Mükemmel Seyahat Fotoğrafları Çekebilmeniz İçin 5 İpucu

yazar MAPFRE

Dünyanın dört bir yanından, gezginlerin ve seyahat tutkunlarının Instagram’da paylaştığı fotoğraflara Keşfet’te denk geliyor ya da takip ediyor olabilirsiniz. Fotoğraf makinası veya telefon ile yakalanmış güzel açılara, renklere, kadrajlara içiniz gidiyor, ama tatmin olamıyorsanız… Bi’ yerlerde bir yanlışlık yapıyor olabilirsiniz.

Hepimiz seyahate çıkıyoruz, kimilerimiz çektiği müthiş fotoğraflarla takipçilerine görsel bir şölen sunarken kimilerimiz de soluk renkli, kalabalıklar içinde selfie çubuğuyla çekilmiş fotoğrafları paylaşmak zorunda kalıyoruz. Yapanlar bunu nasıl yapıyorlar?

Evet fotoğraf gözünüzün iyi olması gerekiyor ama… Fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgileri öğrendikten sonra iyi fotoğraf çekmek teknikleriyle şimdikinden çok daha iyi seyahat fotoğrafları çekebileceğinizi söyleyebiliriz. Güzel fotoğraf çekmek için profesyonel bir kameraya ihtiyacınızın olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.  Akıllı telefonların kameraları, kilit noktalara dikkat edildikten sonra hayli hayli işinizi görecektir! Tıpkı akıllı telefon fotoğrafçılığı gibi!

Siz de bu fotoğrafçılar arasında yerinizi almak istiyor ya da yalnızca birkaç beğeni daha kazanmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız bu ipuçlarına göz atın. ?

Mükemmel Seyahat Fotoğrafları Çekebilmeniz İçin 5 İpucu

Fotoğrafçılığın en ama en önemli ögesi: Işık!  ☀️

İyi bir kare yakalamak için en ideal zaman, gün doğumu ve gün batımı zamanlarıdır. Her zaman bu saatlerde çekmek istediğiniz mekanda bulunamayabilirsiniz, bu noktada kötü ışığı arkanıza alıp ters ışığın nimetlerinden faydalanarak durumu avantaja çevirebilirsiniz. ?

Yaratıcılık! ?

Yaratıcı kompozisyonlarla sert gelen güneş ışığını silüetler oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Alan Derinliği!

“Arka tarafı flu yapabilir misin?” Eğer fotoğraf çekiyorsanız, bu isteğe sık sık maruz kalıyorsunuzdur!

Alan derinliği, odakta kalacak alanı tanımlamaktadır. Akıllı telefonların birçoğunda artık bu özellik bulunuyor. Portre çekim özelliğini doğru yer ve zamanda kullanırsanız şahane bir fotoğraf ortaya çıkartabilirsiniz.

Doğru Açı! ?

Elbette doğru açıyla! Objenin ya da çektiğiniz insanın güzel çıkıp çıkmaması sizin elinizde! Doğru açı ve doğru kadrajla çektiğiniz kareyi mükemmele yaklaştırabilirsiniz. Mesela, profilinden memnun olmayan arkadaşınızı spesifik profilden çekerseniz, fotoğrafı haklı olarak kötü bulacaktır… Ya da konteynerin yanındaki o müthiş ağacı çekmek istiyorsunuz, konteynırı da perspektifinize alırsanız başarısız bir fotoğraf ortaya çıkacağını söyleyebiliriz!

O Zaman Renk! ?

Photoshop kullanmayı bilmiyorsanız, akıllı telefonlar için yapılan binlerce fotoğraf düzenleme programları ya da farklı efektler işinizi görecektir. İçlerinden birini indirin ve onu benimseyin, fotoğraflarla uğraştıkça programı öğreneceksiniz… Sonrası size kalmış; kesin, biçin ve renklendirin, siyah beyaz fotoğraflarla cool bir görüntü yaratın. Popüler efekt uygulamalarında şahane efektler olduğunu da belirtmek isteriz; birçoğu istediğiniz miktarda uygulayabilmeniz için de olanak tanıyor.

İyi fotoğraf çekmek için ipuçlarını birleştirdiğinizde sizin için de profesyonel fotoğraf çekmek çocuk oyuncağı haline gelecek.

Deklanşöre kendinizden emin bir şekilde bastığınız günler dileriz! ?

Benzer Yazılar

Yorum Yap