Oto Servisi Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

yazar MAPFRE

Araçların servis ihtiyacı, genel ve mevsim geçişlerindeki rutin periyodik bakım ya da özellikle uzun mesafeli yolculuklar öncesi yapılan kontrol amaçlı ziyaretlerin yanı sıra, beklenmedik arıza ya da kaza durumları sonucu hasar durumlarında da ortaya çıkar. Oto servis seçimi ise gereken işlemlerin sağlıklı bir şekilde uygulanması ile doğru orantılı olarak, aracın performansı ve beraberinde araç içindekilerin güvenliği açısından önem taşır.

Servis Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Aracın hasarlarının deneyimli, donanımlı, güvenilir servislerde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. En doğru servisi seçebilmek adına, bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Şimdi, oto servis seçiminde, doğru bir tercih yapabilmeniz için sormanız gereken soruları sıralayalım.

  • Servis, gerekli araç bakımı ve onarımı noktasında istenen yeterliliğe sahip mi?

Aracınız için gerekli tüm bakımları yapabilecek bilgide çalışanlar ve gerekli aksamlar ile sunulan hizmetlerin yeterliliği değerlendirilmelidir.

  • Maliyet açısından beklentileri karşılıyor mu?

Servis seçim aşamasında beklenen hizmete yönelik maliyetin benzer nitelikte servislerle karşılaştırılması önemlidir. Bu noktada en ucuz ya da en pahalı servisin değil, yapılacak işe göre karşılaştırma en doğru sonucu verecektir.

  • Sigorta şirketi servis önerisi sunuyor mu?

Araç sigortası sağlayan şirketin tavsiye edeceği servisler, çoğu zaman araç sahiplerine teminat, fiyat gibi ek avantajlar sunabilir.

  • Servisin bulunduğu yerin yakınlık derecesi nedir?

Eve ya da iş yerine yakın mesafede bir servis, ekstra yol masrafı olmadan, aracı servise bırakma ve alma imkânı sağlayarak para tasarruf sağlar.

  • Fatura ve maliyet belgelendirmesine uyuluyor mu?

Aracın sorununa göre, yapılacak oto bakım ve onarım hizmetlerinin içeriği ve maliyetlerin faturalandırılması, servisin güvenilirliğiyle doğru orantılıdır.

  • Yakın çevre ve online müşteri deneyimleri olumlu mu?

Diğer müşterilerin ve yakın çevrenin deneyimlerini ve görüşlerini göz önünde bulundurmak servis seçiminde yardımcı olur. İnternet üzerindeki servis bilgileri ve buna dair görüşler de değerlendirme aşamasında fayda sağlar.

Doğru Servisi Seçmenin Avantajları

  • Konusunda uzman kişilerin bulunduğu servisler, test cihazları ve kontroller ile araç tamiri sırasında arızaların tespitini daha doğru bir şekilde yaparak, çözüm için gereken hizmetleri çok daha hızlı yapar.
  • Farklı marka ve model araçlar için zaman zaman yedek parça ihtiyacı doğar. Bu doğrultuda doğru servis seçimi araç için orijinal yedek parça desteği sağlayarak onarım hizmetlerini sorunsuz gerçekleştirir.
  • Araç ve trafik sigortası şirketi tarafından tavsiye edilen servisler, indirim ve fiyat avantajının yanı sıra sonrasında bakım avantajları da sunarlar. Örneğin MAPFRE Sigorta’nın müşterilerine özel avantajlar sunan genel servis, araç onarım merkezlerinde uzman personeliyle aracınızın her türlü ihtiyacına çözüm sunar.
  • Doğru servisi seçmek, oto tamir ve bakımı için garanti kazanma avantajını da beraberinde getirir. Bu sayede olası bir arıza da ek masraf sorunuyla karşılaşılmaz.
  • Deneyimsiz çalışanlar aracı yanlış bir şekilde tamir edebilir. Doğru servisi seçmek ise tamirin en sağlıklı şekilde yapılma olasılığını artırır ve bu doğrultuda masrafınızın yüksek olmasını engeller.

Ayrıca kimi durumlarda sürücüler; aracın temizliği, silecek değişimi, sigorta ve akü değişimi gibi bazı bakımları kendileri yapabilirler. Motor soğutma suyunun değiştirilmesi ve motor yağ değişimi işlemleri de, yine sürücüler tarafından yapılabilir. Ancak, güvenlik ve yüksek performans sağlamak için bu gibi işlemleri de araç hakkında bilgi sahibi olan kişilere bırakmak daha sağlıklı olacaktır.

Kaskojet Sigortası ile Aracınızı Uzun Yıllar Güvenle Kullanın

Kaskonun daha genişletilmiş bir çeşidi olan Kaskojet Sigortası, aracınız özel ve güvenilir servislerde onarılırken size yedek araç hizmeti sunan bir ürün. Maddi ve manevi güvence sunan ve hayatınızı konforlu kılan Kaskojet Sigortası hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir ya da 0212 705 55 55 numaralı Bilgi ve Destek Hattımızı arayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap