Neden Kasko Yaptırmalısınız?

yazar MAPFRE
Kasko nedir?

Aracınızı öngörülemeyen risklere karşı güvence altına alan kasko sigortası hem sizin güvenliğiniz hem de aracınızda oluşabilecek kazaları maddi olarak karşılayabilmeniz için son derece önemli. Hatalı olduğunuz bir kaza yaşamanız durumunda kendi aracınızda oluşacak zararı karşılayabilmenizin tek yolu kasko sigortasıdır. Kasko sigortasının avantajlarını, kasko hesaplama yapılırken hangi kriterlerin dikkate alındığını gelin, birlikte inceleyelim.

Kasko Nedir?

Kasko sigortası, aracınızı ve sizi çeşitli risklere karşı güvence altına alır. Aracın yanması, çarpması, çalınması ve daha pek çok riske karşı aracınızı teminat altına alabilmenizin tek yolu, kasko sigortası yaptırmaktır. Ayrıca umarız başına gelmez ama kasko, kaza sonucu oluşabilecek bedeni zararları da karşılayabilir. Farklı teminatlar sunan pek çok kasko çeşidi bulunur. Öngörülemeyen bütün riskleri kapsamına alacak şekilde aracınıza kasko yaptırmak yani daha fazla teminat sunan kasko ürünlerinden faydalanmak da güvenle seyahat edebilmenizi sağlar.

Kasko Yaptırmanın Avantajları Neler? Trafik Sigortası Varken Kasko Gerekli mi?

Trafik sigortası ile kasko sigortasının farklılıkları konusunda genellikle kafa karışıklığı yaşanır. Fakat Zorunlu Trafik sigortası ya da resmi adıyla Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası ve Kara Taşıtları Sigortası kasko sigortası arasındaki fark oldukça açıktır. Burada bilmeniz gereken en temel husus şu: Zorunlu Trafik Sigortası, kaza durumunda karşı tarafa ve üçüncü kişilere verdiğiniz zararları karşılar. Kasko sigortası ise kazalarda ve diğer risklerde kendi aracınızı güvence altına alır. Ayrıca trafik sigortası zorunludur, ama kasko zorunlu değildir. Fakat iki sigorta türü farklı amaçlara hizmet ettiği için iki araba sigortası da mutlaka yaptırılmalıdır.

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir? Kasko Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kasko sigortası, sigorta şirketleri tarafından yapılır. Araç kasko bedeli hesaplamasında Türkiye Sigorta Birliği’nin aylık düzenli olarak yayınladığı kasko değer listesini göz önüne alır. Türkiye Sigorta Birliği’nin kasko değer listesi belirlenirken araçların markası, üretim yılı, modeli gibi hususlar dikkate alınır ve aracın kasko değeri bu doğrultuda belirlenir. Yani sigorta şirketiniz bu kriterleri inceleyerek ve aracınıza uygulayarak size özel kasko araç sigortası teklifini hazırlar. Her aracın özellikleri farklı olduğu için farklı araçlara belirlenen kasko fiyatları da farklılık gösterebilir.

Kasko poliçesine dâhil etmek istediğiniz ek teminatlar da kasko fiyatında oldukça önemlidir. Örneğin ek teminatlar doğrultusunda deprem, dolu gibi doğal afetlere karşı aracınızı koruyabilirsiniz.

Hasarsız geçirdiğiniz her yıl için hasarsızlık indirimi kazanmanız da düzenli bir şekilde kasko yaptırmanın faydalarından sayılabilir. Sigorta şirketinizden yıl içerisinde herhangi bir tazminat talebinde bulunmamış olmanız, her yıl kademeli olarak artarak %30 ilâ %60’a kadar değişen oranda indirim kazanmanızı sağlar.

Kasko Sorgulama Nasıl Yapılır?

1 yıl süreyle geçerlilik taşıyan ve aracınızın yaşı 15’i aşmamışsa her yıl yenilenebilen kaskonun teminatları, aldığınız kasko poliçesine göre değişiklik gösterebilir. Kaskonuzun primini ödediğinizde ve poliçeniz size ulaştırıldığında kaskonuz başlar. Kasko poliçe sorgulama işlemini e-devlet’ten yapabilirsiniz.

Araç sigortası ödemelerinin bütçenize ağır gelmesi halinde parçalar şeklinde ödeme seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Nasıl mı? Sigorta şirketinizle konuşarak taksitli oto sigortası avantajından yararlanabilirsiniz.

Size uygun kasko ürünlerini incelemek ve teklif almak için MAPFRE’yi ziyaret etmeniz yeterli!

Benzer Yazılar

Yorum Yap