Çocuklu Seyahat Hakkında Dikkat Etmeniz Gereken 8 Önemli İpucu

yazar MAPFRE

Genel kanı, çocukla seyahate çıkmanın zor olduğu yönünde: Yanınızda neler götüreceğinizden, yolda size nelerin beklediğine kadar her konuya endişeyle yaklaşabilirsiniz.

Ama bunun yanı sıra çocuklarıyla seyahat eden ailelerin de sayısı önemli ölçüde artmıştır. Çocuklarla seyahat etmek hem zor hem eğlencelidir; eğer dikkat edilmezse birtakım riskleri ve tatsızlıkları da beraberinde getirebilir. İstenmeyen olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri alarak, çocuğunuzla eğlence dolu bir seyahat yaşayabilirsiniz!

Çocuklu Seyahat Hakkında Dikkat Etmeniz Gereken 8 Önemli İpucu

Çocuklu Seyahat Hakkında Dikkat Etmeniz Gereken 8 Önemli İpucu

  • Yolculuğa başlamadan önce çocuğunuzun aşılarının tam olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Seyahat öncesi doktor kontrolüne gitmenizde fayda olduğunu da söyleyebiliriz.
  • Daha özgür bir tatil anlayışınız varsa, çocuğunuzla bunu pek yaşayamayacağınızı bilmenizi isteriz. Çocuklar alıştıkları düzeni ve rutini sever. Her akşam farklı bir yatakta uyumak fikri size çılgınca gelse de, çocuklar bundan hoşlanmayacak ve uykusuz gecelerle sizi başbaşa bırakacaktır. Sabit bir yer (otel, pansiyon, apart ya da ev) belirleyerek, belirli tatil gününüzü aynı mekanda geçirmenizi öneririz.
  • Çocuğunuzun çatal ve kaşığını yanınıza almanız gerektiğini söyleyebiliriz: Çocuğunuza uygun ve sorun çıkartmayacağı bir servis takımı aramaktansa, her zaman kullandığınız çatal kaşığını çantanıza koyabilirsiniz.
  • Gitmeden önce araştırıp, “Mutlaka görmeliyim!” dediğiniz yerlerin birçoğunu maalesef göremeyeceksiniz. Çocuğunuzla gezerken biraz daha spontane olmanız gerekebilir.
  • Bebeğiniz mi var? Kanguru candır! Yorulduğunda ve uykusu geldiğinde kanguruyu takıp, tatilinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • Katlanabilir bir puset hayat kurtarır! Siz dolaşırken o uyuyabilir: Akşam çıktığınızda uykusu geldiği için apar topar dönmek zorunda kalmazsınız.
  • Eğer deniz tatili planladıysanız, bu fikir çocuğunuzun çok hoşuna gidecektir. Ebeveyn olarak önceliğiniz çocuklarınızın güvenliğidir: Ne olursa olsun çocuğunuza bir göz mesafesi kadar yakın olun, kolluk ya da simit tarzı materyaller edinin.
  • Valizinizde mutlaka ama mutlaka ilk yardım malzemelerini bulundurun. Olası bir soğuk algınlığı ya da sinek/böcek ? ısırığı, güneş yanığına karşı tedbirinizi alın.

Unutmayın, çocukluk çağlarında seyahat etmeye alışan insanlar, farklı kültürlere kolay uyum sağlarlar. Çocuklarınız ilerde tatil fotoğraflarına baktıklarında, onlara farklı yerler gösterdiğiniz için sizinle gurur duyacaklarına eminiz ?

Benzer Yazılar

Yorum Yap