Hayallerin Peşinden: Araçları Yaşam Alanına Çevirip Dünyayı Keşfedenler

yazar MAPFRE
Arabayla Dünyayı Gezenler

Keşfetmek istediğiniz şehri belirlemek, ucuz uçak bileti bulmak, seyahat planını oluşturmak ve yola çıkmak… Oldukça keyifli ve mutluluk verici bir süreç, değil mi? Siz de seyahat etmeye doyamayanlardan, dünyayı keşfetmek ve “tam zamanlı gezgin” olmak için bir yol arayanlardansanız size ilham verecek gezginlere bir göz atın! İşte, arabasını ev haline getirip dünyayı gezenler:

2017’den Beri Yoldalar: Isabelle ve Antoine

Isabelle ve Antoine

Fransız-Kanadalı bir çift olan Isabelle ve Antoine, gezmeyi çok seven bir çift. 36 yaşına geldiklerinde 9-5 işlerinden çıkıp kendilerine zaman ayırmaya ve gezip keşfetmeye karar vermişler. Aldıkları, minibüse benzeyen büyük arabanın arkasını bir yaşam alanına çevirip Amerika sahillerini gezmeye başlamışlar.

2017 yılında çıktıkları bu güzel yolculuk hâlâ devam ediyor! Bu arada çiftin bisikletleriyle de gittikleri noktaları keşfettiklerini belirtelim. Isabelle ve Antoine’nin macerasına dâhil olmak istiyorsanız Far Out Ride web sitesini ziyaret etmenizi öneririz!

Köpekleri ile Birlikte Keşfediyorlar: Jeroen ve Hedwig

Jeroen ve Hedwig

Uyandığınızda muhteşem manzaralar ile buluşmak, dünyanın keşfedilmeyi bekleyen şehirlerine doğru yola çıkmak… Düşünmesi bile muhteşem, değil mi? İşte, evlerini ve sahip oldukları her şeyi satarak bir minibüs alan ve 2016 Ekim’de Amsterdam’dan yola çıkan Jeroen ve Hedwig’in yaşadıkları tam olarak bu!

Köpekleri ile birlikte Avrupa’yı gezen çift, dünyanın sunduğu güzellikleri keşfetmek için yola çıktıklarını söylüyor. Fas’a da yolculuk yapan çift, karavanda yaşamanın zorluklarını, bu gezgin hayatın sunduğu artılar sayesinde yaşamıyor gibi görünüyor!
Kaynak

Freelance Çalışarak Dünyayı Dolaşanlar: Armondo ve Melony

Armondo ve Melony

Freelance çalışmak, çalışma saatlerini ayarlayabilmek, hatta bunu yaparken gezmek pek çok kişinin hayali. Yönetmen olan Armondo ve içerik yazarı olan Melony ise bu hayali gerçekleştirmiş bir çift.

Karavanın Avrupa’yı gezmek için en iyi seçeneklerden biri olduğunu söyleyen çift, ilk olarak 2012 yılında Çek Cumhuriyeti’nden Bulgaristan’a giderek araba ile dünyayı keşfedenler arasına katılmış. Armondo ve Melony’nin sıcacık ve ilham verici macerasını Westfalia Digital Nomads web sitesinden takip edebilirsiniz.

Asya Seyahatinden Sonra Değişen Hayatlar: Pete ve Taylor

Pete ve Taylor

Hiçbir seyahatinizden “aynı insan” olarak dönmezsiniz. Seyahat etmek size yeni perspektifler kazandırır. Buna ek olarak seyahat etmenin bağımlılık yapan bir yanı da vardır: Dünyayı keşfetmeye başladıktan sonra duramaz ve gidebileceğiniz her yere gitmek istersiniz. Henüz 20’lerinde olan Pete ve Taylor’ın hikayesi de tam olarak böyle başlamış.

10 ay süren bir Güneydoğu Asya seyahatinden döndükten sonra, ülkelerinde yani ABD’de gezmedikleri çok yer olduğunu fark etmişler ve 5.000 Dolar harcayarak arabalarını küçük ama efektif bir yaşam alanına çevirmişler. Kendi yaptıkları yaşam alanı sayesinde araç ile uzun bir yola çıkabilen çiftin hikayesi ise Always the Road isimli web sitelerinde!

En İyi Arkadaşı ile Yollarda: Marina

Pam the Van

Keşfetmek, yollarda olmak pek çok insanın hayali; ama bu hayale giden yolda bahanelere sığınıp içten içe konfor alanını terk etmek istemediğimiz de bir gerçek. Mesela Marina, “Ama köpeğim var, nasıl seyahat edebilirim ki!” demek yerine küçük bir araba alıp köpeği ile birlikte yollara çıkmaya karar vermiş. Daha sonra bu konuda okul otobüslerini yaşam alanına çeviren insanlar ona ilham olmuş!

2016’da verdiği kararın ardından Marina 3 yıl boyunca seyahat etti. Fakat 2019 yılının Mayıs ayında küçük dostunun vefatının ardından arabasını sattı ve daha küçük maceralara motosikletiyle devam etmeye karar verdi. Marina’yı Pam the Van web sitesinden takip edebilirsiniz.

Sırt Çantalarını Bırakıp Arabayla Yola Düşenler: Sabrina ve Jimmy

Sabrina ve Jimmy

Bir yıl boyunca sırt çantalı gezgin olan Sabrina ve Jimmy, dünyayı daha konforlu bir şekilde keşfetmek için 1973 model bir Volkswagen minibüsle yola çıktılar. Tabii karavan hayatının da çok kolay olduğu söylenemez, ama onlar hayatlarının ve yaşadıkları deneyimlerin çok özel olduğunu düşünüyorlar. Onlar için yolda olmak, hayatın verdiği bir ödül!

Amerika’nın farklı eyaletlerini gezen ve 2 yıl boyunca 70.000 km yol yapan çiftin dünyayı keşfetme serüveni devam ediyor. Onları daha yakından tanımak ister misiniz? Sabrina ve Jimmy’nin ilham veren yolculuk hikayesi Wandxr web sitesinde!

Belki karavan ile gezmek, belki de konfordan feragat etmeyip uçak ile seyahat etmek istiyorsunuz… Hiç sorun değil! Unutmamanız gereken şey, hayallerinizi gerçekleştirmek için her zaman bir yol olduğu! Size hayallerinizi yaşayacağınız bir gelecek diliyoruz. 

Benzer Yazılar

Yorum Yap