Evde Egzersiz Yapmak İsteyenler İçin 4 Öneri

yazar MAPFRE
Evde Egzersiz Yapmak

Spor yapmayıp hareketsiz kalmak sizi yalnızca fiziksel değil, ruhsal olarak da etkileyebilir. Çünkü spor yapmanın faydaları arasında sadece kas gruplarını aktif bir şekilde çalıştırması, kilo vermenize yardımcı olması ya da vücudunuzdaki zararlı maddeleri ter yoluyla atıp sizi hastalıklara karşı daha dirençli kılması yok. Düzenli egzersiz yaparak; depresyondan uzak durabilir, kaliteli bir şekilde uyuyabilir, konsantrasyonunuzu ve öz güveninizi artırabilirsiniz.

Spor yapmak için açık havaya ya da bir spor salonuna ihtiyaç olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat evde de spor yapmak da mümkün! Özellikle yaşadığımız koronavirüs sürecinde evde günlük egzersizler yaparak fiziksel ve mental olarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. O halde evde yapabileceğiniz sporları ve egzersizleri yapmak için size yardımcı olabilecek uygulama ve kanal önerilerini sıralayalım!

1. Evde Yapılabilecek En Güzel Sporlardan: Pilates

Pilates evde yapmak için en ideal sporlardan biri! Matınızı serdikten sonra pilates bandı, topu, çemberi gibi birkaç pilates ekipmanıyla yapabileceğiniz bu spor, kasları güçlendiriyor ve size esneklik kazandırıyor. Bunun yanı sıra pilates, duruş bozuklukları için de doktorlar tarafından önerilen sporlardan bir tanesi. Tabii bu noktada eğer bir sağlık sorununuz varsa öncelikle alanında uzman bir hekime danışmanızda fayda olduğunu hatırlatalım.

Evde spor yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen ve düzenli yapıldığı takdirde vücudunuzdaki farkı kısa sürede görmenizi sağlayan pilatesi yapmak için ise yardım alabileceğiniz kanallar ve uygulamalar bol!

  • Ebru Şallı ile: Ebru Şallı yaptığı programlarla “Evde spor nasıl yapılır?” sorusuna cevap veren bir isim! Kendisinin YouTube kanalı da bu konuda size yardımcı olmaya hazır. Hem sırt, bacak, karın gibi bölgesel egzersizler hem de tüm vücudu çalıştıran videolar kanalda mevcut. Hatta dilerseniz DVD olarak çekilen pilates egzersizlerine de bu YouTube kanalından ulaşabilirsiniz.
  • Her Yerde Pilates: Seviyenize uygun egzersiz programı oluşturmak için spor salonuna gitmenize gerek yok! Üyelikle yani ücretli olarak yararlanabileceğiniz bir web sitesi olan Her Yerde Pilates, yapabileceğiniz egzersiz uygulamalarını özel programlar ile size sunuyor. 
  • ClassPass: Fitness Workout App: Eğer evde spor yapmak için uygulama arıyorsanız kesinlikle bu seçeneği değerlendirmenizi öneririz. Bu uygulama pilatesin yanı sıra boks, yoga egzersizleri de sunuyor.
Evde Spor Yapma

2. Bedensel ve Ruhsal İyileşme: Yoga

Yoga, hem duruşlar (asanalar) sayesinde fiziksel hem de meditasyon sayesinde zihinsel olarak iyi hissetmenize yardımcı oluyor. Peki, son dönemlerde oldukça popüler olan yogayı evde yapmak için hangi egzersiz uygulaması ya da YouTube kanallarından yardım alabilirsiniz?

  • Çetin Çetintaş: Uzak Doğu’da aldığı eğitimlerin ardından Türkiye’ye dönen ve yoga eğitimi vermeye başlayan Çetin Çetintaş, alanındaki en iyi isimlerden biri! YogaKioo adında bir de yoga okulu olan Çetintaş’ın YouTube kanalında yoga pratiği ve meditasyonla ilgili yararlı onlarca video var.
  • Elvin Levinler: YouTuber ve oyuncu olarak tanıdığımız Elvin Levinler aslında bir yogi! Özellikle pilatese başlamak istiyorsanız kendisini takip edip yogaya ilk adımınızı atabilirsiniz.
  • Simply Yoga-Fitness Trainer: Mobil yoga uygulamalarından yardım almak istiyorsanız kullanabileceğiniz Simply Yoga’da 20, 40 ve 60 dakikalık seçenekler bulunuyor.
  • Yogadayoga Zeynep Şensoy: Yoga sadece bacak, kol, sırt ya da karın kaslarınızla yapabileceğiniz bir spor değil. Yüz yogası da yaparak yüz kaslarınızı geliştirebilir ve yüzünüzü şekillendirebilirsiniz. Ayrıca yüz yogası konusunda uzman olan Zeynep Şensoy’un kanalında özellikle masabaşında çalışanlar için ofis yogası listesi de mevcut.

3. Bol Hareket Bol Etki: Fitness

Sağlıklı bir vücuda sahip olmayı ve kasları kuvvetlendirmeyi amaçlayan fitness da evde yapabileceğiniz en iyi egzersizlerden! Fitness yaparken vücudunuzdaki tüm kas gruplarını çalıştıracak bir egzersiz programı oluşturabileceğiniz gibi, karın ya da sırt kasları gibi belli noktaları daha aktif hale getirmek için de bazı egzersizlere ağırlık verebilirsiniz.

  • Nike Training Club: Güç ve dayanıklılık sağlayan hareketlerin yanı sıra yoga pratikleri de bu mobil uygulamada 15-45 dakika arası egzersiz programları olarak bulunabiliyor. Dilerseniz tüm vücudunuzu çalıştıracak egzersizler yapabilir ya da dilediğiniz kas grubunu çalıştırabilirsiniz. Uygulama ücretsiz olsa da bazı erişimler için ücret ödemeniz gerektiğini belirtelim.
  • Sworkit: Kaslarınızı kuvvetlendirecek egzersizlere ek olarak esneme, kardiyo gibi antremanlar da sunan bu mobil uygulamanın en güzel özelliklerinden biri de çocuklar için egzersizler sunması!
  • Squat Girl: Eğer YouTube videoları ile fitness yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bu kanalda, tüm vücudu çalıştıracak egzersizleri seçebilir ya da farklı kas gruplarını çalıştıran egzersizleri tercih ederek kendi egzersiz programınızı oluşturabilirsiniz. 
Evde Spor Nasıl Yapılır

4. Eğlenmek de Spora Dâhil: Yürüyüş ve Dans

Evde spor yapmak size sıkıcı geliyor olabilir, ama diğer yandan hareketsiz kalmak istemiyor da olabilirsiniz. Peki, size eğlenerek egzersiz yapmanın da mümkün olduğunu söylesek? Takipçilerinin çok memnun olduğu ve sizin de çok seveceğinizi düşündüğümüz YouTube kanalları bu konuda size yardımcı olabilir!

  • Walk at Home by Leslie Sansone: Evde koşu bandına ihtiyaç duymadan da yürümenizin ve ayrıca fitness yapmanızın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Evet, Leslie Sansone ile bu mümkün! Oldukça eğlenceli bir egzersiz programı sunan bu YouTube kanalındaki videolardan seçim yapıp egzersize başlayabilirsiniz!
  • POPSUGAR Fitness: İster kardiyo dans egzersizleri, ister 15 dakikalık fitness egzersizleri, ister kickbox… Bu YouTube kanalında istediğiniz hemen hemen her egzersizi en eğlenceli şekilde bulabilirsiniz.
  • Dance Tutorials: Dans etmek, hareketli kalmanın en güzel hali! Eğer dans etmeyi seviyorsanız, ders almak istediğiniz halde bu planınızı gerçekleştiremediyseniz şimdi tam zamanı! Farklı seviyelere ve tarzlara uygun derslerin bulunduğu bu kanal dans ederek eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayabilir.
Evde Egzersiz Programı

Hem sağlığınızı korumak hem de fiziksel ve zihinsel olarak iyi hissetmek için evde spor yapmaya zaman ayırmanızı öneririz! Kendinizdeki değişime inanamayacaksınız!

Benzer Yazılar

Yorum Yap