Yazın Yolculuk Yaparken Araçta Bulunması Gerekenler

yazar MAPFRE

Zorlu hava koşulları sürüş güvenliğinizi doğrudan etkileyebilir. Yaz aylarında buzlanma, kar yağışı gibi durumlar olmadığı ve gün ışığından daha fazla yararlanılabildiği için, diğer mevsimlere nazaran araba yolculuğunun daha güvenli olduğu varsayılabilir. Ancak güvenlik önlemler yanı sıra konforla ilgili detaylara da önem verilmediği takdirde, sıcak havalarda arabayla yapılan uzun yolculukların eziyet olabileceği unutmamalısınız. Tam da bu nedenle eğer yazın arabayla uzun yolculuğa çıkmak istiyorsanız, konforlu bir yolculuk için önerilerimize göz atmanızı öneririz!

Ayrıca “Arabanızla Yolculuğa Çıkmadan Önce Hangi Kontrolleri Yaptırmalısınız?” yazımız da güvenliğinizi sağlamak konusunda size yardımcı olabilir.

Yazın Uzun Araba Yolculuklarında Sık Karşılaşılan Problemler

Uzun araba seyahatleri, sıcak havaların etkisiyle bazen oldukça konforsuz olabilir. Araç içinde nefes almak zorlaşır ve önlem alınmadığı takdirde güneş ışınları vücudunuza etki ederek kızarıklıklara yol açabilir. Diğer bir yandan güneş ışınlarının vurduğu asfalt üzerinde, aracınızın lastikleri hasar görmeye müsaittir ve bu durum yolculuğunuzu tehlike altına sokabilir.

Sıcak havaların etkisiyle oluşan nem ise hijyen sorunları yaratarak sağlığınıza etki edebilir. Ayrıca kış sezonunun ardından araca herhangi bir bakım yaptırmadan yola çıkmak, sürüş esnasında istenmeyen durumlarla karşılaşılmasına zemin hazırlayabilir.

Problemlere Karşı Alabileceğiniz Güvenlik Önlemleri

Yaz aylarında araç kullanırken oluşabilecek problemler için gereken önlemleri almanız seyahatinizi daha güvenli kılar. Öncelikle, yola çıkmadan önce aracınızı yaz kontrolüne sokmalı; sileceklerden camlara, sıvı gereksiniminden lastiklere kadar güvenliğinizi risk altına sokacak her ayrıntının bakımını yaptırmalısınız. Yaz bakımı yaptırırken, kışın zorlu koşullarda hasara uğramış olma ihtimaline karşın lastiklerinizi değiştirmeli ve ısıyı emen asfaltta zarar görmemesi için yaz lastikleri taktırmalısınız.

Eğer aracınızın döşemeleri deri ise, terleme yapmaması ve hijyenik problemler doğurmaması için mutlaka kumaş döşeme tercih etmeli ya da örtü kullanmalısınız. Ayrıca yaz aylarında araç içinde sıkça kullanıldığı için, sağlığınız açısından klima bakımı yaptırmalı ve sürüş esnasında oluşabilecek arızaların ve içeriye üflenecek pis havanın önüne geçmelisiniz. Yaz aylarında güvenli araba kullanmak için sunulan öneriler sayesinde yola çıkmadan önce neler yapmanız gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz.

Uzun Araba Yolculuklarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Aracınız ile ilgili alacağınız önlemlerin yanı sıra, hem konforunuz hem de güvenliğiniz için bazı malzemeleri aracınızda bulundurmalısınız. Uzun yola çıkmadan önce bu listeyi kontrol edin ve ardından konforlu ve güvenli sürüş ile keyifli zaman geçirin!

  • Elbette molalar vereceksiniz ama yanınıza araç içinde atıştırmalık bir şeyler almak da hiç fena fikir değil. Bu sayede mola yerine varana kadar, yol boyunca açlığınızı bastırabilirsiniz.
  • Arabanızda su ve sıvı gıda stoğu bulundurarak sıcaklardan dolayı oluşabilecek susuzluğun önüne geçebilir, vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ayrıca soğutucu kutu satın alarak sıvı gıdalarınızı burada muhafaza edebilir ve ısınmalarını önleyebilirsiniz.
  • Yazın günler uzun olduğu için, özellikle aracın ön koltuğunda oturanlar güneş ışınlarına fazlasıyla maruz kalır. Dolayısıyla olası güneş yanıklarının önüne geçmek için koruyucu güneş kremi bulundurmalısınız. Ayrıca güneş gözlükleri sayesinde güvenliğinizi sağlayabilecek bir görüşe sahip olabilirsiniz.
  • Yolculuk boyunca, sıcakla beraber hızla etki edecek bakteriyel durumlara karşı aracınızda ıslak mendil, kolonya, peçete gibi hijyen malzemeleri de bulundurmayı unutmamalısınız.
  • Arabanıza navigasyon takarak kaybolma ve yolu uzatma risklerinden kaçınabilir, yönlendirme hizmeti sayesinde gideceğiniz mesafenin kısa yollarını keşfedebilirsiniz.

Araç Sigortanız Olmadan Yola ÇıkmayınMaddi ve manevi olarak güvence sağlayan Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası gibi araç sigortaları elbette ki her zaman önemli. Fakat söz konusu uzun bir yolculuk ise bu konuda daha hassas olmanız şart. Araçla yola çıkmadan önce araç sigortalarınızı kontrol etmeyi, gerekirse yenilemeyi ya da yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap