Sırt Çantası Mı Yoksa Valiz Mi?

yazar MAPFRE

Tatile gitmenin en zor kısmı nedir diye sorsak, büyük bir çoğunluk “çanta hazırlamak” yanıtını verir diye düşünüyoruz. Tatile hazırlık sürecinin yarattığı zorluklara ek olarak, tatile çıkarken alınması gerekenler “Valiz mi yoksa sırt çantası mı kullanmalıyım?” sorusunu da beraberinde getiriyor. ?

Gideceğiniz noktaya ve aşağıdaki birkaç temel sorunun cevabına bağlı kalınarak nasıl bir çantaya ya da valize ihtiyacınızın olacağını netleştirebilirsiniz.

  • Seyahat süreniz nedir?
  • Hangi mevsimde yolculuğa çıkıyorsunuz?
  • Aynı yerde mi kalacaksınız, farklı birkaç rotanız mı var?
  • Dönüş yolculuğunuzda hediyelik eşya, yiyecek ya da içecek getirecek misiniz?

Seyahat sürenize ve seyahat ettiğiniz mevsime bağlı olarak götüreceğiniz eşya sayısı değişecektir. Eğer kış tatili yapacaksanız ve 1 haftadan uzun bir süre kalacaksanız eşyalarınızı valiz ile taşımak doğru bir tercih olacaktır. Valizler, darbelere karşı dayanıklıdır. Olası bir durumda içindeki eşyalara zarar gelmeyeceğine emin olabilirsiniz. Çoğunda şifreli kilit ya da fermuara takılabilen kilit noktaları mevcuttur. Tüm bunların yanında, valizde olması gerekenler listesinin başındaki kişisel bakım ürünlerinizi de zarar gelmeyecek şekilde valizinize yerleştirebilirsiniz. Tatil dönüşünüzde kendinize ya da sevdiklerinize hediyelik vb. ürünler almayı planlıyorsanız alacağınız şeyleri valizle daha kolay taşır ve alacaklarınız konusunda kendinizi sınırlamak zorunda kalmazsınız. Valizinizin kapağını açtığınızda her şey ulaşılabilir yerdedir ancak engebeli yerlerde veya asansör olmayan bir yerde taşıması zordur ve çok fazla toplu taşıma aracı kullanacaksanız hareket yeteneğinizi kısıtlayabilir.

 

Sırt Çantası Mı Yoksa Valiz Mi?

Tatil için sırt çantası, yolculuk esnasında ve gezerken rahat hareket edebilmek, aynı zamanda ihtiyacı olan tüm eşyaları da yanında taşımak isteyenler için en doğru seçenektir.

Yapacağınız kısa tatillerde hele de yaz mevsimindeyseniz birkaç tişört ve şortunuzu sırt çantanıza sığdırarak yola çıkabilirsiniz. Sırt çantaları valizlerden çok daha rahat taşınabildiği için mobildir. Yürürken peşinizden sürüklemek zorunda kalmazsınız. Sırt çantası seçiminizi yaparken, sırt ve bel ayarı olan ergonomik bir model bulmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Sırt çantaları için tasarlanan kilitlerle, çantanızda yer alan eşyaları hırsızlığa karşı koruma altına alabilirsiniz. Tatilinizde kamp yapmayı planlıyorsanız sırt çantası iyi bir seçenektir. Ancak sırt çantasının içini organize etmek biraz zor olabilir. Aradığınız bir şeyi bulmanız için tüm çantayı boşaltmanız gerekebilir. Gittiğiniz yerden dönerken bir şeyler almayı planlıyorsanız sırt çantanıza sığmayabilir veya taşıması zorlaşabilir.

Seçiminiz sırt çantası da valiz de olsa, yapacağınız tercihin yukarda belirttiğimiz artılarını olduğu kadar eksilerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Dolayısıyla, çıkacağınız tatile göre ve yaşanabilecek sorunları göz önüne alarak, kendiniz için en doğru kararı verebilirsiniz.

Doğru tercihler peşinizi hiç bırakmasın!  İyi tatiller… ?

Benzer Yazılar

Yorum Yap