Yeni Yılı Kutlayabileceğiniz En Eğlenceli 5 Avrupa Şehri

yazar MAPFRE
Yeni yıl rotaları

Yeni yıl yaklaşıyor. Kuzey Işıkları eşliğinde Finlandiya, geniş bir kültür turu için Çek Cumhuriyeti, Türk kültürünü yakından hissedeceğiniz Sırbistan, vizesiz Ukrayna ya da Türkiye’ye yakın bir kayak merkeziyle ünlü Bulgaristan. Hepsinin kulağa hoş geldiğinin farkındayız, siz de “Yılbaşında Nereye Gidilir” konusunda bir an önce karar vermek ve programınızı netleştirmek istiyorsanız, ipuçları hemen aşağıda!

Rovaniemi, Finlandiya

Rovaniemi Finlandiya

Orijinal bir yeni yıl kutlaması arayışındaysanız, Finlandiya’nın Lapland Bölgesi tam size göre! Rovaniemi başta olmak üzere birçok şehri de içinde barındıran Lapland, Kuzey Işıkları için en gözde adreslerden biri.
Kuzey ışıkları eşliğinde, bembeyaz karlarla kaplı Rovaniemi’de; Kuzey Işıkları Turu veya Husky Safari Turu’na katılabilirsiniz. Yeni yıl tatilinizi burada geçirmek istiyorsanız, öncelikle Türkiye’den Helsinki’ye, sonrasında da Helsinki’de Rovaniemi’ye uçmalısınız.

Bansko, Bulgaristan

Bansko Bulgaristan

Küçük bir dağ köyü iken, bölgeye aynı isimle kayak merkezi inşa edilmesiyle popülerleşen Bulgaristan’a bağlı Bansko; yeni yılı kayak yaparak kutlamak isteyenler için ideal. Her seviyeye uygun kayak pistleri ile, Alp’lerden sonra Avrupa’nın en iyi kayak merkezlerinden biri sayılıyor. İstanbul’dan arabayla yaklaşık 7 saatte ulaşabileceğiniz Bansko, ekonomik bir kayak tatili imkanı sunuyor. Eğer uçakla gitmeyi düşünüyorsanız, Türkiye’den Sofya’ya uçabilir, sonrasında da araç kiralayarak veya özel transfer hizmeti satın alarak 2 saatte Bansko’ya ulaşabilirsiniz. Bansko’da, kayak ekipmanlarının günlük kiralama fiyatları çok uygun olduğu için, kendi kayak malzemelerinizi yanınızda götürmek zorunda değilisiniz. Zira, uçak yolculuklarında bu tarz ekipmanları taşımak eziyete dönüşebiliyor.

Lviv, Ukrayna

Lviv Ukrayna

Ukrayna’ya vizesiz seyahat yapılabiliyor olmasından dolayı, bu ülke Türkler tarafından çok rağbet görüyor. Lviv ise, son dönemde Türklerin en çok ziyaret ettiği şehirlerin başında geliyor. Polonya sınırına çok yakın olmasından ötürü, şehrin mimarisi Avrupa şehirlerini andırıyor. Lviv’e geldiğinizde, Sovyet etkisine çok az rastlayacak, kendinizi Avrupa’nın merkezinde gibi hissedeceksiniz. Şehrin kalbi Rynok Meydanı’nda kurulan yerel ürünler pazarı ve buz pateni pisti ile, festival tadında bir yılbaşı sizleri bekliyor.

Prag, Çek Cumhuriyeti

Avrupa’nın en iyi korunmuş şehri olarak bilinen ve kültür turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Prag’ta; tarihe, eğlenceye ve renkli bir şehir hayatına doyacaksınız. Vltava Nehri çevresinde kurulan şehirde Mala Strana ve 1. Bölge, yeni yıl coşkusunu yaşayacağınız semtler olarak öne çıkıyor. “Astronomik Saat”in olduğu Eski Şehir Meydanı, Charles Köprüsü veya Prag Kalesi yeni yıla merhaba diyebileceğiniz noktalardan sadece birkaçı.

Belgrad, Sırbistan

Belgrad Sırbistan

Vizesiz seyahat imkanı ile diğer bir önerimiz, Sırbistan’ın başkenti Belgrad. Türk kültürü etkilerini rahatlıkla hissedebileceğiniz, aynı zamanda Türkiye’ye en yakın konumda yer alanj Avrupa şehirlerinden biri olan Belgrad, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği yerde kurulan ve 7000 yıllık tarihi geçmişi ile, Avrupa’nın en eski şehirleri arasında sayılıyor. Cumhuriyet Meydanı’nı, Belgrad Kalesi’nin bulunduğu Kalemeydan’ı ve Knez Mihailova Caddesi’ni, yeni yıl kutlamaları için tercih edebilirsiniz. Yılbaşı kutlamaları öncesi, şehrin en eski binaları ve ünlü restoranlarının olduğu Skadarlija Caddesi’nde güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Ekonomik bir yılbaşı tatili arıyorsanız, Belgrad’ı düşünmenizi öneririz.

Bonus: Stockholm, İsveç

Stockholm İsveç

İskandinavya, Avrupa’ya göre daha sakin bir yaşam tarzını benimsemiş bir bölge. Eğlenceli ve sakin bir yılbaşı geçirmek istiyorsanız İsveç’in Başkenti Stockholm’de yeni yıla merhaba diyebilirsiniz. İsveçliler, eğlenceye genelde evlerinde başlıyor ve gecenin ilerleyen saatlerinde yılbaşı kutlaması için sokaklara çıkıyor. Yılbaşında Stockholm’ün en renkli semtleri Gamla Stan ve Södermalm. Kungsträdgården Parkı ve
Nybroplan Caddesi de yılbaşı coşkusunu hissedeceğiniz diğer noktalar. Soğuk havaya rağmen, yılbaşı coşkusunu dışarıda yaşamak istiyorsanız, panoramik Stockholm manzarasına sahip Monteliusvagen seyir terasında yeni yıla “merhaba” diyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yap