Küçük Bir Kaçamak: Ekim Ayında Gidilebilecek Yerler

yazar MAPFRE
Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Tatil genellikle yaz aylarıyla özdeşleştirilse de yılın geri kalanında küçük kaçamaklar yapmamanız için hiçbir engel yok! Önemli olan hangi dönemde nereye gidilir bilmek ve eğer çalışıyorsanız izin döneminizi bu doğrultuda ayarlayabilmek. Evet, tahmin edebiliyoruz, izin almak bazen çok kolay olmayabiliyor; ama bu noktada resmi tatil günlerinden yararlanabilirsiniz. Örneğin, 2019 yılı için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 2019 yılında salı gününe denk geliyor ve 28 Ekim Pazartesi de yarım gün resmi tatil sayılıyor. Yani ekim ayında 4 günlük huzur dolu bir tatil yapmanız mümkün! O halde sizi daha fazla bekletmeyelim ve “29 Ekim tatilinde nereye gidilir?” sorusunun cevabını yurt içi ve yurt dışı destinasyon önerileri ile verelim!

Ekimde Yurt İçinde Gezilebilecek Yerler

Eğer “Zaten kısıtlı zamanımız var, bu nedenle yurt dışı tatiline pek sıcak bakmıyorum.” diyenlerdenseniz ekim ayı, ülkemizdeki birbirinden güzel yerleri keşfedebileceğiniz ay olabilir!

1. Kapadokya

Henüz gitmediyseniz peribacaları ile ünlü Kapadokya’nın size unutulmaz bir deneyim sunacağına emin olabilir ve tatil planlamanızı hemen yapabilirsiniz! Yılın her döneminde gidilebilecek Kapadokya’nın, özellikle sonbahar aylarının atmosferi ile mükemmel bir uyum yakaladığını söyleyebiliriz.

UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da gün doğarken balona binebilir, tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada yer aldığı bu noktada gün batımına büyüleyici şekilde şahit olabilirsiniz. Eğer hava koşulları elverişli ise Kapadokya’da ATV ile safari ya da bisiklet turu yapmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Bu arada, Kapadokya’da görülmesi gereken yerlerin içerisinde müzelerin de bulunduğunu, çevresindeki yer altı şehirlerinin de çok ünlü olduğunu hatırlatalım! Yani Kapadokya doğa ve aynı zamanda tarih dolu bir tatil sunuyor!

Kapadokyada Ekim Ayı

2. Fethiye

Evet, Fethiye ve çevresindeki tatil noktalarının genellikle yaz tatili için tercih edildiği doğru; ama sonbahar aylarında hem doğanın sunduğu eşsiz manzaraların tadına varmak hem de sakinliğin tam merkezinde dinlenmek istemez misiniz? 

Yaz tatili sezonu bittiğinde mükemmel bir dinlenme ve arınma noktası haline gelen Fethiye’de sararan yapraklar ile mavinin buluşması, sonbaharı hakkıyla yaşamanızı sağlayacak. Ayrıca sezon dışında Fethiye’de daha uygun fiyatlı tatil yapmak da mümkün hale gelebiliyor, hatırlatalım.

3. Safranbolu

1994 yılında evleri ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Safranbolu da ekim ayında gezilecek yerler arasında! Osmanlı mimarisi ile inşa edilen iki ya da üç katlı beyaz evleri ile sizi başka bir dünyadaymışsanız gibi hissettirebilecek Safranbolu’da ayrıca doğa ile de buluşmanız mümkün. Şehir merkezine yakın konumlarda olan Tokatlı Kanyonu ve ona oldukça yakın olan Kristal Cam Teras’ın yanı sıra Mencilis Mağarası’nı da Safranbolu’da görülmesi gerekenler listesine ekleyebilirsiniz.

4. Yedigöller

Tatilde kendinizi ünlü bir ressamın resmettiği tablonun içindeymiş gibi hissetmeye ne dersiniz? Evet, eğer “Ekimde nereye gidilir?” sorusunun cevabı Yedigöller ise böyle bir şey mümkün!

Türkiye’nin en ünlü ve bol ziyaretçili milli parklarından biri olan Yedigöller Milli Parkı, yeşil ve sarı yaprakların dans ettiği bir atmosfere ev sahipliği yapıyor. Göllerin üzerine vuran ağaçların gölgelerini izlemenin bile huzur verdiği Yedigöllerde birkaç gün geçirip tüm kışa yetecek kadar enerji depolayabilirsiniz.

Ekim Ayında Yedigöllere Gidilir

5. Sapanca

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız, size yakın bir konumda tatil yapmak istiyorsanız ve Bolu’da bulunan Yedigöllerin sunduğu atmosfere benzer bir alan düşlüyorsanız Sapanca’yı değerlendirebilirsiniz. Sapanca Gölü’ne yakın bir noktada tatilinizi geçirip doğanın tadını çıkarmanın yanı sıra Kartepe’de de ekim ayında kış ile buluşabilirsiniz.

6. İstanbul

İstanbul’da değilseniz ve ne kadar gezilse de hep keşfedilecek bir noktası olan bir yer arıyorsanız elbette İstanbul’u öneririz! Yaz aylarının sıcağından ve kış aylarının soğuğundan uzak bir sonbahar tatili için ideal olan İstanbul, ekimde gezilebilecek şehirlerden biri! Eğer daha önce İstanbul’a gittiyseniz keşfetmediğiniz yerleri gezmenizi öneririz.

Ekimde Yurt Dışında Gezilebilecek Yerler

“Kısa süre de olsa yurt dışına gideyim, farklı kültürler tanıyayım.” diyenlerdenseniz gezebileceğiniz pek çok şehir var! Eğer 29 Ekim tatilinde gitmeyi planlıyorsanız ekimde gidilebilecek yurt dışı rotalarını seçerken yakın olmalarına dikkat edebilirsiniz. Böylece keşif için daha fazla zamanınız kalır!

Bu arada minik bir not: İlk defa yurt dışına çıkıyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar hakkındaki detaylara ulaşmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

1. Roma, İtalya

Sanatın ve tarihi yapıların merkezlerinden biri olan Roma’yı gezmek için en uygun dönemler aslında ilkbahar ve sonbahar ayları. Uzun listeler oluşturan Roma’da gezilecek yerler sayesinde sanatın, tarihin, lezzetli yemeklerin ve eğlencenin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Bu arada Roma’daki pek çok müzenin önünde uzun kuyruklar olduğunu hatırlatalım. Zaman kazanmak adına biletinizi, seyahatinizin öncesinde internet üzerinden alabilirsiniz.

Yurt Dışında Gezilecek Yer Roma

2. Barselona, İspanya

Gidenin unutamadığı ve mutlaka favori şehirler listesine aldığı Barselona da ekimde gezebileceğiniz yurt dışı şehirleri arasında. Yaz sıcaklarında şehri keşfetmek biraz zor olsa da sonbahar aylarında Barselona’nın altını üstüne getirebilirsiniz. Tek dezavantajınız ise denize girmek için elverişli bir havayı bulamamanız olabilir; bu konuda sizi uyaralım. Bu arada mimarisiyle de dikkat çeken bu şehre gitmeden önce Barselona mimarisi hakkında pek çok detaya yer verdiğimiz yazımızı okumanızı öneririz.

3. Hurgada ya da Şarm El-Şeyh, Mısır

Denize doyum olmuyor, yaz ayları size yetmiyor, biliyoruz. O halde ekim ayında da deniz tatili yapın! Mısır deniz turizminde önemli iki şehir olan Hurghada ve Şarm El-Şeyh sizi bekliyor! Coğrafi konumu nedeniyle yaz aylarında yüksek sıcaklıklar görülen Mısır, ekim ayında mükemmel bir deniz tatilinin adreslerinden! Üstelik dilerseniz dalış yapıp rengârenk deniz altı dünyasıyla da buluşabilirsiniz!

Yollara Düşmeden Önce Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmayı Unutmayın!

İster yurt içi ister yurt dışı tatiline çıkın, hayatın karşınıza çıkarabileceği kötü sürprizlere karşı önleminizi seyahat sağlık sigortaları ile alın! Seyahatiniz sırasında yaşayabileceğiniz sağlık sorunları nedeniyle yapacağınız sağlık harcamalarını poliçede belirtilen teminatlar ve limitler dâhilinde karşılayan seyahat sigortaları hakkında detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap