Dünyaya Farklı Bir Gözle Bakmaya Hazır Olun! Neden Seyahat Etmeliyiz?

yazar MAPFRE
neden-seyahat-etmeliyiz

Sabahları yoğun trafikte işe, akşamları ise eve ulaşmaya çalışmak… Hafta içi yoğun çalışma temposu nedeniyle çoğu planın hafta sonuna bırakılması… Siz de hayatınızın böyle geçtiğini düşünüyor ve gitgide monoton bir hal aldığından yakınıyorsanız bir tavsiyemiz var: Seyahat edin! Çünkü seyahat etmek hayatınızı renklendirmenin, güzelleştirmenin en güzel yollarından biri. Peki, seyahat etmenin faydalarını hiç düşündünüz mü?

Bugünü Yaşamayı Öğrenirsiniz

Gelecekte hayat standartlarınızın düşmemesi ve hayatınızı bugünkü gibi yaşayabilmeniz için birikim yapmanız elbette oldukça önemli. Fakat geleceği kusursuz kılmaya çalışırken bugününüzü de ihmal etmemelisiniz. Diğer bir deyişle bugünü yaşamalısınız! Bunun farkına varabilmenin en güzel yollarından biri ise seyahat etmek! Sık seyahat eden insan, yaptığı geziler sırasında bugünü yaşadığını hissedebilir ve bu hissi seyahat sonrasına, hayatının geneline de yansıtabilir. İnanın ki bugünü yaşamayı öğrenmek hayatınızı daha keyifli ve güzel bir hale getirir!

dogada-seyahat-etmek

Yeni Kültürler Tanıyabilirsiniz

Dünyada sadece yaşadığınız şehir yok. Onlarca ülke, binlerce şehir var ve emin olun ki her şehrin farklı bir kültürü var. Farklı kültürlerle yoğrulmuş yeni yerleri keşfederken ve yepyeni kültürler tanırken gezmenin ne kadar büyüleyici bir şey olduğunun farkına varabilirsiniz. Bu kültürleri tanımanızı sağlayacak yeni insanlarla tanışır, yepyeni yemekler tadarsınız. Gezdiğiniz şehirdeki insanlar, tarihi eserler, hatta coğrafya bile size güzel bir film izliyormuşsunuz, güzel bir kitap okuyormuşsunuz hissi verir!

Ufkunuzu Genişletirsiniz

Keşfettiğiniz yeni kültürler sayesinde farklı bakış açıları geliştirir ve dünyaya, sorunlarınıza bambaşka perspektiflerden bakabilirsiniz. Yani seyahat sadece gezdiğiniz dönemi değil, bütün hayatınızı, alışkanlıklarınızı, yaklaşımlarınızı etkileyebilecek bir şey. Kendini geliştirmek ve hayata bambaşka bakış açıları ile yaklaşabilmek hiç kuşku yok ki gezmenin faydalarından biri!

Karakterinizi Şekillendirirsiniz

Belki iletişim konusunda çekingen, belki yeni şeyleri denemekten kaçınan bir insansınız. Hiç merak etmeyin; pek hoşlanmadığınız bu özelliğinizi seyahat sayesinde ıssız bir adada bırakabilirsiniz. Belki de yaptığınız plana harfi harfine uymazsanız kendinize hayatı zindan eden bir yapınız var. Bu da sorun değil, çünkü seyahat ederek bazı zamanlarda plana uymamanın da güzel ve yaşanılması gereken bir şey olduğunu deneyimleyeceksiniz! Ne de olsa seyahat demek biraz da macera demek! Ayrıca biraz da terapi demek. Bu hiç bitmesini istemeyeceğiniz terapi ise karakterinizi deneyimleriniz doğrultusunda şekillendirir ve korktuğunuz şeylerin aslında keyifli bir yanı olduğunu görmenizi sağlar.

dogada-seyahat-etmek-dag-manzarasi

Kendinize Yakınlaşırsınız

Konumuz seyahat etmenin avantajları ve şu klasik soruyu sormamıza izin verin: “Çok okuyan mı, yoksa çok gezen mi bilir?” Eğer söz konusu kendinizi tanımaksa çok gezenin bu konuda daha çok şey bildiğini söyleyebiliriz. Nasıl ki yeni kültürler tanıyarak hayata bakış açınızı genişletiyorsanız yaşadığınız farklı deneyimler sayesinde de kendinize yakınlaşabilir ve farklı bir bakış açısı ile kendinizi analiz edebilirsiniz. Bu aşamada aklınıza “Peki, bunu gezmeden yapamaz mıyım?” sorusu gelebilir. Elbette yapabilirsiniz, ama alışık olmadığınız şartlar altında, doğup büyümediğiniz topraklarda kendinizi daha iyi keşfedebilirsiniz. Seyahat sayesinde kendinize yaklaşmanıza yardımcı olan en büyük etmen ise elbette ki konfor alanınızdan çıkmak! Gezmek, keşfetmek; hayata ve kendinize dair pek çok şey öğrenebileceğiniz bir okul ve emin olun ki bir yolculuğa çıkıp hiçbir şey öğrenmeden dönen kimse yok!

Hayal Ettiklerinizi Gerçekleştirebileceğinizi Kanıtlarsınız

İtiraf edelim; hepimizin hayallerini süsleyen, “Ah, bir gidebilsem!” dediği ve fotoğraflarına bakıp iç çektiği bir ülke ya da şehir var. Aylar ya da yıllardır hayal ettiğiniz, belki de görebilmek için birikim yaptığınız bu ülkeye giderek en çok istediğiniz şeylerden birini gerçekleştirmiyor musunuz? Kesinlikle evet! Aldığınız uçak bileti, yaptığınız otel rezervasyonu ve gitmeden önce hevesle hazırladığınız gezilecek yerler listesi de hayalinizi gerçekleştirdiğinizin kanıtları.

İşte böyle seyahatler, gerçekten istediğinizde ve gereken adımları attığınızda hayallerinize ulaşabileceğinizi gösteriyor. Sadece yolculuk yapmaktan bahsetmiyoruz. Başka alanlardaki hayallerinize de ulaşabilirsiniz. İstediğiniz destinasyona giderek bunu kendinize kanıtlamış ve öz güven kazanmış olursunuz.

dogada-seyahat-etmek-deniz

Minnettar Olabilirsiniz

Seyahat ederken muhteşem tarihi eserler, mavinin her rengini sunan bir deniz ve hayat hakkında yeni düşünceler oluşturmanızı sağlayacak insanlarla tanışmayı hayal edebilirsiniz. Evet, bunların hepsi seyahatlerin olmazsa olmazı. Fakat bazı zamanlarda görmeye hiç alışkın olmadığınız, sizi kötü hissettirebilecek yaşamlar ve olaylarla da karşılaşabilirsiniz. İşte bu gibi durumlar kendi hayatınıza uzaktan bakma fırsatı sunar size. Pek çok kez yaka silktiğiniz durumların aslında çok da büyük sorunlar olmadığını görmenize yardımcı olur. Minnettar olmak, hayattan daha çok zevk almanız konusunda en büyük yardımcılarınızdan biridir. Bu bilinci yaratmak ise seyahat etmenin etkileri arasındadır.

Stresten Uzaklaşırsınız

Gün boyunca pek çok işi yetiştirme telaşı içindesiniz. Stres seviyeniz oldukça yüksek ve emin olun ki vücudunuzdaki o stresin yok olması hiç de kolay bir şey değil. Fakat seyahat ederek tüm stresinizi, pek çok derdinizi arkada bırakabilir ve her şeye küçük bir mola verip kendinizi yenileyebilirsiniz. Emin olun ki her insanın buna ihtiyacı var!

dogada-seyahat-etmek-agactan-ev

Kötü Sürprizlere Karşı Önlem Almanızın Bir Yolu Var

Evet, seyahat etmek bir macera ama kabul edelim ki bu macerada tatsız sürprizlerle karşılaşmak pek hoşunuza gitmez. Havalimanında bavulunuzun kaybolması, seyahat ettiğiniz noktada minik de olsa bir sağlık sorunuyla karşılaşmanız veya bir o kadar can sıkıcı diğer olasılıklar… Oysa bunlar için önleminizi sigortalar sayesinde seyahat öncesinde almanız ve keşfetmenin tadını sorunsuz bir şekilde çıkarmanız mümkün!

Mapfre Seyahat Sigortaları’nı inceleyip hayatın tatilinizde sunabileceği kötü sürprizlere karşı şimdiden önlem alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap