Otomobille Seyahate Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken 8 Madde

yazar MAPFRE

Her yolculuk yeni şeyler öğrenmenin, yeni yerler görmenin mutluluğunu yaşatır… Ama, tam evden çıkarken “Acaba bir şeyleri unuttum mu?” hissi peşimizi asla bırakmaz! Evden çıkma anını beklemeden kendinize bir check list oluşturmalı ve tedbiri elden bırakmamalısınız.

Kendi aracınızla şehir dışı yolculuk yapmayı planlıyorsanız, daha dikkatli ve özenli olmanız gerekir. Uzun süre araba kullanmanın iyi bir konsantrasyon gerektirdiğini unutmamalısınız.

Araçla seyahat

Otomobille Seyahate Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken 8 Madde

Araçla yola çıkmadan önce yapılması gereken 8 maddeyi aşağıda derledik!

  • Seyahate çıkmadan önce yanınıza almayı düşündüğünüz tüm teknolojik eşyaların da şarjlarının dolu olduğundan emin olmalısınız: Yanınıza uygun şarj aleti ve kabloları almayı unutmayın. Yolda şarjınız bitmiş bir durumda kalmamak için de mutlaka bir powerbank edinin.? Ayrıca cüzdan, kimlik ve diğer kişisel eşyalarınızı valize değil, yanınızda taşıyacağınız el, bel ya da sırt çantanızda bulundurun. ?
  • Uzun yola çıkarken rahat kıyafetler giyin: bedeninizi sıkmayan ve terletmeyen kıyafetler tercih edin. Konforlu bir yolculuk için rahatlık oldukça önemlidir.
  • Yola çıkmadan önce iyice dinlenmeli, uykulu ve yorgun yola çıkmamalı; güvenli ve konforlu sürüş için kurallara uymalısınız.
    24 saat içinde maksimum 8 saat araç kullanmalısınız. Eğer yolculuğunuz 8 saatten fazlaysa yedek bir şöför ile dönüşümlü olarak araç kullanmalısınız.

Eğer mümkünse, hem dikkat ve konsantrasyon hem de görüş açısı için gece yolculuğundan ziyade gündüz yolculuğunu terih etmelisiniz.

  • Seyahate çıkmadan güzel bir kahvaltı yapmalısınız. Kahvaltıda yumurta gibi saf proteinler yerseniz hem tokluk süreniz uzun olur hem de yola odaklanmanıza yardımcı olur.
  • Araçta yalnız değilseniz, tüm yolcuların emniyet kemerini taktığından emin olmalısınız. Aracınızın ön konsolunda görüş açınızı kapatacak veya konsantrasyonunuzu bozacak objeler bulundurmamaya özen göstermelisiniz.
  • Servisinizi ziyaret ederek mutlaka araç bakımınızı yaptırmalısınız.

Örneğin, aracınızın lastiklerine kesinlikle bakılmalı: 5 yıldan eski lastiklerin değişmesi gerekmektedir.

  • Aracınızda ilk yardım çantası olduğundan emin olmalısınız. Aynı zamanda aracınızın iç ve dış temizliğini yola çıkmadan önce yaptırmalısınız, aracın içinde kapalı alanda uzun saatler geçirileceği için aracın iç temizliği de oldukça önemlidir.
  • Aracınızın yasal yükümlülüklerine dikkat etmelisiniz. Aracınızın muayenesi yapılmış olmalı ve zorunlu trafik sigortasının geçerlilik süresi kontrol edilmeli.

Benzer Yazılar

Yorum Yap