Evde Güvenlik Sistemi Kurulumu İçin Nelere Dikkat Edilmelidir? 

yazar MAPFRE
Evde Güvenlik Sistemi Kurulumu

Hiç kimse, kendini en güvende hissettiği başlıca yerlerden biri olan evinde herhangi bir tehlike ile karşı karşıya kalmak ya da evine bir zarar gelmesini istemez. Bu nedenle herkes evden çıkarken kapıyı kilitlemek, pencereleri kapatmak veya fişleri prizden çıkarmak gibi bireysel önlemler ile evini koruma altına almaya çalışır. Ancak bu önlemler her ne kadar evi korumak için küçük ama etkili detaylar olsa da bazen daha fazla güvenliğe ihtiyaç duyulabilir. Böyle bir durumda da profesyonel güvenlik seçenekleri olan ev güvenlik sistemleri tercih edilebilir. Peki, ev için tercih edilebilecek güvenlik sistemleri nelerdir?

Bu sorunun cevabını verebilmek için genel olarak ev güvenlik sistemi olarak tanımlanan teknolojilerin kullanım alanlarını ve sundukları çözümleri incelemekte fayda var. Ayrıca ihtiyacınıza en uygun güvenlik sistemlerini tercih etmek için dikkat etmeniz gerekenleri öğrenerek bu teknolojiler arasında doğru seçimleri yapabilir ve evinizin güvenliğini üst düzeye taşıyabilirsiniz. 

O halde gelin, tüm detayları ile ev güvenlik sistemlerini incelemeye başlayalım. 

Evde Güvenlik Sistemi Kullanımının Önemi Nedir? 

Ev güvenlik sistemlerini genel olarak evinizi güvenli kılacak akıllı çözümler sunan teknolojiler olarak tanımlamak mümkün. Bu teknolojiler ise farklı amaçlara yönelik geliştirilebilir. Hırsızlık, yangın, sel gibi bir evde tehlike yaratabilecek tüm unsurlara karşı geliştirilmiş farklı ev güvenlik sistemleri ile önlem alınabilir.

Evde tercih edeceğiniz güvenlik sistemleri ile pek çok tehlikeye karşı önlem alarak tehlikeleri minimum seviyeye düşürmeniz mümkün. Bu nedenle güvenlik amaçlı geliştirilen bu teknolojilerin evinizde oluşabilecek tehlikeleri engellemek için önemi büyük. Çünkü bu güvenlik sistemleri sayesinde evde olmasanız bile evdeki durumu kontrol altında tutabilir ve tehlikelere karşı anında önlem alabilirsiniz. 

Evde Kullanılabilecek Güvenlik Sistemleri Nelerdir? 

Evde Kullanılabilecek Güvenlik Sistemi

Yukarıda da belirttiğimiz gibi farklı amaçlara yönelik geliştirilmiş pek çok ev güvenlik sistemi bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında sıkça tercih edilen ev güvenlik sistemlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Güvenlik alarmı: Evin dış kapısındaki kilit alanına yerleştiren bu sistem sayesinde eve izinsiz girişlerde alarm sistemi devreye girer ve uyarıda bulunarak izinsiz girişlerin anında tespit edilmesine yardımcı olur. 
  • Yangın alarmı: Ev içerisinde ısı ve dumanı kontrol eden bu sistem, ısının ve dumanın artması sonucunda devreye girer. Böylece olası bir yangın durumunda anında müdahale imkanı tanır. 
  • Su baskını alarmı: Evinize ve eşyalarınıza zarar verebilecek tehlikelerden bir diğeri de su baskınıdır. Su baskını alarmı ise böyle bir durumda uyarı vererek siz evde olmasanız bile hızlıca önlem almanıza yardımcı olur. 
  • Güvenlik kamerası: Evin dışına ve içine yerleştirilen güvenlik kameraları sayesinde evin çevresinde veya içinde oluşabilecek tehlikelere karşı görüntülü kayıt imkanı tanır. Örneğin bir hırsızlık durumu başınıza geldiğinde hırsızı tespit edebilmek için güvenlik kamerasının kayıtları incelenebilir. 
  • Gaz kaçağı alarmı: Gaz kaçağı, sağlığınızı tehdit edecek durumların oluşmasına sebep olabilir. Böyle bir durum yaşanmaması için ev içerisinde gaz kaçağı alarmı kullanılarak olası bir kaçak durumunda kolaylıkla bu durum tespit edilip önlem alınabilir. 
  • Panik butonu: Evinizin herhangi bir noktasına yerleştirebileceğiniz bu sistem sayesinde butona bastığınızda ambulans veya itfaiye gibi müdahale ekipleri ile anında iletişim kurabilirsiniz.

Evde Güvenlik Sistemi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evde Güvenlik Sistemi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıraladığımız tüm bu güvenlik sistemleri ile evinize ve size zarar verebilecek olumsuz durumlara karşı önlem alabilirsiniz. Tabii ki bu sistemlerin doğru bir şekilde çalışması ve üst düzey güvenlik sağlaması için güvenlik sistemi seçerken ve kurulumu yapılırken de dikkat etmeniz gerekenleri unutmayın. 

“Peki, nelere dikkat etmeliyim?” diye merak ediyorsanız şimdi, güvenlik sistemi seçimi ve kurulumu hakkında göz ardı etmemeniz gereken unsurları inceleyelim: 

  • İlk olarak güvenliğini sağlamak istediğiniz alanı ve güvenlik sisteminin amacını belirlemeniz şart. Böylece tüm ev güvenlik sistemleri arasından ihtiyacınız olan sistemi kolaylıkla seçebilirsiniz. 
  • Güvenlik sistemi araştırması yaparken her bir ev güvenlik sisteminin farklı özelliklere sahip seçenekleri ile karşılaşabilirsiniz. Örneğin güvenlik kamerası araştırırken uzaktan takip özelliği sağlama, görüntü kayıtlarını depolama gibi farklı özellikler ile karşılaşmanız mümkün. Bu nedenle ihtiyacınıza en uygun seçeneği belirlemek için sistemler hakkında detaylı bilgi almanız ve özelliklerini iyi incelemenizde fayda var. 
  • Kurulum ve kullanım açısından daha pratik sistemleri tercih ederek kolaylıkla sistemleri kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Özellikle kullanım esnasında mobil cihazla entegre çalışan teknolojileri tercih etmeniz halinde daha kolay takip ve kontrol sağlayabilirsiniz. 
  • Sistemin kurulumu sağlandıktan sonra ilerleyen zamanlarda bir güvenlik açığı yaşanmaması için sistemi düzenli kontrol ederek bir hata varsa düzeltilmesi için profesyonel destek alabilirsiniz. 
  • Mobil cihazlarla entegre bir şekilde çalışan alarm sistemleri devreye girdikleri anda telefonunuza da bilgilendirme yapar. Ancak tabii ki cep telefonunuzun çekmemesi ya da kapalı olması durumunda bu bilgilendirmeyi göremeyebilirsiniz. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak yakınlarınızı da bilgilendiren güvenlik sistemlerini tercih edebilirsiniz. 
  • Eviniz için güvenlik kamerası tercih edecekseniz kameranın kolaylıkla erişilemeyecek noktaya kurulmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü güvenlik kamerası, bir kişinin erişebileceği bir noktaya kurulursa kolaylıkla zarar verilerek devre dışı bırakılabilir.

Tüm bu unsurlara dikkat ederek ev güvenlik sistemi için ihtiyacınıza en uygun tercihi yapabilir ve evinizde yüksek güvenlik sağlayacağınız teknolojiler kullanabilirsiniz. Ancak unutmayın ki güvenlik sistemleri ile her ne kadar önlem alınsa da hayatta her zaman kötü sürprizlerle karşılaşmak mümkün. Tüm bu kötü sürprizlere karşı evinizi güvence altına almanın yolu ise konut sigortasından geçiyor. 

Siz de evinizi ve evde bulunan eşyalarınızı güvence altına almak, olası risklere karşı maddi kayıplarınızı karşılamak için size en yakın MAPFRE Sigorta acentesi ile iletişime geçebilir, size en uygun teminatlarla konut sigortası poliçenizi oluşturabilirsiniz. 

MAPFRE Sigorta

Benzer Yazılar

Yorum Yap