Hayalleri Gerçekleştirmenin Yaşı Yoktur: Yiğit Ali Uslu

yazar MAPFRE
Yiğit Ali Uslu Oyuncu

Hemen herkesin gerçekleştirmek istediği bir hayali var. Fakat çoğu zaman “Henüz erken.” diyerek düşlerimize varan yola girmeyi erteliyor ya da “Geç kaldım.” diyerek hayallerimizi yaşamak konusunda kendimize engeller koyuyoruz. Fakat içtenlikle söylüyoruz ki erken ya da geç kavramları sadece bizim kendimize koyduğumuz ve aslında var olmayan sınırlar! 

Genç yaşta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu olan Yiğit Ali Uslu da bu söylediğimizi kanıtlayan, hayallerine ulaşmak için kendine sınır koymayan başarılı isimlerden biri!

Tiyatro Onun İçin Bir Hobiymiş

Yiğit Ali Uslu henüz 16 yaşında. Onun yaşında bir gencin hayal kurmak için “fazla genç” olacağı düşünülebilir. Ancak o bu kalıpları başarıyla yıkmış ve genç yaşta da korkulara teslim olmadan hayallerine ulaşmak için durmadan çalışmaya devam etmiş. Örneğin tiyatro ile ilgileniyor ve tiyatro oyuncusu olmak istiyorsanız kurslara gidip üniversitede de konservatuvar okumayı düşünebilirsiniz.

Yiğit Ali’nin tiyatro macerası küçük yaşlardan itibaren okul tiyatrolarında başlamış ve teyzesinin yardımıyla 10 yaşında, “İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Birimi”ni keşfetmiş. Yiğit Ali, bu “karşılaşma” sonrası düşlerine giden yoldaki ilk ve en net kararını da böylelikle vermiş. 

Hayali Gerçekleştirmeye Adım Adım

İBB Şehir Tiyatroları, Yiğit Ali’nin düşlerini yaşaması için bir dönüm noktası!

“İzlediğim her tiyatroda çok heyecanlanıyordum.” diyor Yiğit Ali. Bu his de aslında tiyatroya ne kadar tutkuyla bağlandığının bir kanıtı. En geç katılım yaşının 10 olduğu Çocuk Eğitim Birimi’nin sınavlarına giren ve 300 kişi arasından 2 senelik eğitim almaya hak kazanan Yiğit Ali, iki senenin ardından İBB Şehir Tiyatrolarında oyuncu olmuş.

İşte bu eğitim sayesinde, hayallerini gerçekleştirebilme ve çok daha fazlasını hayal etme şansına erişmiş Yiğit Ali… İki senenin ardından da İBB Şehir Tiyatrolarında oyuncu olmuş.

Yiğit Ali Uslu Röportaj

Başarının ve Mutluluğun Sırrı

“Hayalinizi gerçekleştirmek istiyorsanız o işi sevmelisiniz. O işi istemiyorsanız bir yere varamazsınız.” diyerek hayallerini yaşamanın en önemli unsurlarından birinin tutku olduğunun altını çiziyor Yiğit Ali Uslu. Ayrıca ulaşmak istediğiniz hayalinizi gerçekten seviyorsanız çevrenizdeki insanların yaptığı olumsuz yorumlara kulak asmamayı da “İyiyseniz kendinizi göstereceksiniz.” diyerek öneriyor.

Tabii ki hayallere ulaşma yolculuğunda da düşlenilen hayatı yaşarken de her şey çok kolay olmayabiliyor. Yiğit Ali için de durum böyle olmuş. Uykusuz kalmış, arkadaşlarıyla daha az görüşmüş; ama ilk oyununun yönetmeninin de söylediği gibi oyunculukta iyi olabilmesi için fedakarlık yapması gerektiğini biliyormuş.

Yiğit Ali Uslu Tiyatro

Var Olmayan Sınırlar Nedeniyle Hayallerinizi Ertelemeyin

Başarı hikâyelerini okurken, izlerken, dinlerken fark etmişsinizdir; yolculuklar hep yukarı doğru bir ivmeyle gitmiyor. Düşlerinizi yaşamak için gireceğiniz yolda kimi zaman şahlanıp kimi zaman düşebilirsiniz. Yiğit Ali de “Başarısız olabilirsiniz. Bu bırakacağınız anlamına gelmez. O işi seviyorsanız o iş de size gelecektir.” diyerek hayalleri gerçekleştirmek için pes etmemenin önemli olduğunu vurguluyor ve bir şekilde yolun sonunda mutluluk olduğunu söylüyor.

Bazen olumsuz düşünceler, bazen eleştiriler, bazense yaş… Aslında var olmayan sınırlar ile kendinizi sınırlandırmayın! Gerçekten isterseniz başaracağınıza eminiz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap