Kayıp Bavul için Seyahat Sigortasının Önemi

Seyahat etmek, herkes için çok keyifli bir deneyimdir. Gezi sırasında yeni yerler keşfedilebilir, yeni insanlarla tanışabilir ve yeni aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yolculuk sırasında kişisel eşyalarınızı kaybetmek çok stresli ve sinir bozucu bir durumdur. Pasaportunuzun, kimliğinizin, kredi kartlarınızın, cüzdanınızın veya valizinizin kaybolması hem maddi hem manevi sorunlara yol açar. 

Siz de, “Uçakta valizim kayboldu ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız aklınızdaki soru işaretlerini giderelim. 

Havalimanında Bavulun Kaybolması Durumunda Yapılabilecekler Nelerdir?

Uçaktan indiğinizde uçuşunuza ait konveyör bandında valizlerinizi bulamadığınıza emin olduktan sonra atmanız gereken ilk adım, havalimanlarında bulunan “Kayıp ve Buluntu Eşya” bürosuna gitmektir. Ardından yetkililere durumu bildirmeniz ve sizden istenilen belgeleri onlara iletmeniz gerekir. Bu belgeleri şu şekilde sıralayalım:

  • Biniş kartı
  • Bagaj fişi
  • Kimlik belgesi veya pasaport

Sonrasında Eşya Karışıklık Raporu (PIR) adı verilen formu doldurun ve görevlilere teslim edin. Böylece adınıza bir kayıp valiz dosyası açılacak. 

Bavulunuz bulunamazsa veya hasarlı olarak bulunursa hava yolu şirketi bu zararı karşılamayabilir. Bu mağduriyeti gidermenin tek yolu ise önceden seyahat sağlık sigortası yaptırmaktır. Çünkü seyahat sigortası, kayıp bagaj için teminat sunarak bu riski poliçede belirtilen teminatlar kapsamında koruma altına alır. Seyahat sigortalarının kayıp bavul için önemini ayrıntılı olarak açıklamakta fayda var.

Seyahat Sigortalarında Bavul Teminatları Nelerdir?

Seyahat sağlık sigortası yaptırırken valiz teminatına da sahip olabilirsiniz. Seyahat sigortalarında valiz teminatı, gezi esnasında kaybolan bavul ve içindeki eşyalar için poliçe limitleri kapsamında size güvence sağlar.

Bu teminat, seyahat esnasında bavulun kaybı veya hasarı durumunda bavul ve içindeki eşyaların değerini karşılayabilir veya ürünlerin yenisiyle değiştirilmesini sağlayabilir. Ancak kayıp bagaj teminatının sigorta şirketine ve poliçede belirtilen limitlerle teminatlara göre değiştiğini unutmamak gerekir.

Seyahatleriniz Sırasında Bavulunuzun Kaybolmasını Önlemenin Yolları Nelerdir?

Seyahatleriniz boyunca valizinizi kaybetmemek için bu olasılığa karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu nedenle hem bavulunuzu kaybetmeden öncesi hem de kaybettikten sonrası için size birkaç önerimiz var. Seyahatleriniz sırasında valizinizin kaybolmasını önlemenin yollarından bazılarını şöyle sıralayalım:

  • Bagaj etiketlerini kullanın: Bavulunuzun üzerine iletişim bilgilerinizin ve gideceğiniz yerin yazılı olduğu bir bagaj etiketi yapıştırabilirsiniz. Üstelik bavulunuzun karışmasını engellemek için de etikete ek olarak şal gibi ayırt edici aksesuarlar takabilirsiniz. 
  • Bagaj kilidi kullanın: Bagaj kilidi kullanmak, hırsızlığı önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca başka birinin valiziyle karışması durumunda valizinizi tanımanızı da kolaylaştırabilir. 
  • Eski etiketleri valizinizden çıkarın: Eski bagaj bilgilerinizin valizinizde bulunması, valizinizin yanlış yere gönderilmesine neden olabilir. Bu nedenle yola çıkmadan önce eski etiketleri mutlaka çıkarın. 
  • Bavulunuzun askılarını sabitleyin: Hem bavulunuzun zarar görmesini hem de araçlara yüklenmesi sırasında bir yerlere takılarak karışıklığa neden olmasını engellemek için askılarını birbirine bağlayabilirsiniz.
  • Valizinizi takip edin: Bavulunuz, uçaklara ve diğer ulaşım araçlarına yüklenirken ona göz kulak olduğunuzdan emin olmanız önemli.
  • Önemli kişisel eşyalanız için yanınıza küçük bir çanta alın: Bavulunuzun kaybolmasından endişe ediyorsanız ilaç, pasaport, cüzdan gibi önemli belgeleri el bagajınıza veya hep yanınızda bulundurabileceğiniz küçük çantanıza yerleştirebilirsiniz. Böylece valiziniz kaybolsa bile bu önemli eşyaları korumuş olursunuz.

Ancak önlemlerin en önemlisi bir seyahat sağlık sigortası poliçesi satın almaktır. Böylece bavulunuzu kaybettiğiniz için mağdur olmazsınız. 

Seyahat Sağlık Sigortası ile Seyahatleriniz Artık Güvende!

Umarız seyahatiniz öncesinde, sırasında ve sonrasında hiçbir aksilik yaşamadan planladığınız geziyi yaşayabilirsiniz. Ancak ne kadar istemesek de bazen hayatın bize ne getireceği hiç belli olmuyor. Talihsiz kazalar sonucunda planlarımız istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. 

Bu nedenle Seyahat Sağlık Sigortası yaptırabilir, çeşitli seyahat risklerini poliçe limitleri ve teminatları dâhilinde garanti altına alabilirsiniz. Dilerseniz bunun için öncesinde “Akıllardaki̇ Önemli̇ Sorular: Seyahat Si̇gortası Nedi̇r, Seyahat Si̇gortası Ne Kadar?” başlıklı yazımızı okuyarak ihtiyacınız olacak bilgilere ulaşabilirsiniz. Seyahat sigortasına sahip olmak isterseniz de en yakın satış kanalımızla iletişime geçebilirsiniz.

Şimdiden keyifli yolculuklar dileriz!

MAPFRE Sigorta

Geziİpucu