Çocuklarınızla Birlikte Verimli Vakit Geçirmenizi Sağlayacak 5 Aktivite

yazar MAPFRE

Çocuklarınızla yeteri kadar vakit geçiremediğinizi mi düşünüyorsunuz?

Ebeveynlerin çalışma şartları, mesai saatleri, stres, yorgunluk, ev işleri gibi birçok etken, işten eve gelen anne ve babanın çocuğuyla verimli ve kaliteli vakit geçirmesinin önüne geçiyor.  Fakat, çocuklarla geçirilen her bir dakika, çocuk ve ebeveyn arasındaki bağın kuvvetini artırıyor. Çocuklarınızın piskolojik gelişimi için de kritik öneme sahip olan bu kısıtlı zamanı daha verimli hale getirmek ise tamamen sizin elinizde.

Çocuklarınız için hafıza, zeka, göz ve el koordinasyonunu geliştirebileceği oyunlar oynayarak onun hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Günün her anında ve her aktivitede, sosyalleşmesine ve öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz.

?? Eğer gerçekten özel bir oyun için vakit ayıramıyorsanız, günlük işleriniz içinde ona yer ayırın! Örneğin yemek yaparken, akşam TV karşısında meyve yerken, hatta ve hatta evde bozulan bir şeyi tamir ederken… Meyve yerken, yediğiniz meyvenin adını, nerede yetiştiğini, hangi mevsimde tüketildiğini ona sorabilir ve anlatabilirsiniz. Yemek yaparken onunla konuşarak,ytüm aşamaları ona anlatabilirsiniz. Eğer bir şeyleri tamir ediyorsanız tamir ettiğiniz düzeneğin nasıl çalıştığını ona anlatabilir, malzeme getirmek gibi ondan da küçük yardımlar isteyebilirsiniz. Bu, hem çocuğunuzun günlük işleriniz içinde yer edinmesini, hem de sorumluluk almasını sağlayacaktır.

?? Çocuğunuz okumayı biliyorsa, size sesli bir şekilde kitap okumasını isteyebilirsiniz. Hem kendi gelişimini sağlayacak, hem de size bir katkısı olduğunu hissedecektir. Şayet okumayı bilmiyorsa, çocuğunuza siz kitap okuyabilirsiniz. Birlikte şaşırıp, birlikte sevinerek başka hikayelerde de ortak duyguları hissedebileceğinizi ona gösterebilirsiniz. ?

Boya Yapan Çocuk

??  Çocuklar hayal dünyalarını el becerileriyle ortaya çıkartmayı severler. Kuralsız, özgürce şekil verebildikleri oyun hamurlarıyla onlara yepyeni bir düny bahşedebilirsiniz! Onunla birlikte, oyun hamurlarından bir hayvanat bahçesi bile yaratabilirsiniz. Oyun hamuru seçerken, vücuda zarar vermeyen maddelerden yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz.

??Çocukların fiziksel gelişimi için kritik bir öneme sahip olan dans, hem çocuğunuzun günlük hareket ihtiyacını büyük oranda karşılarken özgüvenini artıracak harika bir aktivite haline de gelebilir.  ??

?? Yetişkinler için boyama kitaplarından kendinize, yaşına uygun bir boyama kitabını da çocuğunuza alarak, hem eğlenceli hem öğretici bir aktivite yaratabilirsiniz.  Böylece birlikte boyama yaparken hem verimli vakit geçirir hem de renkleri ona öğretebilirsiniz. Hangi renkleri karıştırınca ortaya hangi renk çıkacağını biri anlatmadan ve denemeden öğrenemezler, değil mi? ?

Benzer Yazılar

Yorum Yap