Yurtdışı Tatili Hayal Olduysa: Keşfetmenizi Bekleyen Türkiye Tatil Rotaları

yazar MAPFRE

Son dönemlerde döviz piyasasında yaşanan gelişmelerin ardından, artık yurt dışında tatil yapmak neredeyse lüks sayılmaya başladı. Yurt dışı tatil fiyatlarının artmasından dolayı birçoğumuz seyahat rotamızı Türkiye’ye çevirip uygun tatil noktaları aramaya başladık. Ucuz tatil yerlerini bulmak kolay olmasa da otel fiyatlarını, yeme-içme ve ulaşım gibi temel masrafları düşündüğünüzde, Türkiye’de tatil yapmak neredeyse herkes için çok daha cazip görünmeye başladı. ✈??

O halde gelin hep birlikte Türkiye’de gezilecek yerler listesi içinde yer alan 4 favori rotaya birlikte göz atalım.

Seferihisar

Ege Bölgesi özellikle bu mevsimde hala nispeten sıcak olduğundan, gezilecek yerler konusunda bizlere daima cömert davranıyor. Hem şehir merkezine yakın olması hem de üzüm ve enginar yetiştiriciliği ile ünlenmiş olması ile Urla, onu hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmez adreslerinden biri haline getiriyor. Urla Bağ Yolu projesi kapsamında birbirinden farklı üzüm bağlarını ziyaret edebilir, ücretsiz tadım yapabilir ve şarapçılığa dair detaylı bilgi alabilirsiniz. ?

Burada size asıl bahsetmek istediğimiz yer, Urla’ya 20 dakika uzaklıkta bulunan, Türkiye’nin ilk Cittaslow (yavaş şehir) unvanını alan Seferihisar beldesi. Seferihisar, sakin yaşamı merak eden gezginlerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Küçük balıkçı kasabası Sığacık’ta her pazar kurulan yerel üretici pazarı, Ata Ekmeği’nin üretim yeri Ulamış Köyü ve üzüm yetiştiriciliği konusunda ün salmış Gödence Köyü keşfedilmeyi bekliyor.Seferihisar İzmir yarım adasının güneyinde, tam yarımadanın bittiği yerde. İzmir merkezden yaklaşık 50 dakika, İzmir Adnan Menderes Havalimanı – Seferihisar arası ise yaklaşık 70 dakika sürüyor.

Sığacık

Hatay

Tarihi zenginliği ve ülkemizin önemli gastronomi şehirlerinden biri olma özelliği ile ön plana çıkan Hatay’ın turistik yerlerinden olan Antakya, Samandağ, Vakıflı ve Harbiye’yi gezmenizi mutlaka öneririz. Hatay’ın en önemli özelliklerinden biri olan çok kültürlülüğü sayesinde sokaklarında yürürken tarihte kısa bir yolculuğa çıkacak, yerel insanların yaşam tarzına tanıklık edecek ve leziz mutfağına hayran kalacaksınız. ? Gastronomi şehri olmasından ötürü de Hatay mutfağı sizleri başka diyarlara götürecek ve bugüne kadar tatmadığınız lezzetleri denemenize olanak sağlayacak. Ispanak borani, katıklı ekmek, oruk, humus, muhammara, zahter salatası ve künefeyi mutlaka denemelisiniz.

Hatay gezilecek yerler

Isparta

Lavanta Köyü Isparta

Gül kokusuyla meşhur şehirlerimizden Isparta, son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte artık Türkiye’de lavantanın anavatanı olarak anılıyor. Lavanta üretiminde markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Isparta’da, Lavanta Kokulu Köy projesi kapsamında başta Kuyucak Köyü olmak üzere Kuşçular ve Yeşilyurt gibi köylerde de çok sayıda lavanta bahçesi kuruldu. Sosyal medyada “yüksek beğeni” garantili fotoğraflar için özellikle hasat zamanında (Haziran ayı) rotanızı Isparta’ya çevirmenizi öneriyoruz! Isparta’ya uçak, otobüs veya trenle kolayca ulaşabilirsiniz.

Size küçük bir ipucu; en iyi lavanta fotoğrafları güneşin doğuşu veya batışı sırasında çekiliyor.?

Salda Gölü, Burdur

Salda Gölü

Ülkemizin büyüleyici değerlerinden birini daha keşfetmek isterseniz; Burdur’a bağlı “Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen Salda Gölü’nü de ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin en temiz gölü olarak anılan Salda; bisikletçilerin, kampçıların ve genç gezginlerin uğrak noktası haline geldi. Turkuaz rengiyle kendine hayran bırakan Salda’da bisiklet kiralayarak göl çevresinde bir gezinti yapabilir veya halk plajında yüzebilirsiniz. ?Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova İlçesi’nde yer alıyor.  İlçe merkezinden Salda’ya gitmek yalnızca 5 dakika sürüyor.Burdur merkeze 1 saat 15 dakika, Isparta merkeze 1,5 saat, Denizli merkeze ise 1 saat 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. Biliyoruz ki tatil planlarınızı Bayram tatillerine veya resmi tatillere denk getirmek zorunda kalıyorsunuz. Ancak kalabalıktan kaçınmak, sıcaktan bunalmamak için tüm önerdiğimiz yerleri Haziran ya da Eylül aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Sadece 1-2 gün kaçabilmek bile size çok iyi gelecektir. Şimdiden filtresiz, şahane fotoğraflarla dolu bir tatil dileriz! ?

Benzer Yazılar

Yorum Yap