Bilinenden Önemli: Neden Konut Sigortası Yaptırmalısınız?

yazar MAPFRE
Neden Konut Sigortası Yaptırmalısınız

Eviniz, kendinizi en güvende ve huzurlu hissettiğiniz yegane alanlardan biri. Evinize ya da evinizin içerisindeki değerli eşyaya zarar gelmesini ise herkes gibi siz de istemiyorsunuz. Peki, bu konuda önleminizi aldınız mı? Ev sigortaları sayesinde evinizi ve eşyanızı risklere karşı koruyabilir, hatta hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Şimdi; ev sigortası nedir, konut sigortası çeşitleri nelerdir, hangi teminatları kapsar gibi soruların cevaplarını verelim.

Konut Sigortası Nedir?


Konut sigortası; doğal afet, hırsızlık, yangın gibi nedenlerle evinizde oluşabilecek hasarları maddi olarak güvence altına almak amacıyla oluşturulmuş sigorta ürünleridir. MAPFRE Sigorta’da Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası ve Zorunlu Deprem Sigortası olmak üzere iki farklı ürün bulunur.

Konut Sigortası Ne İşe Yarar?


Deprem, yer kayması, su tesisatındaki sorunlar nedeniyle evi su basması ya da hırsızlık gibi durumlar maddi olarak kayıplar getirebilir. Ev sigortaları ise poliçenizde yer alan teminatlar ve limitler doğrultusunda maddi kayıplarınızı karşılar.
Örneğin Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası’nın ek teminatı olan eşya sigortası sayesinde hırsızlık durumlarına karşı elektronik ürünlerinizi koruma altına alabilirsiniz. DASK ise deprem nedeniyle evinizde oluşan zararları limitler dâhilinde karşılar.

Konut Sigortası Nedir

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Hem sizin yaşayabileceğiniz hem de evinizin başına gelebilecek birçok durum, Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası kapsamındadır.

  • Konut sigortalarında yangın teminatı standarttır. Kasıt ya da ihmal içermeyen bir yangın durumunda, konut sigortanızdan yararlanabilirsiniz.
  • Konut sigortasının avantajlarından biri de sabit tesisatınızdan (elektrik, su, telefon, doğalgaz vb.) kaynaklanan ve sabit tesisata zarar veren durumları karşılamasıdır.
  • İkamet ettiğiniz bölgenin coğrafi konumu ve iklim şartlarına bağlı olarak meydana gelebilecek fırtına vb. durumlardan kaynaklanan hasarlarda konut sigortanızdan faydalanabilirsiniz.
  • Yürüyüş, protesto ya da terör eylemleri gibi gelişmeler sonrasında oluşabilecek hasarları konut sigortası ile güvence altına alabilirsiniz.
  • Hırsızlık mağduriyetini kapsayan konut sigortasıyla eşyalarınızı da sigorta altına alabilirsiniz.
  • Konut sigortasının bir diğer avantajı da kiracılar için garanti sağlamasıdır. Kirada oturduğunuz evdeki eşyalarınızı sigorta yaptırarak garanti altına alabilirsiniz. Böylece gerçekleşebilecek her türlü olumsuz durumda, eşyanız sigorta güvencesi altında olacaktır.
  • Konut sigortası sayesinde ev yardım hizmeti alabilirsiniz. Evinizde karşılaşabileceğiniz tesisat ve elektrik arızaları, cam ve çilingir işleri gibi konularda da sigortanız yanınızda!
  • Yaşam alanlarınızda gerçekleşebilecek her türlü durumu düşünen MAPFRE Sigorta’nın Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası ile tam olarak güvence altındasınız!
  • Çağdaş Güvence Sigortası ile ambulans hizmeti, anne ve bebeklere destek gibi sağlık hizmetleri; evinizin dışında olsalar bile koruyabildiğiniz eşyalarınız, kombi bakımı, klima bakımı, koltuk yıkama, halı yıkama, montaj hizmetleri, paket taşıma gibi birçok hizmetten yararlanabilirsiniz.
Konut Sigortası Neleri Kapsar

Konut Sigortası Zorunlu mu?

Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası’nı yaptırmak kanunen zorunlu değil. Fakat bu sigortanın her an yanınızda olacağını düşünüp kötü sürprizlere karşı şimdiden önleminizi almalısınız.

Tam da bu noktada, “Peki, konutlar için DASK zorunlu mu?” sorusu aklınızda oluşabilir. Deprem kuşağında olan ülkemizde, evinizi koruma altına alabilmek için DASK’ın yapılması zorunludur.

Ev Sigortası Nasıl Yapılır?

vKonut sigortası yaptırmak için size en yakın MAPFRE Sigorta acentesi ile iletişime geçebilir ve dilediğiniz teminatları kapsam altına alan sigortanızın teklifini alıp ardından sigortanızı yaptırabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

Yorum Yap