Kendi Aracınızla Tatile Çıkmanın Avantajları

yazar MAPFRE

Daha önce tatile kendi aracınızla çıktıysanız, bunun ne kadar keyifli bir seçenek olduğunun farkındasınızdır. Yola ne zaman çıkacağınıza, yolda ne kadar zaman harcayacağınıza, hangi yoldan gideceğinize kendiniz karar verebilir, tüm kontrolü ele geçirebilirsiniz. ⛱

Sadece tatile gideceğiniz güzergahta değil, gittiğiniz tatil beldesinde de otomobille her yere gidebilme özgürlüğüne sahip olabilirsiniz. Tatil beldelerinde toplu taşımaların belirli bir periyotta çalışması, pahalılığı gibi etkenler günübirlik tur yapmanızı engelliyorsa, arabayla gitmek hakimiyeti elinize almanızı sağlayacaktır. ?

Eğer tatile kendi arabanızla giderseniz;

☀️Kendi rotanızı kendiniz çizersiniz! Otobüsün şoförüne değil, keyfinize bağlı olursunuz. Dolayısıyla başkasının rotasına ayak uydurmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz yerde durup yemek yiyebilir, yol üzerindeki köy mahsullerini ve organik gıdaları satın alabilir, dilediğiniz yerde arabayı park edip yürüyüş bile yapabilirsiniz.
☀️Ama arkadaşlar iyidir! Ekonomik bir yolculuk yaparsınız. Eğer tek başınıza tatile çıkmadıysanız, masrafları kişi sayısına bölebilirsiniz. Kalabalık bir arkadaş grubunu düşündüğümüzde, kişi başına alınan bilet fiyatlarıyla, kişi sayısına bölünen benzin parası arasında ciddi bir fark oluyor!

☀️Yolunuzu kısaltabilir ya da uzatabilirsiniz! Sınır sizsiniz. Tatilinizi dilediğiniz kadar uzatabilir ya da istediğiniz zaman geri dönebilirsiniz. Sonuçta kendi arabanızın planlanmış bir kalkış saati yok. J

☀️Strese girmezsiniz! Yetişme, molaları hızlıca geçirme, aracın kalkış saatini kaçırma, başkalarını rahatsız etmeme streslerinden de sıyrılmış oluyorsunuz.

☀️Yolculuk esnasında istediğiniz müziği istediğiniz ses yüksekliğinde dinleyebilirsiniz! Kulaklığa, otobüs ya da uçaktaki playlistlere ya da arabayı kullananın müzik zevkine bağlı kalmak zorunda değilsiniz.

☀️Rahat edersiniz!
Yoruldunuz mu? Arabayı bir yere park edip uyuyabilirsiniz. Acıktınız mı? Aracınızda yemek bile yiyebilirsiniz.

☀️İstediğiniz ya da istemediğiniz her eşyanızı bagajınızın yettiğince yanınıza alabilirsiniz! Kilo hesabı yapmanıza gerek kalmaz. Eğer bavullarınızın otomobil bagajınızın hacmini aşıyorsa; portbagaj, kasa ya da tavan rayları ekleyebilirsiniz.

☀️Tatilde bisiklet turu yapabilirsiniz! Kendi aracınızla gittiğiniz için bisikletinizi de yanınızda götürebilirsiniz. Otomobillerde bisikletlerin, kayakların ve sörf tahtalarının götürülmesi mümkündür: Gerekli sabitleme araçlarını tedarik etmelisiniz.

Kendi Aracınızla Tatile Çıkmanın Avantajları

❗️Dikkat etmeniz gereken bir hususa değinmek istiyoruz, uzun yola çıkarken yanınıza almanız gereken belgeler var!

Zorunlu belgeler: Daima trafik tescil belgesi, ehliyet, araç muayene belgesi ve bununla ilgili çıkartma ile seyahat etmek zorunludur.

Önerilen belgeler: Tatillerde, arabada oto sigortasıyla ilgili belgeleri götürmek de elverişlidir: yaptırılan sigortanın kapsadığı teminatlar hakkında poliçe ve/veya hızlı başvuru kılavuzları, Avrupa kaza tutanakları ve sigortanın müşteri hizmetlerinin – destek hattı telefon numarası – iletişim bilgileri

Benzer Yazılar

Yorum Yap