Kışa Ara Verip Yazı Yaşayabileceğiniz Dünya Ülkeleri

yazar MAPFRE
Mauritus günbatımı

Pek çok kişi kışın gelişine sevinse de, yaza hala doyamayanlar ve güneşli havaların özlemini çekmeyenler de yok değil. Kış mevsiminde kış tatili yapmak istemeyenler olarak, nerelere gidebileceğimizi düşündük ve size biz kış mevsimindeyken yazı yaşayan birkaç ülke önerisi listeledik. İşte soğuğa kısa bir mola verip, tekrardan sıcak mevsime “ışınlanabileceğiniz” destinasyonlar…

Boa Vista

Caretta Caretta

Atlas Okyanusu’nda yer alan, volkanik kökenli Yeşil Burun Adaları’nın en büyük üçüncü adası olan Boa Vista, 24 derecenin altına düşmeyen hava durumuna sahip. Bu sebeple daima yazı yaşayan ülke, “Yeni Karayipler” olarak da anılıyor. Adada dalış, su sporları gibi aktivitelerin yanı sıra, Caretta Carettaları izlemek gibi deneyimler yaşamak da mümkün. Üstelik tarihi yerleşim yerlerini ziyaret ederek, kültürel tatili de, bu yaz tatiline entegre edebilirsiniz. Hareketli gece hayatı ve eğlence isteyenlerin çok tercih ettikleri bir yer değil, Boa Vista adası. Ancak daha sakin bir tatil düşleyenler için ideal olacaktır. Yine de, adanın bazı tesislerinde zaman zaman canlı müzik ve dans geceleri düzenlendiğini görebilirsiniz.

Yeşil Burun Adaları - Boa Vista

Koh Chang

Koh Chang

Tayland, yurtdışı turları seyahat rotalarında adını sıkça duyduğumuz lokasyonlardan biri. Ancak burada sözünü edeceğimiz yer, popülaritesi yüksek olan Phuket ya da Phi Phi Adaları olmayacak. Tayland’ın en büyük ikinci adası olan Koh Chang’dan söz edeceğiz. Görünümü file benzediği için, Fil Adası olarak da bilinen bu adanın içinde de pek çok fil bulunuyor, ancak fillerin turizm amaçlı olarak sonradan getirildiğini ve aslında doğal yaşamın bir parçası olmadığını biliniyor. Adayı çevreleyen mercan kayalıkları, dalış deneyimini vazgeçilmez kılan bir neden. Bir gözlük ve şnorkel ile okyanusun renkli dünyasına dalabilir, kendinizi bu yepyeni deneyime teslim edebilirsiniz. Üstelik, akıntının kuvvetli olduğu zamanlar dışında, adanın tüm plajları denize girmek için uygun. Yeme içme bakımından Tayland’ın en hesaplı adası olan Koh Chang’da, tatilinizi lezzetli bir şekilde noktalamak size kışı büsbütün unutturacaktır.

Kiribati

Kiribati

“Kışa Ara Verip Yazı Yaşayabileceğiniz Dünya Ülkeleri” listemizin 5. sırasında, Büyük Okyanus’un orta kesimindeki Kiribati yer alıyor. Muhteşem doğası ve doğal plajlarına rağmen çok turist rağbeti görmeyen bu ülke, sakin bir tatil isteyenlerin kesinlikle göz ardı etmemesi gereken bir seçenek. Tropikal iklimin etkilerinin yaşandığı bu adada sıcaklık, yılın her ayında 28 derece civarında seyrediyor. Üstelik her ne kadar ekonomik açıdan gelişmemiş olarak bilinse de, seyahat için oldukça güvenli. Tropik adaların dinginliğinde zamanı unutmak isteyenler için Kiribati, eşsiz bir yaz tatili deneyimi sunuyor.

Gambiya

Egzotik ve erişilebilir bir kaçış noktası olan Gambiya da, yazı özleyenler için kışın tatil yapılacak yerler arasında. Palmiyeler ile çevrili altın kumların üstünde uzanmak ve Batı Afrika’nın güneşi ile bronzlaşmak, tam da ihtiyacınız olan tatil olabilir. Gambiya nüfusunun %75’i, geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlıyor. Tropikal iklimin hüküm sürdüğü ülkede, mayıs ayı itibari ile başlayan yağışlar kasım ayında son bulduğu için; ülkemizin en soğuk dönemleri, aslında Gambiya’nın ideal yaz tatili zamanlarına denk geliyor. Uzun yıllar bir sömürge ülkesi olarak varlığını sürdüren Gambiya, kimliğini ve benliğini korumayı başarabilmiş. Dolayısıyla burada yapacağınız deniz tatili, Afrika’nın eşsiz kültürünü daha yakından tanımanıza da olanak sağlayacak.

Dominik Cumhuriyeti

Survivor programlarından ismine aşina olduğumuz ve soğuk akşamlarda, televizyon başında iç çekerek izlediğimiz manzaralara sahip olan yer; Dominik Cumhuriyeti. Karayipler’de bir ada olarak konumlanan ülke; gerek Türk vatandaşlarına vize istememesi, gerek uzun beyaz kumsalları ve bakir koyları ile öneri listemizin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Aktarmalar ile ortalama 20 saatlik bir yolculuk sonrası, farklı bir ülkeyi değil; adeta farklı bir evreni ziyaret etmiş oluyorsunuz. Bu uzun seyahat sonrası yorgunluğunuzu atmak için, Karayip Denizi’nin sularına kendinizi bırakabilir veya sıcacık güneşin altında, kumlarda uzanarak yazı gönlünüzce yaşamaya başlayabilirsiniz.

Antigua

Antigua

Karayip Denizi’nden söz edip, Antigua’ya değinmemek olmaz. Karayiplerin en güzel plajları bu bağımsız adada yer alıyor. Üstelik tam 365 adet plajı olması, yılın her gününü farklı bir plajda geçirerek, sonsuz bir yaz yaşayabileceğinizin mesajını veriyor. Deniz safarisi, rüzgar sörfü, sürat teknesi gibi aktivitelere dahil olarak, tatilinize aksiyon katmanız da mümkün. Renkli evleri, arnavut kaldırımları, İspanyol kolonyal mimarisine sahip binaları ve kiliseleri ile bilinen Antigua, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Korumaya alınmış bu adanın ziyareti, pek çok açıdan ufkunuzu açacak bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

Mauritius

Mauritius

Su altına meraklı olan dalış severlerin, muhakkak listelerine eklemesi gereken bir diğer ada ülkesi ise; Mauritius. Güney Afrika’nın doğusunda bulunan ada, nüfus yoğunluğunda üst sıralarda yer almasına rağmen, tatilcilerin gözdesi olmaktan geri kalmıyor. Büyüleyici manzaraları ve eşsiz sahillerinin yanı sıra, alışveriş için de tercih edilebilir oluşu; onu diğer sakin adaların yanında bir adım öne çıkarıyor. Şehir hayatından tam olarak kopmak istemeyenlerin gözdesi haline getiriyor. Mauritius; Çin, Hint ve Avrupa mutfaklarının füzyonu ile ortaya çıkan bir mutfağa sahip. Diğer tropik adalar gibi, burada da egzotik meyveler oldukça fazla tüketiliyor. Hindistan cevizi suyunuzu içerek, sıcaklığı teninizde hissederken; kışın zorlu hava şartlarından şikayet etmek size çok uzak görünecek.

Benzer Yazılar

Yorum Yap