Bayram Tatili Yolda Güzel: En Eğlenceli Bayram Tatili Rotaları

yazar MAPFRE

Bayram tatili için plan yaptınız mı? Sevdiklerinizle görüşmek, tüm çevrenizin bayramını kutlamak ve ailenizle birlikte zaman geçirmek seçenekler arasında. Dilerseniz bugünlerin tamamını ya da bir kısmını bayram tatili seyahati yaparak da değerlendirebilirsiniz.

O halde gelin, önce 2023 yılının bayram tarihlerini ve tatillerini açıklayalım, ardından en zevkli ve macera dolu bayram tatili rotaları için önerilerimizi sıralayalım. 

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

2023 yılında Ramazan Bayramı, 21 Nisan Cuma günü başlıyor. 23 Nisan Pazar günü ise sona eriyor. 

Ramazan Bayramı Bayram Tatili Kaç Gün?

2023’te Ramazan Bayramı tatili, 20 Nisan arife günü ile birlikte 3,5 gün olacak.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

2023 yılında Kurban Bayramı, 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor ve 1 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor. 27 Haziran Salı günü ise arife günü olduğu için yarım gün tatil.

Kurban Bayramı Bayram Tatili Kaç Gün?

Bayram tatili 27 Haziran Salı günü öğleden sonra başlıyor. Bu şekilde hesaplandığında 2023 Kurban Bayramı tatili toplam 5,5 gün olacak.

Bayram tatilleri, sevdiklerimizle vakit geçirmek ve tüm aile bir araya gelmek için elimize geçen en güzel fırsatlardan biri. Tabii aynı zamanda minik tatiller için de..

Bayram tatil günleri belli olur olmaz kafamızda tatil fikirleri canlanmaya başlar. Bayramda gezilecek yerler araştırılır, birbirinden eğlenceli tatil rotaları çizilir, ziyaret edilecek yerler not alınır, telefon trafiği, WhatsApp grupları, eposta iletişimiyle herkes fikrini yazar ve ortak bir plan çıkarmaya çalışılır. Henüz tatil rotanızı belirlemediyseniz ve bu zorlu süreci atlatmada yardıma ihtiyaç duyuyorsanız, size birkaç önerimiz olacak.

Demre

Akdeniz bölgesinin gözbebeği Antalya’da yer alan Demre, doğal güzellikleri ve tarihi dokuyu bir arada bulabileceğiniz şahane bir bayram tatili rotası. Demre’ye gittiğinizde Hristiyan dünyasının kutsal mekanlarından biri olan Noel Baba Kilisesi’ni mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Ardından Dolkisthe Antik Kenti’nin batıklarının bulunduğu, masmavi sularıyla göz alıcı güzelliklere sahip Kekova’ya tekne turu yapabilirsiniz.

Çamlıköy

Tekirdağ’ın Karadeniz’e açılan tek kıyısı olan Çamlıköy, diğer bir adıyla Kastro Koyu, İstanbul’a yakın tatil yerleri arayanlar için güzel bir alternatif. Çamlıköy, Trakya’nın Bahçeköy deresinin denize döküldüğü alanda 2,5 kilometrelik bir kumsala sahip. Bir yanında doğal bir plajı bulunurken, diğer yanında plaj ile birleşen altın renkli bir gölü var. Istıranca Dağları’nın eteklerinde bulunan bu doğa harikası plaj hem fazlasıyla dinlenebileceği hem de cebini fazla zorlamayacağı bir bayram tatili geçirmek isteyenler için ideal bir rota.

Tatilcileri, denizi ve kumu ile birlikte Kaputaş Plajının tepeden görüntüsü
Bayram Tatili Yolda Güzel: En Eğlenceli Bayram Tatili Rotaları

Kaş

Bir tatilden beklediğiniz her şeyi Kaş’ın masmavi sularında bulabilirsiniz. Doğal güzellikleriyle büyüleyen Kaş, yaz aylarının popüler rotaları arasında yer alıyor. Eğlenceli geceleri, canlı müzik dinleyebileceğiniz kafeleri ile keyifli anlar geçirecek, enfes balık restoranlarıyla midenizi de çok mutlu edeceksiniz. Ayrıca sualtı güzellikleriyle de ünlü olan Kaş’ta dalış yapmanızı ve gitmişken Akdeniz’in en güzel plajlarından biri olan Kaputaş Plajı’nı görmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Ulaşım kolaylığı sebebiyle tercih edilebilirliği bir hayli fazla olan Kaş’a dilerseniz şahsi aracınızla dilerseniz de Dalaman Havaalanı’ndan kiralık araç veya transfer seçenekleriyle Kaş’a ulaşmanız ulaşabilirsiniz.

Marmaris

Mavi yolculuğa çıkmak isteseniz ilk durağınız neresi olurdu? Tabii ki Marmaris! Dokuz günlük bayram tatilinizde denize doymak, eğlenceli tekne turları yapmak istiyorsanız rotanızı doğruca Marmaris’e çevirin. Teknelerle gezeceğiniz birbirinden güzel koyları ve yine Çamlı İskelesi’nden kalkan teknelerle gidebileceğiniz Sedir Adası’nı görünce ne kadar doğru bir tercih yaptığınızın farkına varacaksınız.

Marmaris sadece deniz turizmiyle değil aynı zamanda doğal parkları ve antik kentleri ile herkes için güzellikler sunar. Özellikle kaçırılmaması gereken yerlerden biri de Günnücek’teki tabiat parkıdır. Doğayla iç içe bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir yer.

Gökçeada Kaleköy Limanı

Gökçeada

Eğer siz de nostaljik yapıları her zaman bir başka bulanlardansanız Gökçeada tam size göre bir tatil rotası! Eski Rum köylerinin bulunduğu Dereköy ve Zeytinliköy’de tarihi gezintiler yapabilir, bol bol denize girip lezzetlerinin damağınızda kalacağına emin olduğumuz deniz mahsullerinden tadabilirsiniz. Türkiye’de gezilecek yerlerin başında gelen, Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, bir sonraki rotanız olmak için tüm özelliklere sahip bir tatil rotası.

Her ne kadar Gökçeada, havaalanına sahip olsa da uçuşların bir süredir yapılamıyor olmasından ötürü mevcut şartlarda sadece deniz yoluyla adaya ulaşım sağlanabilmekte. Bunun için yapmanız gereken Çanakkale Kapatepe Limanı’ndan kalkan deniz otobüslerini ister yaya olarak isterseniz de aracınızla kullanmak. Adaya özel tekne ile ulaşmak isteyen tatilciler ise aynı zamanda Çanakkale Kabatepe Limanı’ndan kalkan feribotların da yanaştığı Kuzulimanı’nı veya adanın kuzeydoğusunda kalan Kaleköy Limanı’nı tercih edebilirler.

Bizden bu kadar! Bu bayram tatiliniz hepsinden güzel geçsin! Benzin hiç bitmesin, arabada dinleyeceğiniz şarkılarınız susmasın! Şimdiden iyi bayramlar!

Benzer Yazılar

Yorum Yap