Bir Seyahatte Araba Paylaşmanın Avantajları

yazar MAPFRE

Kısa veya uzun mesafeli seyahatlerde araba paylaşımı, her geçen gün daha yaygın hale gelen bir davranış. Kimilerine göre dezavantajlara sahip olan bu paylaşım, kabul etmek gerekir ki pek çok avantajı da içerisinde barındırıyor. Şimdi, seyahat ederken araba paylaşımının sunduğu avantajları sıralayalım.

Tasarruf Etmenize Yardımcı Olur

Bir arkadaşınızla aynı yere gidecekseniz iki araç yerine tek araç kullanarak, benzin veya mazot gibi harcamaları paylaşmak elbette ki daha kârlı. Üstelik aracın kapasitesine uygun bir şekilde yolcu sayısı arttığında, kişi başına düşen harcama da bir o kadar azalıyor. Özellikle şehirler arası yolculuklarda bu sayede büyük oranda tasarruf edebilirsiniz.

Güvenliğinizi Sağlar

Söz konusu uzun yolculuklar olduğunda yorgunluk, uykusuzluk gibi sorunlar yaşamanız gayet normal. Fakat birlikte seyahat ettiğiniz, sürüş belgesi olan bir arkadaşınız varsa bir süre aracı onun kullanmasını isteyebilir ve siz de bu sürede dinlenebilirsiniz. Böylece uykusuzluk ve yorgunluk nedeniyle oluşabilecek kaza riskini de azaltabilirsiniz.

Doğayı Korumanıza Katkı Sunar

Aracın bütün koltuklarını doldurmak ve bu sayede trafiğe daha az araç çıkarmak, CO2 salımını azaltmak için mükemmel bir yol! Ayrıca, yolda daha az sayıda araba olması da daha az trafik ve daha fazla park yeri bulabilmeniz anlamına gelebilir.

Daha Keyifli Yolculuklara İmkân Verir

Boş koltukları doldurmak eşittir daha keyifli yolculuklar! Ne de olsa kalabalık bir şekilde seyahat edenlerin yalnız seyahat eden kişilerden daha çok eğlendiği çoğu kişinin kabul ettiği bir durum.

Yolculuğa Çıkmadan Önce Bunlara Dikkat

Evet arkadaşlarınızla ya da ailenizle kalabalık yolculuklar yapmak keyifli. Fakat yakın bağlara sahip olan insanların yanı sıra, birbirlerini tanımayan ve internet üzerinden haberleşip birlikte yolculuk yapmak isteyen insanların sayısı da gitgide artıyor. Eğer tanımadığınız birinin arabasıyla yolculuk yapacaksanız dikkat etmeniz gerekenler var.

  • Aracın ve sürücünün tüm belgelerinin ve izinlerinin usule uygun olarak yapıldığına emin olmalısınız.
  • Aracın Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası olup olmadığını sormalısınız.
  • Aracın seyahat etmeye uygunluğunu kontrol etmelisiniz.
  • Aracın mevsime uygun bir şekilde yolculuğa hazırlandığından emin olmalısınız. Özellikle kış aylarındaki uzun yol seyahatlerinizde güvenliğiniz için kış lastiği kullanımı oldukça önemlidir. Dilerseniz bu konuya değinen “Kış Lastikleri Kullanmanın Avantajları” yazımızı okuyabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap