Açık Havaya İhtiyaç Var: Küçük Balkon Dekorasyonu Fikirleri

yazar MAPFRE
Küçük Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Malum, pandemi sebebiyle zamanımızın çoğu evlerimizde geçti ve geçmeye de devam ediyor. Hal böyleyken bazılarımız için ofis ya da okul haline gelmiş olan yaşam alanlarında nefes alacak bir noktaya sahip olma ihtiyacının doğması gayet normal. Eğer bir balkonunuz varsa nefes alacak bir alana sahipsiniz demektir! Peki, siz de küçük bir balkona sahip olan, ama bu alanı nasıl kullanışlı kılabileceğinin çözümlerini arayanlardan mısınız? O halde bu yazımız tam size göre!

İşte, küçük ve dar balkon dekorasyonu için ipuçları:

Minimal Bir Dekorasyon Uygulayın

Balkonunuz küçük. Tam da bu nedenle olabildiğince az eşya ile alanı dekore etmeli, ihtiyacınız olmayan ve balkonunuzu daha dar hale getirebilecek eşyaya alanda yer vermemelisiniz. Bu doğrultuda minimal stilin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

Minimal dekorasyon; hantal tasarımlara sahip olmayan, sade ve işlevsel olan mobilyalardan yardım alınarak uygulanan bir dekorasyon stili. Bu stilin izinden giderek alanda boğucu olmayan, sade, şık ve modern görünümlü bir hava yakalayabilirsiniz. Dilerseniz minimal salon dekorasyonunu anlattığımız yazımız sayesinde bu stil hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Balkon Dekorasyonunda Açık Renkleri Tercih Edin

Küçük balkonları işlevsel bir şekilde dekore etmek elbette çok önemli, oraya geleceğiz; ama öncelikle balkonunuzu olduğundan daha büyük göstermekle işe başlayalım. Bu sayede balkonunuzda zaman geçirirken kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Alanın daha büyük olduğu algısını oluşturabilmek için hayata geçirebileceğiniz ipuçlarından biri, balkon dekorasyonu yaparken açık renklerden yardım almak. Balkonun duvarlarında ve zemininde açık renkleri tercih etmenin yanı sıra balkon mobilyalarında da ekru, açık gri, krem rengi, beyaz, açık kahverengi gibi açık renklere sahip ürünleri seçebilirsiniz.

Küçük Balkon Tasarımları

Alan Kazandıran Mobilyaları Değerlendirin

Küçük balkonunuzu verimli bir şekilde dekore edebilmek için en büyük yardımcılarınız hiç kuşkusuz açılır-kapanır masa ve sandalyeler. Bu mobilyalar sayesinde balkonda vakit geçireceğiniz zaman mobilyalarınızı açabilir ve sonrasında da kapatarak uygun bir yere kaldırabilirsiniz. Yani balkonunuz her zaman dolu olmaz ve siz de çamaşır kurutma gibi işlemleri yine balkonunuzda yapabilirsiniz.

Balkon demirliklerine asılan ya da duvara monte edilen masa çeşitleri de küçük balkonlar için uygun çözümlerden. Üstelik bu masaların çoğu, açılır-kapanır bir tasarıma sahip. 

Ayrıca çok amaçlı mobilyalar da küçük balkon dekorasyonu için biçilmiş kaftan olabilir. Örneğin dolaplı bir orta sehpa, depolama ihtiyacınızı da giderebilir ve bu sayede alanı daha kullanışlı bir şekilde dekore etmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

Evin her alanında olduğu gibi balkonda da bir depolama alanına ihtiyaç duyabilirsiniz. Zemine konumlandıracağınız bir dolap ise zaten küçük olan balkonunuzdaki kullanılabilecek alanın daralmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlarda en uygun çözüm ise duvara monte edilen dolap  gibi depolama alanlarından yararlanmak.

Aynadan ya da Şeffaf Camdan Yardım Alın

Ayna ve şeffaf cam, alanın daha geniş olduğu algısını oluşturabilir. Yani balkonunuz için masa seçerken imkânınız varsa şeffaf camlı bir masa seçmek ve balkonun bir duvarına geniş bir ayna asmak, balkonunuzda daha ferah bir dekorasyon yapmanın ipuçlarından.

Dekorasyon Ürünlerinde de Yer Tasarrufu Odaklı Modelleri Seçin

Küçük balkon tasarımlarında dekorasyon ürünlerine yer yok mu? Elbette var! Fakat alan küçük olduğu için dekorasyon ürünlerinde de balkonunuza uyum sağlayabilecek çözümlere yönelmelisiniz.

O güzel bitkilerinizi, mis kokulu çiçeklerinizi balkonunuzda yetiştirmek istiyorsanız; ama saksıları yerleştirmek için yeterli alanınızın olmadığından şikâyetçiyseniz hiç merak etmeyin! Bu konuda da size alan kazandıracak bir çözüm var. Dilerseniz askılı saksıları balkon demirlerinize asabilir ya da makrome örgü saksı tutacakları sayesinde saksılarınızı konumlandırırken balkon dekorasyonunuza da katkı sağlayabilirsiniz.

Dar Balkon Dekorasyonu Önerileri

Yaşam Alanınızı Risklere Karşı Korumayı İhmal Etmeyin

Küçük ve dar balkonlarda dekorasyon yaparken hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğinden bahsettik. Dileriz ki yeni balkonunuzda da evinizin diğer alanlarında olduğu gibi keyifli ve güzel zamanlar geçirirsiniz!

Söz konusu yaşam alanınız olduğunda huzurunuzun bozulmaması için elbette risklere karşı önlem almak da şart. Her yıl yenilenmesi zorunlu olan, evinizi  depreme karşı belirlenen teminat ve limitler kapsamında güvence altına alan DASK bu doğrultuda en çok bilinen sigorta ürünlerinden. Bunun yanı sıra Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası sayesinde de hırsızlıktan yangına kadar pek çok konuda evinizi güvence altına alabilirsiniz. Dilerseniz DASK ve konut sigortası farklarına göz atarak bu iki ürünü yakından tanıyabilirsiniz. Hatta size en yakın acentemiz de aklınıza takılan soruları yanıtlamak, ihtiyacınıza uygun poliçeyi hazırlamak için size yardımcı olmaya hazır.

Benzer Yazılar

Yorum Yap