Sevgililer Günü İçin Yaratıcı Hediye Önerileri

yazar MAPFRE
Sevgililer Günü İçin Yaratıcı Hediyeler

Çikolata, çiçek, kazak… 14 Şubat Sevgililer Günü geldi çattı. Siz de hayatınızdaki özel kişiye sıradanlıktan çıkıp yaratıcı bir hediye mi almak istiyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz. 

Birçok insan gibi siz de Sevgililer Günü’nde sevdiğiniz kişiyi mutlu etmek için teferruatlı bir hazırlık yapmak istiyor olabilirsiniz. Endişelenmeyin! Size bu özel günde, sevgilinize ya da eşinize alabileceğiniz yaratıcı Sevgililer Günü hediyeleri için fikirler vereceğiz. Buyrun beraber inceleyelim.

Polaroid Fotoğraf Yazıcısı

Sevgililer günü hediyesi, anılarla özdeşleştiğinde çok daha değerli olabiliyor. Bu nedenle sevgilinize anılarınızı somutlaştırabileceğiniz, son zamanlarda birçok kişinin ilgisini çeken polaroid fotoğraf yazıcısı alabilirsiniz. Polaroid fotoğraf yazıcısı onu mutlu edecek harika bir seçenek olabilir. Çünkü fotoğraf yazıcısıyla istediğiniz an istediğiniz fotoğrafı telefonunuzdan polaroid şeklinde yazdırabilirsiniz. 

Üstelik dilerseniz sevdiğiniz kişiyle en mutlu olduğunuz anların fotoğrafının çıktısını alabilir ve hediyenizi bu fotoğraflarla süsleyebilirsiniz. 

Kahve Demleme Ekipmanı ve Dünya Kahveleri 

Sevgililer Günü Hediyesi

Hayatınızdaki özel kişi gerçek bir kahve düşkünü mü? O zaman size harika bir önerimiz var! Kahve düşkünü birinin evde kendine özel lezzetli bir kahve yapıp içmesi, ona verilecek en güzel hediyelerden biri olabilir. 

Öyleyse sevgiliniz için 3. nesil kahve demleme ekipmanları, dünyanın birçok yerinden yöresel kahve çekirdekleri veya kahve el değirmeni almayı tercih edebilirsiniz. Vereceğiniz hediyenin yanına not ve kupa eklemeyi de unutmayın!

Sevgilinize Özel Battaniye Tasarımı

Sevgilinize, ona özel olarak tasarlayacağınız veya üzerine istediğiniz notu yazacağınız bir battaniye yaptırabilirsiniz. Bu özel battaniye, sevgilinize alacağınız en içten ve sıcak hediyelerden biri olabilir.

Sürprizlerle Dolu Hediye Kutusu

Sevgililer Gününe Özel Hediye

Sevgililer Günü için hediye önerilerimizden biri de sevgilinize özel bir hediye kutusu hazırlamanız. Çünkü bazen hediye arayışına girseniz de alacağınız hediyelerden bir bütünlük oluşturamayabilirsiniz. Bu noktada sizi kurtaracak hediye önerisi, hediye kutusu olabilir. Yapmanız gereken, kendi sesinizi dinleyerek sevgilinizin mutlu olabileceği minik ve tatlı hediyeleri bir kutuya koymak. Hatta kendin yap (DIY) hediye kutusu seçeneklerini inceleyerek kendi kutunuzu kendiniz de tasarlayabilirsiniz.

Kutuya koyacağınız hediyeler ise sevgilinizin çocukluğunda sevdiği bir oyuncak, size arada bir bahsettiği bileklik, en sevdiği müzik grubunun ya da sanatçının bir albümü ve hiçbir zaman hayır diyemediği bir tatlı olabilir. Tabii kutunun içine, ona olan sevginizi anlatacak bir not koymayı da unutmayın!

İki Kişilik Tatil Planı

Sevgililer Günü İçin Hediye Önerileri

Hayatınızdaki özel kişi size daha önce en çok nerede tatil yapmak istediğinden bahsetmiş miydi? Sevgililer Günü’nde sevgilinizi mutlu etmek için fiziksel bir hediye almak zorunda değilsiniz. Sevdiğinize onunla beraber geçirebileceğiniz bir tatil de hediye edebilirsiniz. Bu doğrultuda dilerseniz sevgilinizle gidebileceğiniz tatil rotaları hakkında ilgili yazımızdan ilham alabilirsiniz. 

Evde Tatil Konsepti

Sevgililer Günü’nde hep istediğiniz o şehri görmeye zamanınız olmayabilir ya da hayalini kurduğunuz tatil için bütçeniz şu an uygun değildir. Ancak merak etmeyin! Size bir önerimiz var: Tatili evinize getirebilirsiniz.

Gitmeyi planladığınız bir şehrin ya da ülkenin yöresel kıyafetlerini, müziklerini eve getirebilir ve yemeklerini beraber pişirebilirsiniz. Mesela Meksika’ya gitme hayaliniz varsa akşam yemeğine nachos hazırlayabilir ve sombrero yani Meksika şapkası satın alabilirsiniz.

Salona Gitmeden Sinema Keyfi 

Sevgiliye Hediye

Sevgilinizle birlikte evde zaman geçirmeye bayılıyorsanız size özel bir sinema salonu, sevgiliniz için hazırlayacağınız harika bir hediye olabilir. Bunun için ihtiyacınız olan şey bir projeksiyon cihazı, kablolu LED aydınlatma, patlamış mısır ve birlikte izlemeye karar verdiğiniz film. 

Bir projeksiyon cihazı almak istemiyorsanız da kiralayabilir ya da bir arkadaşınızdan ödünç alabilirsin. 

SPA Hediye Kartı

Herkes en kaliteli şekilde rahatlamayı ve dinlenmeyi hak eder. Siz de sevdiğiniz kişiye SPA seansı hediye edebilir ve onu şımartabilirsiniz. SPA hediye kartı armağan ederek masaj, yüz bakımı, cilt bakımı, manikür, pedikür ve daha birçok bakım hizmetini SPA merkezinde dilediği gibi almasını sağlayabilirsiniz. Böylece hem sevginizi gösterir hem de sevdiğiniz kişinin stresini azaltmasına ve zihnini dinlendirmesine yardımcı olursunuz.

Aşçılık Workshop’ları

Yemek yapmaya ilgi duyan bir sevgiliniz varsa aşçılık eğitimi hediyesi tam da aradığınız sürpriz olabilir. Bu hediyeyi alarak aşçılık kursuna birlikte kayıt yaptırabilir ve yeni bir maceraya atılabilirsiniz. 

Yemek atölyelerinde temel yemek pişirme tekniklerini, yemeklerin sunum ve tasarımını, yemek kültürü ile ilgili çok sayıda konuyu öğrenebilirsiniz. Böylece hem geçirdiğiniz zamanın kalitesini artırabilir hem de ona mutlu olacağı bir hediye armağan edebilirsiniz.

Sürdürülebilir Hediyeler

Hayatınızdaki özel kişiye, onu ne kadar çok sevdiğinizi göstermekle kalmayıp aynı zamanda dünyada olumlu etki yaratacak bir hediye vermeyi de düşünebilirsiniz. Bunun için de sürdürülebilir malzemelerden yapılmış hediyeler alabilirsiniz. Bu kapsamdaki hediye fikirlerini şöyle sıralayabiliriz: 

  • Geri dönüştürülmüş plastikten üretilen saatler ve şapkalar, kağıt ya da karton gibi yeniden kullanılabilir malzemelerden üretilen cüzdanlar ve kartvizitler gibi çevreci aksesuarlar
  • Soya mumu veya balmumu gibi doğal, sürdürülebilir malzemelerden yapılmış mumlar
  • Yeniden kullanılabilir bez torbalar ve sürdürülebilir su şişeleri gibi çevre dostu ürünler
  • LED ampuller veya akıllı termostatlar gibi enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olan hediyeler
  • Güneş enerjisiyle çalışan veya şarj edilebilir aletler

Dilerseniz sürdürülebilir, çevreci ürünleri bir kutuda birleştirebilir ve hayatınızdaki özel kişiye hediye edebilirsiniz.

İlgi Alanına Göre Hediye

Sevgilinize aşk dolu bir hediye almanız şart değil. Alacağınız hediyeyi düşünürken onun ilgi alanlarını da göz önünde bulundurun. Yani sevgiliye hediye alırken ona hayalini gerçekleştirmeye teşvik edecek, onu heyecanlandıracak ve mutluluğunu önemsediğinizi gösterecek bir hediye alabilirsiniz. Mesela yogaya merakı varsa yoga matı, tenise ilgisi varsa tenis raketi ya da dans etmeyi seviyorsa dans ayakkabısı alabilirsiniz. 

Ne tür bir hediye almak isterseniz isteyin hayatınızdaki özel insanı en iyi siz tanırsınız. Ancak sevgilinize hediyenizi verirken ona sevginizi gösterecek ve özel olduğunu hatırlatacak küçük notlar hazırlamayı ihmal etmeyin. Böylece hediyeniz ne olursa olsun sevgilinizi mutlu edebilirsiniz.

Hediye fikirleri umarız sizin için bir ilham kaynağı olmuştur!

Benzer Yazılar

Yorum Yap