Araç Sigortası Seçiminde Tasarruf İçin 10 İpucu

yazar MAPFRE
Araç sigortası seçiminde tasarruf için on ipucu

Oto sigortası poliçesinde yer alan teminatlar, karşınıza çıkabilecek sorunlar karşısında sizi, aracınızı ve bazen de trafikteki diğer sürücü veya yolcuları güvence altına almayı amaçlar. Sigorta çeşitlerinin sahip olduğu güvenceleri incelemek ve bu doğrultuda karar vermek sizi hem maddi hem de manevi olarak olumsuz bir durum karşısında rahatlatabilir. Fakat doğru araç sigortası seçimi kadar seçimde tasarruf etmeniz de önemlidir. O halde şimdi, oto sigortası seçiminde tasarruf etmenizi sağlayacak 10 ipucunu sıralamaya başlayalım.

1. Aracınız Doğrultusunda Karar Verin

Yaptırılacak olan oto sigortasının en üst düzeye göre ayarlanması ve kişiselleştirilmesi için araca özgü gereklilikleri göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, yeni bir araba ile ikinci el bir araba için aynı teminatlar gerekli değildir ya da üst düzey teknolojiye sahip araçların gereksinimleri pratik kullanıma dönük olanlara göre farklılık gösterir. 

2. Sigorta Şirketleri Hakkında Bilgi Toplayın

Sigorta yapan başlıca şirketler internet ağındaki resmi yerlerini belirtirler, tarihçelerini, müşteri politikalarını veya sektördeki tecrübelerini yazarlar. Bunlar şirketlerden biri veya ötekinde karar kılma konusunu değerlendirmek için önemli ayrıntılardır. 

Sigorta Şirketlerinden Bilgi Toplayın

3. Araç Sigortası Fiyatlarının Pek Çok Değişkeni Olduğunu Unutmayın

Hem aracınızın hem de sizin özel profilinize göre oto sigortası fiyatlarının değişebileceğini unutmamalısınız. Bir araba sigortası maliyeti talep ederken samimi ve detaycı olmalısınız: Deneyiminiz, aracın kullanımı, kaza geçmişi, gibi detaylar oto sigortası poliçesini daha ucuz veya daha pahalı olmasına neden olabilir.

4. Fiyat Karşılaştırması Yapın

Her satın alma kararında olduğu gibi oto sigortası seçimi sırasında da aynı teminatlara sahip, farklı sigorta şirketlerinin sunduğu ürünleri incelemek ve fiyat karşılaştırması yapmak tasarruf etmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

5. Ek Teminatları İnceleyin

Genel şartların yanı sıra sunulan ek teminatlara ihtiyacınız olup olmadığını da düşünmelisiniz. Unutmamalısınız ki herhangi bir olumsuzluk sonrasında sahip olduğunuz oto sigortası sizi maddi ve manevi olarak koruyabilir.

Yolda araba kullanmak

6. İnternetten Araştırma Yapın

Sigorta ürünleri, şirketleri ve teminatlar konusunda uzman ve müşteri görüşleri doğru kararı vermeniz konusunda size yardımcı olabilir.

7. Geleceği Düşünerek Karar Verin

Hayat bu, karşınıza nasıl bir sürprizle çıkacağı belli olmaz. Umarız yaşamazsınız ama bir hırsızlık durumunun ya da başka bir olumsuzluğun da başınıza gelebileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu doğrultuda teminatlara karar vermelisiniz. Bu sayede gelecekte poliçenizde yer alan bir olumsuzluk durumunda maddi ve manevi olarak en az hasarı alarak tasarruf edebilirsiniz.

8. Çalıştığınız Sigorta Şirketine Danışın

Şirketler, genellikle tüm poliçelerini aynı şirkette yaptırınca, müşterilerine daha iyi şartlar ve ilginç faydalar teklif ederler; bu şekilde onların bağlılık ve güvenlerini ödüllendirirler. Yani hâlihazırda işbirliği yaptığınız bir sigorta şirketi varsa onlara danışıp daha uygun fiyatlı teklifler alabilirsiniz.

9. Ödeme Şeklini Öğrenin

Oto sigortasının ödemesi taksitlere bölünebilir veya tek seferde bir ödeme yapılabilir. Genelde, taksitli ödeme daha pahalı olmaz fakat sigorta yapan bazı şirketler tek seferde ödemeyi daha avantajlı hale getirirler. Bütçenize uygun seçeneği bularak harcamalarınızı dengelemeniz mümkün olur.

Oto sigortasını taksitle ödemek

10. Muafiyet Durumunu Araştırın

Şüphesiz, muafiyeti olan bir sigorta daha ucuz olur. Bununla beraber, doğru bir biçimde bilgilenmek ve gerçekte, ihtiyaçlara en uygun olan acenteyi seçmek için hesap yapmak gerekir. Muafiyetsiz bir oto sigortası bazı durumlarda daha karlı olabilir. 

Dilerseniz Kasko Sigortası Teklif ya da Zorunlu Trafik Sigortası Teklif sayfalarımızı ziyaret ederek hemen fiyat bilgisi alabilir ve ihtiyacınıza uygun seçimler yapma konusunda önemli bir adım atabilirsiniz. Yolculuklarınızda size güvence olmak için buradayız!

Benzer Yazılar

Yorum Yap