Yeni Bir Yıl, Yeni Bir Ev: 2019 Ev Dekorasyonu Trendleri

yazar MAPFRE

Her sezon yenilenen ev dekorasyon trendleri, yaşam alanlarınıza yepyeni bir görünüm kazandırmanıza yardımcı olurken evlerinde modern ve göz alıcı bir atmosfer yaratmak isteyenler için en pratik çözümleri sunmayı başarıyor. Peki 2019 ev dekorasyonu trendleri arasında hangi ayrıntı ve tasarımlar ön plana çıkacak? Yeni yılın ilk ayı tamamlanmadan bu göz alıcı trendlere göz atıp ev dekorasyonunuzu yenilemek isterseniz hemen yazımıza göz atın!
Eşyalarda ve dekorasyondaki doğallık arayışı yeni sezonda da etkisini göstermeye devam ediyor. Renklerden kullanılan materyallere, mobilyadan dekoratif objelere kadar tüm detaylar sadelik ekseninde diyebiliriz. Ev dekorasyonlarında ahşap, cam ve taş gibi geleneksel ev dekorasyonu malzemeleri vurgulanırken; doğal olduğu kadar akıllı, sürdürülebilir, dayanıklı ve fonksiyonel tasarımlar da dikkat çekiyor.

Ahşap ile Daha Sıcak Mekanlar 

İç mekanlarda doğal tarzdan bahsedildiğinde ilk akla gelen detay kuşkusuz ahşap malzemeler. Bulunduğu ortamda samimi, sıcak bir atmosfer yaratması ve en önemlisi sağlamlık açısından beklentileri karşılaması ahşabı her sezonda vazgeçilmez kılıyor. Ancak yeni sezonda beyaz ahşap, yerini daha çok cilasız ve açık tonlu tasarımlara bırakıyor. İskandinav ev stiline çağrışım yapan ahşap detayları, evinizin mutfak ve salon gibi tüm alanlarında kullanabilirsiniz.

Dingin ve Sıra DışıMekanlar için Mermer Yüzeyler

Zemin ve yüzey dekorasyonlarında bu yıl sıkça göreceğiniz en favori malzemelerden bir tanesi de mermer. Özellikle banyo ve mutfak dekorasyonlarında ve mobilya ayrıntılarında dikkati çeken bu sağlam malzeme, zarif görünümü kadar doğallığı sayesinde de evinize dingin bir atmosfer kazandırıyor.

Tazelik Evde Başlar: Ev Bitkileri

Yeşil bitkiler, ferah bir görünüm sağlamalarının yanı sıra ev dekorasyonunuzu tek bir dokunuşla bir şahesere dönüştürme şansı tanır. Tüm sezon trendlerine etki eden doğallık konsepti bu yıl yeşil bitkilere evimizde her zamankinden daha çok yer açmamızı öğütlüyor.

Üstelik alışıldık mekanların dışında “sınırları” aşıp farklı alanlarda da ev bitkilerine yer vermeniz mümkün. Banyolarınızı aloe vera çiçekleriyle, salon veya oturma odalarınızı Afrika menekşesi, şeflera ve barış çiçeği gibi yeşilliklerle donatabilirsiniz. Çalışma odalarınızı ise kaktüs sayesinde daha dinlendirici bir ortama çevirebilirsiniz.

Işıltılı Halılar ve Leke Tutmayan Yalın Kumaşlar

Halı modellerinde yıllardır alışık olduğumuz sade tasarımlar, 2019 ev dekorasyonu ile birlikte yerini daha parlak ve gösterişli tasarımlara bırakıyor. Işığı yakalayan ve parlak bir görünüm sunan bu halı modelleri daha alternatif ev dekorasyonlarında bile kullanabilmeniz mümkün. Dekoratif boya efektleriyle süslenen bu yeni modellere, ilkbahar ve yaz dönemlerinde evinizde mutlaka yer açmalısınız! 

Sezona güçlü bir giriş yapan üç kumaş çeşidi keten, jüt ve kadife. Özellikle kadifenin etkisini yatak örtülerinden nevresimlere, perdelerden masa örtülerine kadar tüm tekstil ürünlerinde hissedebileceksiniz. Kadife kumaşın ağırlıkta olduğu ev dekorasyonunuza altın renkteki objelerle haraket kazandırabilirsiniz.

Jüt ve keten kumaşların asıl kullanılma amacı ise çevre dostu sürdürülebilir ürünlere olan yönelimi arttırmak. Kırlent, kilim ve duvar asmaları gibi tüm ev dekorasyonu süsleri üzerinde keten ve jüt ağırlıklı kumaşları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Bu Yılın Favori İkilisi: Adaçayı Yeşili ve Mat Siyah

Geçtiğimiz yıl ev dekorasyonunda sıklıkla karşımıza çıkan yeşil, 2019’da yerini yeşil-gri arası bir renk tonuna bırakıyor. Adaçayı yeşili olarak adlandırılan bu renk tonunun hem açık hem de koyu tonlarını bu yıl sıklıkla karşılaşabilirsiniz. 


Siyahın asil görünümünü bu yıl giyim modasından dekorasyon dünyasına taşıma zamanı! Dekorasyon trendleri listesinde nadir zamanlarda karşılaştığınız bu renk 2019 itibariyle önyargılarınızı yıkmaya hazır. ADaha çok mat görünümlü siyahın ağırlıkta olacağı bu dönemde, bu müthiş rengi beyaz tonlarıyla birlikte tercih ederek mekanlarınızda kontrast bir görünüm sunabilirsiniz.

Kapitone Dikişli Fransız Yatak Başlıkları

Ferforje, metal ve ahşap derken şimdi de sıra kapitone dikişli başlıklarda… Yatak başlıklarında da tıpkı yatak gibi rahatlığın ön planda olması gerektiğini düşünen tasarımcılar, son dönemlerde kadife vb. yumuşak dokulara sahip yatak başlığı modellerine odaklanıyor.

Başlıkların kapitone dikişli tasarımları ise daha çok Fransız tarzını andırıyor. Klasik ev dekorasyonu hayranıysanız bu kapitone başlıkları, kadife kumaş Josephine koltuğuyla kombinleyerek yatak odanıza son derece ihtişamlı bir hava katabilirsiniz.

Keskin Çizgilere Son:Yumuşak Geçişler Esnek ve Geometrik Formlar

Özellikle mobilya ve ev tekstilindeki geometrik etkiler bu yıl yerini daha yumuşak ve esnak formlara bırakıyor. Sandalyelerden masalara, oturma gruplarından sehpalara kadar tüm mobilyalarda daha çok yuvarlak ve akıcı tasarımlar evinizin kalıcı misafiri olmaya hazır. 
Üstelik bu oval ve esnek detaylar, ayna ve çerçeve gibi daha ufak dekoratif objelerde dahi kendini gösterecek. Bu trendi başarılı bir biçimde uygulamak için; tarzınızı yansıtan minimal bir kanepe takımını, geometrik lambalarla ve vazolarla kombine ederekson derece şık ve tamamlayıcı bir dekorasyon havası yakalayabilirsiniz.

Mozaik Duvar Süslemeleriyle 80’lere Dönüş

İlk kez 80’li yıllarda beyaz duvar taşlarından aşina olduğumuz mozaik desenler bu yıl; banyo ve mutfak duvarlarından şömine süslemelerine, aydınlatmalar ve tekstil gibi diğer dekoratif ayrıntılara dek sıklıkla karşınıza çıkacak. 

Pastel Renk Tonlarıyla Ferahlık 

“Tatlı dondurma renkleri” olarak bilinen pastel tonlar her yıl olduğu gibi bu yıl da favoriler arasında. Pudra pembe, indigo ve bebek mavisi, nane yeşili, en çok rastlayabileceğiniz renk seçeneklerinden birkaçını oluşturuyor.
Dekorasyonunuzda sevimli ve ferah bir görünüm oluşturan bu güzel renkleri, ister tek isterseniz “ton sür ton” etkisi yaratmak için karışık olarak kullanabilirsiniz. 

Tropikal ve Ombre Baskılar

Aynı rengin açık ve koyu tonunun birlikte kullanılmasını ifade eden ombre desenini; abajur, minder, kilim ve tablo gibi tüm dekoratif detaylarda görebileceksiniz. Yeni sezonda doğal tarza vurgu yapan bir diğer desen seçeneği ise tropikal çizgiler. Güneşin etkili olduğu yaz aylarında, yazlık mekanlarınızı sıcak ülkelerdeki tropikal esintilerden örnek alarak baştan yaratabilirsiniz. Örneğin; terra cotta zemin döşemelerinin yer aldığı bir mekana ahşap mobilyalar ekleyerek yeşil, krem, mavi, sarı ve kiremit tonlarının hakimiyetinde güzel bir tropik ev stilini hayata geçirebilirsiniz.

Uzak Doğu Asya Esintileri: El Boyaması Etnik Desenler

Bohem stilin yapı taşlarını oluşturan etnik desenler bu yıl da mutfak eşyalarıyla kendini göstermöere hazırlanıyor. Hardal rengi, kremit rengi vb. tonlarda üretilen ve el işçiliğiyle hazırlanan büyük pasta tabakları, bardaklar, çorba kaseleri, Amerikan servisleri ve masa örtüleriyle sevdiklerinize hem alternaif hem de göz alıcı sofralar hazırlayabilirsiniz.

Ergonomik Kullanım Sunan Kompakt Mobilyalar

Son günlerde yalnızca ev dekorasyonlarının değil ortak çalışma alanları ve ofislerin de vazgeçilmezi haline gelen çok fonksiyonlu mobilyalar, 2019 itibarıyla daha da popüler hale geliyor. Kanepe, mutfak masaları, gardıroplar ve hatta bebek yatakları bile artık kompakt ve fonksiyonel bir tasarıma bürünüyor. Göçebe yaşantıdan esinlenerek ortaya çıkan ve  genellikle yer tasarrufu amaçlı tercih edilen bu tasarımlar özellikle küçük dairelerde muhteşem çözümler sunuyor.

Benzer Yazılar

Yorum Yap