiyaç duymadan gidebileceğiniz ülkeleri arasında yer alıyor.

İran: Kültürel ve mimari her bir detayıyla “tam bir derya olan” İran, hem yakınlığı hem de güzellikleriyle dikkat çekiyor. Ön yargılardan arınarak gitmenizi ve misafirperver insanlarıyla hoş sohbetler geçirmenizi tavsiye ettiğimiz ülke, kültürel ve tarihi mabetleriyle size eşsiz bir deneyim sunabilecek kuvvette. Yezd, Şiraz, Kaşan gibi benzersiz şehirlerinde kültürünü yakından soluyabileceğiniz İran; Tahran, Tebriz ve İsfahan gibi kentleriyle de büyük ve gelişmiş bir ülke izlenimi veriyor. Her şehrinde ayrı bir güzellikle karşılaşabileceğiniz İran, mutlaka görmeniz gereken ülkelerden biri.

Uzaklaşıp Yeni Kültürler Tanımak İsteyenlere

Eğer amacınız vizesiz bir şekilde daha uzak ülkelere giriş yapmaksa karar vermeniz zor olabilir.. Çünkü seçeneğiniz düşündüğünüzden çok daha fazla! Şimdi, keşif kapılarını sonuna kadar açan vizesiz uzak ülkeler hangileridir, bazılarını inceleyelim:

Japonya: Evet, yanlış okumadınız! Japonya da vizesiz gidebileceğiniz ülkeler arasında yer alıyor. Kültürü, mimarisi, yemekleri ve sanatı ile her zaman ilgi çeken ve merak toplayan Doğu Asya’daki ada ülkesi; Osaka, Kyoto ve Kobe gibi şehirleri ile en çok tercih edilen destinasyonlardan biri oluyor. Oldukça uzak bir konumda yer alsa da, Japonya’ya ayak bastığınızda ve eşsiz bir deneyimler yaşama imkânı bulduğunuzda uzun uçak yolculuğuna değdiğini anlayacaksınız.

Peru: Güney Amerika’da yer alan ve oldukça renkli bir tatil yapmanıza imkân tanıyan Peru, Dünyanın Yeni 7 Harikası’ndan biri olarak kabul edilen Machu Picchu ile ön plana çıkıyor. Tüm dünyanın akın ettiği bu harika destinasyonu yakından görmek, 2.430 metre yükseklikteki antik kentin efsanevi havasını solumak ve ülkenin 500’den fazla ulusal yemeği barındıran zengin mutfağını tatmak için vize almanıza gerek yok!

Filipinler: Türk vatandaşlarına yılın 30 günü boyunca vizesiz seyahat olanağı sunan Filipinler, son yıllarda en çok turist çeken ülkelerden birisi. Palawan Adası gibi efsanevi adalara ve sahillere sahip olan ülke, 7.000’i aşkın ada ve adacıktan oluşuyor. Masmavi deniz, muhteşem doğa, samimi insan ve rahat bir tatil arayan herkesin gidip görmesi gereken Filipinler, Güneydoğu Asya’nın en çok tercih edilen vizesiz ülkelerinden biri.

Endonezya: 17.000’in üzerinde ada ve adacıktan oluşan Endonezya, tropik adalarıyla mükemmel bir deniz tatili vadetmenin yanı sıra tarihi noktaları ile de zamanda yolculuk yapmanızı sağlıyor. Kültürel ve doğa güzellikleri açısından oldukça zengin olan Endonezya, özellikle balayı için en çok tercih edilen turizm cennetlerinden biri. Bali ve Cava gibi ünlü adalara sahip olan ülkeye vizesiz gidebilir, hayatınız boyunca unutamayacağınız günler geçirebilirsiniz.

Kamboçya: Büyüleyici tapınakları, eşsiz doğası, tropik ormanları ve sempatik insanlarıyla  öne çıkan Kamboçya, görmeniz gereken ülkeler arasında yer alıyor. Güney Asya’da bulunan ülkede Siem Reap ve Phnom Penh şehirlerini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Angkor Wat, Bayon Tapınağı, Ta Prohm Tapınağı gibi birbirinden enfes mabetleri ile göz dolduran ülke, hayallerinizdeki tatili vadediyor.

Güney Kore: Güney Koreliler ve Türkler arasındaki dostluk hikayesi, malum dillere destan. Üstüne bir de seyahat için vize gerekmiyor, daha ne olsun! Asya kıtasının en muhteşem ülkelerinden biri olan Güney Kore’ye gitmek için hemen biletleri incelemeye başlayabilirsiniz! Kültürü, doğası, mimarisi, 5.000 yıllık tarihi ve birbirinden güzel ulusal parklarıyla keyifli bir tatil olanağı sunan Güney Kore, vize istemeyen Asya ülkelerinden bir tanesi. Seul, Busan ve Gwangju gibi metropolleri ile sizi bekleyen ülke, size unutamayacağınız bir tatil yaşatacak.

Moğolistan: Uçsuz bucaksız düzlüklerde, huzurlu ve özgür bir yürüyüş yapmak ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise Moğolistan tam size göre. Vize istemeyen bu ülke, göçebe kültürünü gözlemlemenize ve geçmişe doğru hoş bir yolculuk yapmanıza imkân veriyor. Kültürel tatlar ile buluşmak, at binmek, doğayla iç içe yaşamak ve sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız Moğolistan, tüm isteklerinize cevap verecektir.

Tayland: Denizden vazgeçemeyenler, lüks tatil isteyenler, parasız gezenler, sürekli yürüyenler… Tatil zevkiniz ne olursa olsun size istediğinizi kusursuz bir şekilde sağlayacak olan Tayland, macera dolu bir tatil sunmaya hazır! Vize istemeyen Güneydoğu Asya ülkesi; Bangkok, Pattaya ve Phuket gibi popüler tatil destinasyonlarıyla sizi bekliyor. Ayrıca Tayland’ın gezilecek pek çok tarihi noktası olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.


Güney Afrika Cuhuriyeti: Vizesiz gezilebilecek ülkeler listesine Afrika kıtasından bir ülke eklemesek olmazdı. Afrika kıtasının en güney noktasında yer alan Güney Afrika Cumhuriyeti de vizesiz gidebileceğiniz ülkelerden biri! Afrika’da metropol bir hayat sürmek, konforlu bir tatil yapmak, bunun yanında penguenlerle buluşmak ve Afrika kültürüne tanıklık etmek istiyorsanız Güney Afrika Cumhuriyeti’ni mutlaka görmelisiniz. Dans, müzik gibi etkinlikleriyle hem sanat hem de spor konularında ön plana çıkan Güney Afrika Cumhuriyeti, özellikle Cape Town ve Johannesburg şehirlerinde dünyanın her yerinden gelen turistleri ağırlıyor.

Arjantin: Listemizin son ülkesi ise Arjantin. Güney Amerika’nın en çok turist ağırlayan ülkelerinden biri olan ve vize istemeyen Arjantin, Latin Amerika’nın en hareketli seyahatini sunuyor. Avrupa şehirlerini andıran gelişmiş yapısı ve kültürünü yansıtan getto bölgelerinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan sonuç, Arjantin’i dünyanın geri kalanından ayırıyor. Et yemeden dönmemenizi önerdiğimiz ülke, Buenos Aires gibi muhteşem bir şehre sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Elbette ki vizeye gerek duymadan gidebileceğiniz ülkeler saydıklarımızla sınırlı değil. Arnavutluk, Dominik Cumhuriyeti, Karadağ, Fas, Kosta Rika, Singapur, Sri Lanka, Şili, Kosova, El Salvador, Ukrayna ve Uruguay gibi 100’ün üzerinde yurt dışı destinasyonuna vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Şimdiden unutulmaz bir tatil dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap